På Himlavalvet – Vecka 15

På Himlavalvet – Vecka 15

  • Solen i Väduren kvadratur till Saturnus och Pluto Stenbocken
  • Solen i trigon
  • Tilltagande måne.. Wow!!
  • Venus och Neptunus i konjunktion
  • Jupiter vänder retrograd
  • Hela 5 planeter är i sina bästa tecken (där de styr eller där de är exalterade). Så betydelsefullt och bra.

☀️ SOLEN I VÄDUREN

Solen älskar att vara i Väduren, där den sägs komma till sin rätt och är exalterad – dvs i sitt allra kraftfulla uttryck här – vilket förstås är härligt. ”Du ska inte tro det blir sommar ifall inte nån sätter fart” sägs det i visan och det är precis det Solen gör här. Förändrar vår värld, våra omgivningar och det till att det sprakar och växer – blommor, blad och grönt! Underbart! Solen går under den kommande veckan in i sin sista dekan dvs de sista tio dagarna. Det som också sker nu är att Solen kommer att vara i utmanande aspekt (kvadratur) till Saturnus, Noderna och till Pluto – vilket kan vara lite svårt att smälta – men är hastigt övergående. Innan veckan är över får vi dock uppleva en generös och hoppfull trigon till Jupiter. Grattis Väduren

🌙 MÅNENS FÄRD

Vi har en tilltagande måne som på måndagen rör sig igenom slutet av Oxens tecken. Vid midnatt träder månen in i pratglada, föränderliga och pigga Tvillingarna där hon blir kvar hela tisdagen, onsdagen och ända fram till torsdag morgon kl 06.00 när det är dags för dryga två dygn i Kräftans tecken. Det här blir något av ett rekord för under dessa dagar kommer vi att ha hela sex planeter i de tecken de styr eller i tecken där de är exalterade. Månen styr ju Kräftan så det här är speciellt. På lördag förmiddag kl 10.00 går månen in i generösa, öppenhjärtiga Lejonet! Nu är det party!

♓️ MERKURIUS I FISKARNA

Den 28/3 kl 14:59 på 16°06 i Fiskarna vände Merkurius bana direkt igen och gick framåt.  Merkurius har nu börjat lösgöra sig ur Neptuns grepp där han varit allt för länge och det blir lättare att tänka, prata och att följa tråden. Jag säger bara det – ingen ska tro att det har varit lätt att spela in mina små YouTubefilmer under denna influens. Jag tycker att jag tappat tråden, glömt poängen med det jag var på väg att säga. Riktigt pinsamt faktiskt. Vi får se om det kommer att gå bättre nu när planeterna går isär – glipan mellan dem ökar dag för dag. Pust! Nu, denna vecka, kommer vi at finna att Merkurius befinner sig mellan 20° – 27° i Fiskarna och är nu på väg att få upp farten ordentligt. Merkurius i Fiskarna

♓️ VENUS I FISKARNA

Den här veckan befinner sig Venus 14° – 22° i Fiskarna och det är en supertid för henne. Det här är en position som Venus älskar – man säger att hon finner sitt allra vackraste uttryck här. Venus älskar uttrycket i färgerna, konsten, musiken som hon finner här. Här i andliga, medkännande, inkännande Fiskarna är hennes kärlek villkorslös och kanske inte så personligt riktad. Det handlar mer om längtan efter en högre sfär och möta det högsta ljuset än att befatta sig med det triviala värdsliga.

Den 10/4 är Venus dessutom i konjunktion med självaste Neptunus. Guden och Gudinnan möts under en dag på samma grad. Mirakulös och härlig energi.  Inga gränser alls!   Venus i Fiskarna

♊️MARS I TVILLINGARNA

Mellan 31/3 -16/5 vistas Mars det ständigt föränderliga, Merkuriusstyrda Tvillingarna. Här blir kaxiga Mars att bli mental, smart och de krig han utkämpar är verbala. Här är det en rastlös, påhittig, vitsig krigare som vill att det ska hända grejer mest hela tiden. Han hatar att sitta stilla och hänga.

Det är här är en luftigare, piggare och rörlig energi som passar perfekt till Solen i Väduren. Det här kommer att kicka igång våren! Härligt!

Energin riktas utåt och är sällskaplig, social och snabb. Att vara smidig, anpassningsbar och intresserad av att diskutera, skapa debatter, intelligenta inlägg och även smarta lösningar på saker är Mars i Tvillingarnas grej. Under veckan ser vi Mars röra sig mellan 5°-9° i Tvillingarna. Mars i Tvillingarna

♐️ JUPITER I SKYTTEN RETROGRAD

Det är fyra månader sedan Jupiter klev in i Skytten och nu finner vi Lyckobringaren på den 24:e graden i Skytten och där står planeten och stampar lite för det heter att den är stationär – dvs stilla under de dagar han precis vänder. För att vara riktigt exakt äger den här vändningen rum onsdagen den 10/4 kl 19.00 och kommer att backa i fyra månader till den 11/8 och vänder då rätt igen på 14° i Skytten. Det här är verkligen inte fy skam för under den här tiden integreras nya kunskaper och intryck. Vi utvecklas på alla plan och kan igenom den här processen nå sann framgång, välgång och lycka.

Retrograden handlar om att vända blicken inåt, att göra andliga reflektioner, tillbakablickar och djupdykningar. Detta är en tid av personlig tillväxt och utveckling. Optimistiska Jupiter ser till att vi utvecklas, han skänker oss alla hopp och glädje och nya idéer. Vi vill förkovra oss, vidga våra horisonter och mycket annat. Jupiter i Skytten och Jupiters färd igenom husen, Jupiters baksida

♑️ SATURNUS I STENBOCKEN

I strävsamma Stenbocken är Saturnus styrande planet vilket gör att han stortrivs och fungerar optimalt. Här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att fatta beslut. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramning i ekonomi och tankesätt. Han rör sig riktigt sakta nu – och bearbetar även denna vecka den 20° i tecknet. Saturnus i Stenbocken

♉️ URANUS I OXEN

Onsdagen 6/3 gick Uranus in i Oxen där han blir kvar i hela sju års tid – så det här är verkligen ett jättestort skifte. Var än Uranus uppträder skakar han om oss och erbjuder oss möjligheten att förnya oss, att hitta vårt eget unika jag, att finna vår egen inre sanning. Att Himmelen (Uranus) möter Jorden är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Genom att Uranus nu slutligen trädde i Oxen har en ny epok börjat. Uranus är nu 2° i Oxen och har börjat att manifestera sin energi på riktigt.

♓️ NEPTUNUS I FISKARNA

Vår andliga ledsagare är nu 17° i Fiskarna och under hela mars månad har planeten varit ytterst aktiv och spelat jättestor roll i händelsernas utveckling.

Hemma i sitt eget tecken hjälper Neptun dem som är födda i Fiskarna att öppna sig och komma i kontakt med sin egen andliga energi. Det är möjligt att ni behöver hjälp med att kanalisera andligheten och därför kan det vara underbart att gå med i en grupp med likasinnade. Det kan vara musik, konst, meditation, yoga, spiritism, mindfulness – eller vad 17 som helst som berör er i själen.

Neptunus närvaro är subtil och vi känner inte av hennes rörelser lika påtagligt exempelvis de eldiga planeterna men tro för den sakens skull inte att Neptun enkom är mild och mesig. Neptunus kan locka oss ut på riktigt djupa farvatten och påverka oss djupare än självaste Pluto.  Neptunus jobbar med det undermedvetna, det andliga och i drömvärlden. Nu när Neptun är i direkt rörelse kan vår varseblivning, vår tro och kanske kan vi komma på andra tankar och öppna ögonen för en ny verklighet.

♑️ PLUTO STENBOCKEN

Underjordens härskare vill att vi människor ska transformeras, utvecklas och finna den ultimata meningen med vår vandring på jorden. Om vi är för långsamma kommer han att ta itu med hårdhandskarna i våra liv och på ett tydligt och bestämt sätt se till att vi följer hans planer. Pluto befinner sig på 23° i Stenbocken och just denna vecka i konjunktion med den karmiska södra noden. Just nu är han ovanligt nära jorden vilket gör att Plutotemat kan upplevas intensivt. Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi.

♈️ CHIRON I VÄDUREN

Den 18/2 gick Chiron in i Väduren där han blir kvar till år 2027. Nu befinner han sig 3°11 i Väduren. Oavsett vilket stjärntecken du är född i så kommer Chirons närvaro i Väduren att påverka dig.  Var än du ser att Chiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor. Chiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Nu gäller det att jobba med självkänslan och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron eller Chiron (ordet kan stavas lite olika, ursprungligen kommer ordet från det grekiska ordet för hand – χέρι).  Kiron i Väduren

♋️ NORRA NODEN I KRÄFTA/STENBOCKEN ♑️

Nu sker en viss liten separation mellan Pluto och den Södra Noden. De två har under två veckors tid varit konjunkta.  Södra Noden representerar det förflutna och detta är ett ”stort” möte som kan leda till såväl smärta som avslut. Det kan vara ett stort skifte för såväl mänskligheten som på en personlig nivå.

Den 6/11 skiftade Norra Noden över till Kräftan och Södra Noden hamnade följaktligen i Stenbockens sfär.  Noderna är nu ca 22° i Kräftan/Stenbocken och därmed konjunkt eller i opposition till Pluto. De blir kvar här i ytterligare ett år och det är alltså i dessa tecken som alla förmörkelser och eklipser äger rum. Det här stort för jorden och mänsklighetens öde och utveckling sker. Ni som är födda i något av dessa tecken möter karmiskt förknippade händelser. Norra Noden i Kräftan