Saturnus Retrograd

Lite nytt om Saturnus…

Ja, som de flesta vet kastade sig Saturnus på bromsen för ett tag sedan, saktade ner och började backa i torsdags den 18/4.

Denna illaberyktade planet står för ordning och reda, åtstramning, begränsning och struktur. Han är den Stränga Fadern, Tidens Gud, han är också ”The Lord of Karma” och han utdelar livsläxor och ser till att vi inte blir slappa, slöa och lata. Saturnus tillämpar verkligen öga för öga – tand för tand och ser på så sätt till att rättvisa skipas. (Tänder och skelett är kroppsdelar som han är styrare över). Eftersom han styr tiden håller han koll på oss och låter oss veta att vår tid är utmätt.

Saturnus är ju alltid Karma men här, hemma i sitt eget tecken Stenbocken (där han befinner sig sedan december 2017) blir han extrastark förstås.

Att planeten dessutom backar blir extremt – eftersom retrograda perioder alltid innebär tillbakablickar. Kaka på kaka minst sagt.

De som kan ha det extra tufft nu är människor som är födda 1930, 1959 och 1988 – för de upplever alla sina Saturnusåterkomster nu. En människa har i regel tre sådana möten under sin vandring på jorden. Varje ett av dem vittnar om tidens tand, mognad, utveckling och insikter. Man kan känna sig lite gammal, vilja fatta livsavgörande beslut under denna tid.

Mer om  Saturnsåterkomsten kan du läsa om du klickar på länken. Ett gammalt men bra inlägg som tål att läsas igen.

På skoj frågade jag mina gamla elever från astrokursen – alla födda 1988 hur de upplevt sin återkomst (vissa är klara med återkomsten – andra är mitt i den)  det här är vad de svarade.

Rebecka säger:

”Hej! Jag blev så glad över denna tråd. Ja, i höstas var det mycket att stå i, jag kände mig tråkig och ville bara gå och lägga mig efter varje spelning, inte dricka alkohol typ och ta det lugnt. Tappade väldigt mycket vikt under förra året också. Jag började fundera på skaffa utbildning och jobb. Jag var på en massa intervjuer men fick inget jobb. Nu när saturnus återkomsten är över vill jag ändå bara musiker plus bli mamma! Hahaha, det är typ det ENDA jag tänker på nu..! Men jag känner mig cool och glad igen. Ledsen i och för sig för både farmor och mormor dog i höstas och i februari. PS: Har världens finaste kille. Vi bytte min etta till en två och fick ärva mina föräldrars bil så riktigt svenneliv pågår här”.

Lisa säger:

Jag tyckte att det var riktigt kämpigt med återkomsten. Jag höll på att grubbla över den bästa utbildningen för mig, tänkte hela tiden på pengar och de faktum att jag inte skaffat mig en säker inkomst visade sig tydligt. Det var knepigt ekonomiskt för mig. Och lustigt nog – nu när återkomsten är över är jag inte lika intresserad av ”karriär”. Jag flyttade ihop med min kille under återkomsten.

Savvas säger:

Jag har lämnat stan för att studera i Dalarna. Har varit upp och ner i måendet – en riktig berg och dalbana. Det har krävts mycket reflektion och soulsearching och det senaste är ett stort skägg. Jag tänker söka in till högskola snart för att få en ”riktig” utbildning.

Hannah säger:

Åh Maggan, Saturnus har verkligen isolerat mig. Men viktiga saker har gjorts – skaffat stadigt jobb, köpt bostad och skaffat vettig man (något äldre också, så Saturnusaktigt). Vet du hur det känts? Som att man ser livet mer realistiskt, glasklart och utan filter på livet. Har äntligen börjat spara pengar och pensionsspara. Såå Saturnus!

Cissi säger:

Hej! Ja shit alltså jag har varit helt saturnusifierad. Vill gärna ses och snacka! Jag har en saturnussvans som avlöste saturn retur till saturnus-måne dessutom… snark!