Veckohoroskop – Vecka 22

Katmandu

 

⭐️ Väduren

Det är en riktigt rolig och glittrande vecka som ligger framför dig nu. Som Vädur älskar du ju de sabba skiftningarna och allt det öppna och skojiga som Solens tid i Tvillingarna erbjuder. Fredagens nymåne öppnade verkligen slussarna för den här sprakande energin. Det är pratigt, med många tankar och nya idéer. Kommunikation, att smida planer, att lära känna folk är i luften nu. Se detta som en möjligheternas vecka men om vi ska säga ett varningens ord – det finns en tendens till plötslighet eller överraskningar och saker kan bli ”för mycket”. Detta sägs med tanke på Mars sextil Uranus. På torsdagskväll glider Merkurius in i Kräftan vilket bör ha en lugnande effekt på skeendena.

⭐️ Oxen

Mars bildar vinkel till Uranus här på måndag och detta kryddar till ditt horoskop en aning och öppnar upp för eventualiteter och kanske överraskningar. Din styrande planet Venus är ni inne på andra veckan som retrograd och nu är hon så nära solen att hon inte kommer synas alls. Det här är den svåraste delen av den retrograda perioden och för dig kära Oxe kan det vara att du inte känner igen dig själv – typ ifrågasätter sådant som annars är självklart för dig. Ekonomi och personliga värderingar kan komma att ställas emot frågor runt meningen livet. Hur vill du leva ditt liv? Har du det som du vill med kärleken, passionen och din nuvarande relation. Nu kan djupa frågor komma till ytan som kanske får dig att vända på skutan och vilja ändra kurs på ditt liv.

⭐️ Tvillingarna

Tjoho vad roligt allting är nu Tvillingarna! I fredagskväll blev månen ny i ditt tecken, under söndagen bröt det första ljusstrålarna igenom och det är nu under veckan här som du verkligen kan känna att det nya tar fart. Ditt översociala väsen älskar när det händer mycket och det kommer det sannerligen att denna vecka. Sätter du dina idéer i verket på en gång så kan det växa och blir någonting beständigt. Den 28/5 kommer Venus att försvinna från stjärnhimlen och den retrograda känslan smälla till i full kraft. Det kan vara lite deppigt – men det är långt ifrån alltid negativt. Vanligt är man gör en resa längst med minnenas allé, drabbas av nostalgi eller möter någon från det förflutna som gör svunna tider levande igen. Det finns många exempel på personer som funnit sin själsfrände under dessa stjärnor.

⭐️ Kräftan 

Natten till måndag smyger Månen in i Kräftan för dryga två dygn vistelse – vilket förstås är den tiden i månaden när du står dina egna känslor nära. Bäst för dig är att du sover djupt natten till onsdag när månen aspekterar Pluto och Jupiter innan den piper in till grannen onsdag morgon. Härifrån och sex veckor framåt träder du in i en intressant period. På torsdag kommer pigga Merkurius in i ditt tecken vilket alltid är välkommet förstås som han alltid för med sig en pigg energi och du kan förvänta dig att det sociala flödet blir lättsammare. I år blir hans vistelse ovanligt lång – ända till 4/8 pga av en retrograd period. Om du bär på kreativa ambitioner är det här ett lysande tillfälle att sätta dem i rullning!  Podd, blogg eller vad är det just du bär på som du inte fått uttrycka? Det kan också vara att många av er känner er nödsakade att byta jobb och behöver fila lite på sin personliga profil.

⭐️ Lejonet

Vi befinner oss mellan hägg och syrén, vackraste tiden på året så ta dig ut och njut av naturen Leo. Ett getöga på ditt horoskop indikerar dessvärre för mycket skärmtid! Kan det stämma? Det är ditt digitala 11:e hus där aktiviteten tycks vara som störst. På torsdag försvinner Venus från himlen vilket kan skapa ett visst oflyt i relationer eller kanske är det bara så att känslorna tillfälligt prövas fram till 9/6 när hon återföds som morgonstjärna. Många upplever dessa dagar som att man tappar kontakten med sin egen lyskraft. Samma dag skiftar Merkurius tecken, in i känsliga Kräftan och ditt djuplodade 12:e hus. Ja, kära Leo – det är acceptans och sinnesro som gäller. Den här positionen kommer du att få lov att vänja dig vid för Merkurius blir kvar här ända till den 4 augusti.

⭐️ Jungfrun

Du, Merkuriska varelse, fick förstås en rejäl energipåfyllning under den maxade nymånen i fredag och den energin spelas ut under de kommande två veckorna. Mars och asteroiden Ceres, jordemodern som ger oss näring, möts nu i en exakt konjunktion måndag och bildar dessutom en exakt sextil till Uranus. Det ger en medkännande, empatiskt och faktiskt även överraskande och spännande gnista. De båda befinner sig i Fiskarnas tecken och därmed mitt emot allt som är du vilket kan ge en rejäl energikick och en inspirerande och igångsättande. Det är en stor fokus på karriär, jobb och framgång. Allt blir lite roligare, för det lossnar och hela veckan erbjuder ett fint flöde. Under torsdagen skiftar Merkurius tecken och glider in i Kräftan.

⭐️ Vågen

Nyss hade vi en luftig inspirerande nymåne i Tvillingarna och förstås ditt kulturella, nyfikna 9:e hus som älskar att förkovra sig och sätta sig in i allt mellan himmel och jord. Som den energin spelar ut nu under de kommande veckorna har du fortfarande den känslan med dig ut i livet. Det är högt i tak, öppet och vidsynt så välkomna nya erfarenheter och människor nu. Skeendena nu är utvecklande och ger dig nya infallsvinklar och sätt att se saker på. Attraktionslagen blir väldigt tydlig nu som det är det som du fokuserar på som kommer att växa sig starkt – i synnerhet i början av veckan. Torsdagen kommer med två förändringar – Merkurius som glider in i Kräftan och – din styrande planet Venus som helt enkelt blir borttrollad från kvällshimlen. I vissa tidiga kulturer – Maya exempelvis – ansågs detta vara ett mycket dåligt omen. Nutidsastrologen ser det mer som en själslig djupdykning, en fas i retograden och vet att hon snart, 9/6 återföds som morgonstjärna igen.

⭐️ Skorpionen

Det kan vara svårt att hålla tillbaka all längtan som finns inom oss alla nu. Det är det fria och obehindrade som vill uttrycka sig men först kära Skorpion måste du igenom det finstämda känslomässiga finliret. Det går inte att hoppa över den detaljen när Venus är retrograd och du har saker kvar att bearbeta.. Det kanske finns även passion och äkta känslor med i bilden? Mitt tips till dig Skorpio är att uttrycka dig ifrån hjärtat istället för att avvakta.  Det blir lite lättare stämning dock när Merkurius tar sig in i Kräftan på torsdagskvällen där han faktiskt kommer att fastna ända fram till augusti till följd av en retrograd såklart.

⭐️ Skytten

Intressant att iaktta i början av veckan är Mars möte med jordemodern Ceres. Dessa två bildar samtidigt en sextil till Uranus. Aningen motsägelsefull information när dessa högexplosiva möter just Ceres en hälsosam och näringsrik himlakropp som henne i harmonisk aspekt. Den som går i terapi eller jobbar med sig själv på andra sätt kan nå genombrott och helande. Det kan till och med innebära att den som är sjuk blir frisk så det är en mycket välkommet i ditt horoskop. Andra kul grejer är ju den massiva närvaron av planeter i ditt relationshus. Relationer – framförallt djupa sådana som riktig vänskap och djupa kärleksrelationer kan ha allra största betydelse för dig nu. Venus retrograden manar dig att du går djupare än du kanske har lust till och kanske ställs saker på sin spets och du måste göra ett val.

⭐️ Stenbocken

Du har alltjämt ett fullt pådrag av planeter i ditt arbetsamma 6:e hus och du kära Stenbock strävar som alltid uppför ditt symboliska berg. Den här tiden på året brukar du dra ifrån alla andra yrkesmässigt. Av någon anledning tycks du alltid finna energin att orka hela vägen upp. Vi börjar sakta närma oss sommarens eklipssäsong vilket förstås är laddat eftersom två av sommarens tre förmörklerser kommer att landa just i Kräfta & Stenbocksfältet och väcka minnena av vad som skedde vid årsskiftet årets början. Först ut att inta position är Merkurius som glider in i Kräftan under torsdagen och där blir han tack vare en retrograd period kvar fram till i augusti. Det gör att du verkligen hinner tänka efter och du behöver inte stressa för att finna de rätta orden – här finns gott om tid för djupsnack och tillfälle att smälta samman.

⭐️ Vattumannen

Din styrande planet Uranus bildar nu under måndagen en underbar sextil med Mars och jordemodern Ceres. Jag har inte presenterat henne i horoskopet tidigare men – hon är en asteroid som i astrologins värld står för hälsa, näring och mat bl annat vilket får mig att tänka genombrott, utveckling och helande. Visserligen var det igår söndag som den nya månens första strålar bröt igenom, men energin är krispigt fräsch härifrån och ända fram till fullmånen om två veckor. Det är en luftig, avspänd och kreativ miljö som du faktiskt kan högprestera i så ta för dig av det som bjuds. Det är möjligt att din skalle nu fylls av skapandeidéer. Välkomna dem alla och skriv ner dem snabbt som attan så ingenting slipprar iväg från dig. Det som startar under dessa stjärnor har potential att växa sig stort och bli något konkret.

⭐️ Fiskarna

På måndag möts asteroiden Ceres, jordemodern och kaxiga Mars i ditt tecken och.. de två bildar en underbar sextil till Uranus. Mm, det är en knasig mix med två explosiva planeter som möter hälsan själv, Ceres. Helande är en av hennes gebit och i det här fallet förväntas de eldiga att sprida hennes gåvor. Jag ser som en välsignelse till dig Fiskarna och faktiskt också till mänskligheten och Moder Jord själv.  Det är så härlig energi i omlopp runt dig, slå ut ditt hår och fånga dagen och låt bekymren rinna ifrån dig. På torsdag flyttar Merkurius över till Kräftan och här kanske du kan zooma in skärpan igen och verkligen tydligt se vad som är på gång. Det blir ny fokus på jobbfronten helt klart.