Tvillingarnas tecken

 

Tvillingarnas tecken

21/5 – 20/6

Element: Luft

Kvalitet: Rörlig

Styrande planet: Merkurius

Lekfulla Tvillingarna är ett rörligt (föränderligt) lufttecken vilket innebär att kommunikation och mentala processer är nyckelord. Den rörliga energin visar att det alltid är något nytt på gång och att energin inte stagnerar.

Tecknets styrande planet är Merkurius – gudarnas budbärare vars roll var att översätta mellan människor och gudar – kvaliteter är väldigt påtagliga hos Tvillingarna. Tvillingparet är stjärntecknets symbol och beskriver hur viktig kommunikationen är för dem. Att träffa andra människor, att umgås, prata och utbyta tankar betyder allt för dem. Deras förmåga att snabbt anpassa sig, lättheten att prata med vem som helst, gör att de har massor av bekanta överallt och på alla nivåer i samhället. Det finns en jetset-kvalitet över tecknet och de älskar att vara i sammanhang där det händer mycket.

Trots att Tvillingarna anses vara de allra smartaste människorna med högst IQ av alla har de inte riktigt tålamodet att gå långa utbildningar. De är livrädda att bli uttråkade och att fastna i ett monotont liv. Vi finner många Tvillingar som jobbar i serviceyrken, som lapplisor eller i sjukvården. Den lätta vägen är ofta den bästa vägen för Tvillingarna. De älskar det plötsliga i akutsjukvård, tempot och människorna.

Internet är himmelriket för dem eftersom de älskar alla sorters information. Dessa nyfikna varelser är pigga och vakna med ett öppet sinne. De är föränderliga och vi ser dem hastigt vimla förbi med den nyaste kommunikationsteknologin i handen, på språng, öppna för nya impulser och intryck. Alla sorters leksaker är förenat med dessa nyfikna varelser. Att äga den senaste mobilen kan vara viktigare för dem än för andra. De har även en förkärlek för små ”bra att ha”-grejer och att titta in i en Tvillings välpackade handväska är ett äventyr i sig. De lyckas få med sig allt på ett minimalt utrymme.

Att rapportera, tala, skriva, sälja, förklara, förhandla, resa, argumentera och analysera är deras grej. Vi finner ofta Tvillingarna i mediavärlden, som skribenter, reportrar eller programledare. De kan också vara superduktiga säljare – inom precis vilken sektor som helst.

Typiskt en Tvilling är att veta tillräckligt mycket om allting för att verka insatt och påläst – men de fördjupar sig sällan. Allt ifrån småskvaller till de absolut mest avancerade tankeprocesser ryms i dessa skarpa hjärnor. Visst finns det de som uppnått högsta nivå inom sitt ämne, men vanligare är dock att de har den just den breda men inte så djupa typen av kunskap. De älskar intellektuella utmaningar. Att leka och ha kul spelar en central roll i deras liv och de blir lätt uttråkade om de inte får tillräckligt med mental stimulans och spänning.

Detta med kärlek och relationer är det bästa Tvillingarna vet. De älskar att knyta kontakter, flirta, se hur långt man kan gå och hur långt man kan nå med den andra parten. Att fördjupa sina känslor, knyta an och nå djup själslig intimitet är dock inte alltid lätt för den rastlösa Tvillingen. Detta med evig trohet kan bli ett problem om inte partnern är lika intressant och stimulerande som Tvillingen själv.

Styrkor: Hög intelligens, social förmåga, lätthet, relationsorienterade, early adopters.

Se upp med: Mindre bra egenskaper kan vara ytlighet, tendens att ljuga och intrigera, rastlöshet och opålitlighet.