På Himlavalvet – Vecka 17

 

PÅ HIMLAVALVET – Vecka 17

Det är en helt fantastisk vårdag därute. Termometern påstår att det är 24° varmt ute nu. Det är nästan så att man tror att det inte är sant. Solen går in i Oxen denna dag och livet tycks vara helt underbart!

Den gångna veckan har Solen och Uranus mötts i en konjunktion. I mitt fall ägde den konjunktionen rum exakt på min natala Sol (jag är född 18/4 och har Solen 28° Väduren).

Jag har kommit att älska Uranus/Sol transiten som nu har varit aktiv i mitt liv i mer än ett år. Tvärt om alla kaostexter man kan läsa om Uranus har jag upplevt dessa år som den bästa och mest innehållsrika tiden i mitt liv. Jag har känt mig ”hög” på livet hela veckan och så spännande saker har ägt rum. Det allra coolaste är förstås att processen med att skapa ”Grundkursen i Astrologi” nu äntligen är över. Vi är klara och det känns helt fantastiskt! Jag är överlycklig.Nu återstår det bara för teknikerna att ordna de sista detaljerna innan kursen är redo att publiceras – om max två veckor.

Nyheter under kommande veckan är att Venus går in i flirtiga roliga Tvillingarnas tecken så här finns stora möjligheter att ha riktigt roligt! Så ut och mingla gott folk! Tvillingar och Skyttar i synnerhet.

Dessutom kommer Mars att vara i konjunktion Pluto under torsdag och fredag. Dagar som har förutsättning att vara superheta och kanske till och med livsfarliga. Då tänker jag förstås närmast på om världsledarna råkar i luven på varandra och blir oense. Även vi vanliga dödliga gör klokt i att tänka lite extra kärleksfullt och förlåtande om varandra.

Jag är nu redo att stiga in i bilen och resa norrut. Jag ska vara med på en mässa för Inre och Yttre skönhet i Orsa under helgen. Den som är där i krokarna är hjärtligt välkommen dit. Jag kommer att ge konsultationer och mingla runt där i två dagar.   https://www.facebook.com/Orsa-M%C3%A4ssan-inre-yttre-sk%C3%B6nhet–388108304987943/

SOLEN I OXEN – Solen som nu äntligen tycks ha fått upp värmen (hela 24°C väntas i Stockholm idag fredagen 20/4). Idag träder Solen in i vackra sensuella Oxens tecken där den befinner sig i under den kommande månaden. Sköna maj välkommen! Nu går vi emot årets vackraste månad när världen slår ut i blom så passa på att ta dig ut i naturen.

MÅNENS FÄRD – Veckan börjar med månen i Lejonet. Natten till onsdag smyger månen in i Jungfrun för en två dagars vistelse där. Et blir ett socialt och trevligt veckoslut för på fredag morgon går månen in i Vågens tecken där den befinner sig i fram till på söndag förmiddag när hon slutligen går in i Skorpionens tecken.

MERKURIUS I VÄDUREN – Merkurius bana går från den 15/4 direkt igen. Nu har plantet börjat få upp farten och rör sig under veckan mellan 7°- 12°. Nu lossnar det och härifrån ska vi se att det kommer att hända massor av saker igen. Merkurius i Väduren

VENUS I TVILLINGARNA – Venus har nu bara två dagar kvar i Oxens tecken innan hon tar klivet över och glider in i Tvillingarna. Tjolahopp! Här tar Venus en social och underhållande roll.  Nu blir vi lite mer utåtriktade, partysugna och öppna för nya kontakter. Vi längtar ut och njuter att mingla, möta nya och gamla vänner.

MARS I STENBOCKEN –  Mars tar rejäla kliv nu, ifrån 19°- 22°52 i Stenbocken och då är  av sin färd igenom Stenbockens strukturerade sfär där han blir kvar till den 17/5. Det heter att Mars är exalterad i Stenbocken – vilket betyder att hans energi kommer ut på allra bästa sätt och hjälper oss att utvecklas. I viljestarka Stenbocken håller Mars blicken riktad emot framtiden och framgången.  Han kommer inte att visa sin impulsiva ”galenpannapersonlighet” utan de strider han utkämpar är genomtänkta, balanserade, metodiska och har en riktning. Mars i Stenbocken

JUPITER I SKORPIONEN – Magnifika Jupiter är retrograd sedan den 9/3 och vi finner honom mellan 20° – 19° Skorpionen. Att planeten går retrograd är inget problem – men det gör att utvecklingen är så hetsig längre. Det är vi erbjuds tillfälle att integrera, bearbeta allt som hänt och komma ikapp oss själva. Vi når en nivå djupare i förståelsen av de enorma processer som drogs i gång i samband med att Jupiter gick in i Skorpionen. Processen med att avslöja och dra fram mörka sanningar i ljuset började omedelbart efter Jupiters entré i tecknet (pengar, makt och sex är Skorpionens områden). Ord som intensitet, sanning, känslor, liv, död, passion, psykologi får ökad betydelse i våra liv. I sämsta fall kan det vara ett kategoriskt svart eller vitt tänkande, kontroll och disciplin kan vara en del i detta. Nu kommer sanningen upp till ytan, vi blir starka i våra övertygelser och kan ta Jupiters hjälp att utvecklas andligen. Jupiter i Skorpionen

RETROGRADA SATURNUS I STENBOCKEN – 18/4 vände Saturnus retrograd och backar nu tillbaka igenom tecknet där han stannar på 2° Stenbocken 6/9 och vänder direkt. Han uppmärksammar oss på sanningen, på att jordens resurser inte är obegränsade och mycket annat! Under 2018 får vi att se att flera viktiga planeter växlar ifrån snabba, eldfängda eldselementet till det stabiliserande Jordelementet. I strävsamma Stenbocken, där han är styrande planet stortrivas han och fungerar optimalt. Han är hemma i sitt eget tecken ju och här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att välja väg och hitta rätt. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramning i ekonomi och tankesätt. Saturnus i Stenbocken

URANUS I VÄDUREN Uranus är den kosmiska väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya innovativa idéer. Alldeles nyss har han blivit vederkvickt och fylld av Solens energi. Piggare än någonsin rör han sig nu igenom de sista graderna i tecknet. Revolutionära Uranus öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. I och med att Uranus går framåt igen och når 28°-29°08 i Väduren kommer nya impulser, tankar och idéer igång.

NEPTUNUS I FISKARNA – Vår andliga gudinna Neptunus rör sig sakta och fint fram igenom Fiskarna och befinner sig nu på 15°50. Hon hjälper oss alla till andlig utveckling och medvetande höjande. Neptunus jobbar på framåt emot en positiv utveckling. Om hon aspekterar någon av dina personliga planeter nu blir det lättare att finna sanningen inom dig, få intuitiv vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig.

RETROGRADA PLUTO STENBOCKEN – Pluto går retrograd från 14/4 –  30/9. Fem månader alltså. Från 21°17 i Stenbocken till dess han vänder direkt på 18 ° i Stenbocken. Pluto underjordens härskare har således hunnit mer än 2/3 av sin långa vandring igenom tecknet som påbörjades 2008 och kommer att pågå fram till år 2023. Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur).

KIRON I VÄDUREN – Den lilla dvärgplaneten (asteoriden) Kiron eller (Chiron) har nu hunnit in pyttelite i Väduren och är under veckan som max 00°39 i Väduren. Kiron stannar i tecknet i nästan åtta år framöver – ända fram till juni månad 2026 – med det undantaget att han backar retrograd tillbaka in i Fiskarna en sväng sedan.

När Kiron befinner sig Väduren så representerar han den skickliga krigaren och aktivisten. Kanske kommer Kiron i Väduren att få ödmjuka sig, uppleva såret och nederlaget, lära sig tålamodet och ödmjukhetens läxa innan han slutligen kan segra. Om vi ska se till historien så befann han sig i Väduren åren 1968 – 1976 och hade säkert ett finger med i ”Flower Power rörelsen” och de starka röster och protester mot våld och krig som kom att färga hela den tiden.

NORRA NODEN  befinner sig 11° – 10° i Lejonet.