Oxens tecken

 

Oxens tecken

20/4 – 20/5

Element: Jord

Kvalitet: Fast

Styrande planet: Venus

Oxen är ett fast jordtecken och precis som det låter gör dessa kvalitéer dem stabila, tålmodiga och fasta i sina åsikter. De är lika orubbliga som urberget och gillar inte plötsliga förändringar. Deras tankar och känslor är varken flyktiga eller impulsiva utan utvecklas över tid och grundar sig på erfarenheter.

De är väldigt trygghetsorienterade – så att ha det välordnat för sig med hem, ekonomi och stabila långsiktiga relationer betyder mycket för deras välbefinnande. Konservativa Oxen gillar att ha fasta vanor och ser fram emot återkommande händelser och event.  Många av dem är materialistiska känner sig bara riktigt trygga när de äger sitt eget hem, har skåpen fulla och ett litet kapital på banken. De gillar i allmänhet inte att flytta om det inte är nödvändigt.

Kärlekens gudinna Venus är deras styrande planet, vilket visar sig i alla Oxens val och preferenser. De är oerhört sinnliga och sensuella i allt. De vill omge sig med vackra saker och har vanligen väldigt bra smak, sinne för färger och former, konst och skönhet. De ser direkt vad som är värdefullt, äkta eller lyxigt, för deras sinnen är upphöjda. Så – det finns en koppling mellan Oxen och kapitalvaror.  Men att vackra Venus är deras styrare märks ofta i deras yrkesval och många skådespelare, konstnärer, sångare, dansare och musiker är födda i Oxen. Venusmänniskor gillar också pengar och det finns många Oxar som arbetar med bank, finans och ekonomi.

De njuter av det visuella – att se vackra miljöer och natur och älskar att vistas utomhus och njuta med alla sina sinnen. De älskar allt med mat – hur den ser ut, hur den doftar, smakar, känns att ha i munnen och känslan med att svälja. På samma sätt uppmärksammar de dofter, ljud, fysisk beröring.

I kärlekslivet söker Oxen en fast partner och ett tryggt – helst livslångt – äktenskap. Otrohet, plötslighet, opålitliga människor, lögner och instabilitet är det värsta Oxen vet. Som gudinnans gunstlingar älskar de kroppens funktioner, det enkla, det jordnära – som kroppens njutningar, sex och fysisk beröring. De anses förkroppsliga Venus och sägs vara de sensuellaste varelserna som finns.

Latoxe brukar man ju säga och visst … den sidan är utmärkande för Oxar kan verkligen konsten att slappna av. När Oxen vilar så gör är det fullständig och djupt.

Den fasta energin visar sig i Oxens sinnelag och temperament. De är uthålliga, tålmodiga och det kan ta tid innan de tappar humöret och blir arga – men om det händer sker det med besked. En uppretad oxe kan bli fullständigt ursinnig och skoningslös. De går igång med varje cell och klarar att hålla total fokus på vad än det är de önskar uppnå.

I arbetslivet kan de vara oerhört målinriktade och arbeta idogt och hårt för att få det som de vill ha. Ägande, att ha trygghet, att känna sig skyddade och säkra är viktigt för dem. Vissa av dem samlar på sig mer pengar, egendom och makt än de behöver medan andra är nöjda med att bara ha det bra.

Styrkor: Sinnliga, lojala, uthålliga, har ordning på sitt, stabila, tålmodiga.

Se upp med: Till Oxens negativa egenskaper kan nämnas misstänksamhet, snålhet, långsinthet, makthunger, kontrollbehov och svartsjuka.