Merkurius i Tvillingarna

 

Snabba Merkurius rör sig in i Tvillingarnas tecken den 30/5 kl 01:50  – där han blir kvar till den 12/6 kl 22.  Åh, en sådan glädje! Zodiakens lilla spelevink, den kvicktänkta, dynamiska superkommunikativa planeten är på hemmaplan där han fritt, glatt och hämningslöst kan studsa runt och se till att det inte finns en långtråkig sekund på planeten.

Minns att Merkurius hette Hermes i det gamla Grekland. Han var kommunikatorn, gudarnas budbärare, geniet som kunde tala med alla oavsett språk och bakgrund.

Han var också geni, uppfinnare, tjuv, shapeshifter och kanske inte helt ärlig alla gånger.. Men.. vi får inte glömma hans gudomliga karaktär.

Vad kan vi förvänta oss av denna tid.. Jo att hastigheten ökar, att massor av avtal tecknas, affärer rörs. Att folk får nya idéer och att det händer massor. Kommunikationen människor emellan ökar och allt går jättefort.

Människor med Merkurius i Tvillingarna är allmänbildade och kan någonting om allting men kan vara lite väl grunda i sina kunskaper eftersom de sällan fördjupar sig. Deras hjärnor tar till sig och processar information blixtsnabbt och de sägs vara de mest intelligenta personerna på jorden. Om de inte når de högsta positionerna beror det snarast på att de inte riktigt har det tålamod som krävs för att fullfölja en utbildning exempelvis eller för att stanna på samma plats och position tillräckligt länge.

De har ett finger med i spelet överallt och är generellt sett intresserade av de mesta som sker här på planeten. De är ofta väldigt roliga, underhållande och lättsamma människor. De har lätt för folk, blir lätt populära och får oss andra att skratta så att vi viker oss åt deras kvicka skämt.

Skådespelare, underhållare, programledare, värdinna, försäljning, mäklarjobb, journalistik, chaufförer eller liknande är arbeten som passar Merkurius i Tvillingarna utmärkt.