På Himlavalvet – Vecka 5

 

💫 ️ Kära Astrologivänner! 💫

Hur upplevde ni fredagnattens nymåne. Vad jag ser och hör här på bloggen är att överraskningsmomentet inte har uteblivit, tvärt om. Under natten till måndag kommer nymånens första strålar att bryta igenom och ett nytt månvarv är fött.

Den 1 februari firas den keltiska högtiden Imbolc eller (Kyndelsmässoafton kyrkligt). Nu befinner vi oss i en mittpunkt,  exakt mitt emellan vintersolståndet och vårdagjämning. Högtiden handlar om att glädjas åt att vi överlevt vintern, åt att naturen nu sakta förbereder sig för våren, att vi genom ljuset återfår våra krafter igen. Det är en eld, ljus och fertilitetshögtid där vi helgar Gudinnan och Moder Jord.

Astrologiskt kommer Mars i Skytten och Venus + Neptunus i Fiskarna att befinna sig i en exakt kvadratur. Det här ger minst sagt mixade vibbar. Om Venus möte med Neptunus lockar fram det Venus högsta och andliga oktav. Det är idealism, villkorslös kärlek och det högsta ljuset som aktiveras. Men.. Mars är ju också mer här och det är här det blir lite lurigt.. Mars är ju krigets gud, han är drivande, skapar händelser och han är dessutom erotisk av sig så det här kan bli lite vad som helst av det hela. Det ska bli spännande att se vad det här innebär för oss alla.

️ SOLEN 6° – 13° I VATTUMANNEN ♒️

Solen lyser nu för andra veckan upp Vattumannens sfär vilket förstås är härligt eftersom vi nu riktar blicken mot framtiden. Under de kommande tre veckorna vill vi komma någon vart, både för oss själva men och samhället, miljön och politiskt. Rättvisa och de humanitära värdena blir angelägna. Utveckling och nytänkande är vad Vattumannen står för. Vi vill framåt nu, lämnar gärna det som är föråldrat bakom oss söker efter nya smarta hållbara lösningar.
På det personliga planet vill vi uttrycka vår eget unika jag och hitta vår grej. Grattis på födelsedagen Vattumannen!

🌝 MÅNENS FÄRD

Ja, det är nu under natten till måndag som de första månstrålarna bryter igenom och den nya månen föds. Det är en riktigt häftig nystart vi bjuds på här. (Själva nymånen ägde rum på fredagkväll). I samma veva glider in i Fiskarnas tecken –  till på  onsdag 29/1 ca kl 12:50 då den glider över till Väduren och befinner sig där till 1/2 kl 01:30 när månen istället går in i Oxens tecken. Där bildar den sitt första kvarter den på söndagkvällen den 2/2 kl 22:44 på den 22° i Oxen och så avslutas vår månvecka.

♒️ MERKURIUS 17° – 29° i VATTUMANNEN

Detta är ett tecken där Merkurius älskar att vara i. Här kan han uttrycka sig, stimuleras och utvecklas. Det här är en jättelyckad placering eftersom luftiga, rörliga Merkurius nu befinner sig i ett  lufttecken med högt i tak. Det här hjälper faktiskt oss jordebor med både tänkandet och kommunikationen. Nu kan vi prata fritt, öppet med vem som helst. I torra Vattumannen är vi frikopplade från våra känslor, vi tänker som små vetenskapsmän på ett fritt och objektivt sätt. Tankarna blir stora, smarta och ofta även politiska. Vi söker förståelse för vad som är bäst för alla! Merkurius i Vattumannen. 

♓️ VENUS  16° – 24° I FISKARNA

Underbara, mirakelgöraren Venus befinner sig nu i Fiskarnas tecken.  Här främjas fantasin och drömmarna och för det flesta är detta en vacker tid. Venus är exalterad i Fiskarna och detta är hennes absolut bästa position där hon verkligen kan uttrycka sig. Här finner Venus konsten, musiken, färgen, formen och uttrycket som hon älskar att drömma sig bort i. Här är modet, stilen allt som Venus vill ha. Hon blir trendkänslig här. Venus högre oktav är hennes andliga väsen och även den längtan efter att enas med universum och det högsta ljuset kan hon finna och uttrycka här. En eterisk, skir och romantisk känsla som fyller henne. Venus i Fiskarna.

♐️ MARS 16° – 20° I SKYTTEN

När Mars befinner sig i Skyttens fylls vi av höga ideal som vi är färdiga att slåss för. Vi vill att det ska hända grejer – och helst nu på en gång. Det här handlar inte om lång och trogen tjänst. Det är en sprittande, motiverande och igångsättande energi. Det kan vara nu att du känner att det är dags att börja smida nya planer. Med Mars i Skytten satsar vi allt, vi satsar kallt på det som vårt hjärta säger till oss. Vi vill känna att det händer något. Målet och ambitionen är skyhög men dessvärre inte uthålligheten. Det som driver oss är idealismen – Mars älskar att få rädda någon i nöd, en prinsessa i ett torn eller liknande – om det går. Om inte det går att fixa duger det bra med vilket äventyr som helst. Mars i Skytten

♑️ JUPITER 12° – 14° I STENBOCKEN

Tur, lycka, välgång, utveckling och högre medvetande är vad Jupiter erbjuder. Magnifika Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi kommer att vara i Stenbocken ända fram till 18/12 -2020. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. I hans närhet föds nya och fantastiska idéer. Nu har vår välgörare snudd på hunnit beta av halva Stenbocken!

Stenbockens symbol är ju den lilla bergsgeten som klättrar upp för den stuprätta bergväggen och mot alla odds så når han bergets topp. När Jupiter befinner sig här främjar det starka ambitioner hos människor.  Här lyckas vi genom att hålla oss till våra planer och inte avvika en tum ifrån den redan utstakade vägen. Vi är alltså inte gränslösa, spontana och vilda som Jupiter kunde vara i sitt eget tecken. Nu tar vi välavvägda steg, vi är noga förberedda, pålästa och planlagda. Genom att vara målinriktade och uthålliga skördar vi våra framgångar. Vi är praktiska och tänker noga efter och kalkylerar vårt nästa drag. Det här är inte en tid när förändringar sker hastigt och lustigt. Jupiter i Stenbocken

♑️ SATURNUS 24°-25° I STENBOCKEN

Nu får vi se att Saturnus tagit fart och nu rör han sig stadigt framåt igenom zodiaken -mellan 1-2 grader per vecka faktiskt och det är verkligen max takt för honom. Vecka för vecka ökar ni avståndet till Pluto och snart har han lyckats med att frigöra sig. Pust! Saturnus/Pluto mötet var ju verklige en milstolpe i mänsklighetens historia. Detta är den enda exakta konjunktionen mellan de två. Härifrån kommer de två att gå isär – för att sedan framåt hösten närma sig varandra igen. De kommer dock inte under vår levnad mötas igen i Stenbocken men det anses att processen med Saturnus/Pluto är igång hela 2020. Det är som först i början av 2021 vi kan andas ut, titta i backspegeln och med tydlighet se vad detta möte gav. Vi måste titta på förändringar runt miljö, politik ekonomi och maktstrukturer.   Saturnus i Stenbocken

♉️ URANUS 2° 53 OXEN

Det har varit lite spännande för Uranus nu som han under hela förra veckan bildade kvadrtur till Solen och under fredagsnatten var han ju huvudrollsinnehavare i nymånen i Vattumannen.  Var än han uppträder skakar han om oss och erbjuder oss möjligheten att förnya oss, att hitta vårt eget unika jag, att finna vår egen inre sanning. Att Himmelen (Uranus) möter Jorden är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️ NEPTUNUS 17° I FISKARNA

Neptunus närvaro i horoskopet står för inspiration, drömmar, andlighet, synskhet, illusion och förvirring. Eftersom Neptunus är så inkännande, subtil och andlig är allt runt denna planet svårt att begripa och förstå. Neptunus kan handla om de andliga världarna, landet bortom, evigheten och kanske till och med gudsnärvaron. En ungdomlig och möjligen också naiv själ är vad som förknippas med personer som har en stark Neptunus i sitt horoskop. Vidrör Neptunus någonting i ditt horoskop? Kolla vad du har på 15°-18° i Fiskarna. Har du någonting på dessa gradantal i andra tecken kan du ändå bli påverkad genom opposition, kvadratur, trigon, sextil eller inkonjunkt. Under en Neptunustransit blir du mjukare, öppnare och känner medkänsla och sympati. Kreativitet, fantasi och musik kan flöda ur dig nu. Din andliga kanal, blir öppen och tydlig. Det är den positiva sidan. Andra kan uppleva att det faktiskt år dåligt psykiskt och blir extra sensitiva under denna influens.

♑️ PLUTO 23°49 I STENBOCKEN

Det dramatiska mötet mellan Saturnus och Pluto håller nu så sakteliga att lösas upp. Det kommer lite luft emellan och det blir enklare att leva. Men – tro inte för den sakes skull att det kommer att bli lugnt på jorden. Det är inte för än i början av 2021 som vi kan blicka tillbaka och kunna sammanfatta betydelsen av vad detta potenta möte innebar. Lite riktlinjer inom detta är att vi kan vänta genomgripande förändringar som påverka utvecklingen på jorden på djupet på alla plan. Det är mycket troligt att vi får se maktkamp, politiska, ekonomiska och strukturella förändringar. Transformationsprocesserna är igång och Saturnus närvaro gör att mänskligheten också får smaka på konsekvenserna av tidigare val.  Detta kommer att märkas kollektivt för hela mänskligheten, men förstås också i våra vanliga liv, Underjordens härskare vill att vi människor ska transformeras, utvecklas och finna den ultimata meningen med vår vandring på jorden.

♈️ KIRON 2° 46 i VÄDUREN

Vår sårade helare kommer under veckan att nå den 2°46 i Väduren.  Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♋️ MÅNENS NODER 8°-7° I KRÄFTA och STENBOCKEN ♑️

Ända sedan den 24/11 har vi befunnit oss i eklipssäsongen. Man ser det genom att noderna låses fast vid en viss grad. Här är det just den 8° i stenbock/kräfta där noden har stått och ”bränt”. När en viss grad markeras på detta vis, gör att den graden under en tid blir lika viktigt som om att det stod planet där.  Om du har någon planet eller viktig punkt på dessa grader kan du få uppleva att ödet knackar på din dörr, att karmiska händelser sätts igång.  Norra Noden i Kräftan