På Himlavalvet – vecka 31

Det händer verkligen massor på stjärnhimlen och under denna vecka kommer eldens element att manifestera sig ordentligt. Hela fyra planeter i Lejonet + en nymåne i Lejonet! Ja, det är speciellt.

Intressant denna vecka och vad vi bör hålla oss lite uppmärksamma på är Uranus. Solen är nu redan under måndagen i kvadratur med Uranus och som alltid ser denna planet till att det sprakar till – på ont och på gott. Uranus kommer ofta med genombrott, nya tankar, överraskningar och i värsta fall även chock. Samma spänning bildas även till Månen och Venus (och lite längre fram även Merkurius) allt eftersom de avancerar upp igenom Lejonet. 

Nymånen i Lejonet är speciell i synnerhet som den äger rum samtidigt som Merkurius vänder Direkt! Väldigt kraftfullt skifte.

☀️ SOLEN I LEJONET

En sådan sommar va? Solen i Lejonet gör oss inte besvikna den här gången heller – fullt ös av värme, sommar och sol. Med Solen i Lejonet gillar vi att bjuda till lite extra, öppna hjärtat och vara generösa och välkomnande.  I Lejonet är Solen stolt, utåtriktad och lekfull. Det här är den glassigaste tiden på året och vi vill bara njuta, leka och ha kul. Om njutning för dig är att ligga och sola, att mysa med en god bok eller att stå på ett dansgolv med tusen andra är väldigt personligt – men.. det vi gör – det ska komma från hjärtat. Den här vecka se vi Solen röra sig på 6°- 12° i Lejonet.

🌚 MÅNENS FÄRD 🌙

Vi har en avtagande måne och tidigt på måndag morgon befinner sig månen i slutet av Tvillingarna, men lämnar det tecknet och går in i Kräftan kl 14° på eftermiddagen. Nu går vi in i mörkermånens tid när själen går i  vila. Det är nu vi släpper alla bekymmer, allt som vi inte vill bära med oss in i nästa måncykel. Den 1/8, kl 05:12 blir månen ny  på 8° 37 i Lejonet! Wow.. detta är verkligen ett igångsättande, revitaliserande vitaminpiller.  Det tar dock något dygn innan månens första strålar blir synliga på natthimlen. 2/8 kl 15:30 går månen in i Jungfrun för två dagars vistelse där. På söndag den 4/8 kl 15:30 går månen in i Vågens tecken.

 ♌️ MERKURIUS vänder DIREKT

Merkurius avslutar vid 06 på morgonen den 1/8  sin tre veckors långa retrograd på 23° 57 i Kräftan! En sådan lättnad! Att Merkurius går direkt samtidigt, bara 50 minuter ifrån att månen blir ny betyder att vi står inför ett skifte. Det händer saker nu, både i det kollektiva och naturligtvis återspeglas detta också i våra personliga liv.  Vecka avslutas på Merkurius 24° Kräftan 39.

♋️ VENUS I LEJONET

Venus trädde söndagen 28/7 in i eldiga Lejonet. Där kan Venus ta ut svängarna och blir  grandios, generös, flärdfull. Det ska vara vackert, storslaget och underbart! Nästan allt handlar om personliga relationer, socialt umgänge, glädje, värme, kärlek och sympati. Underbart! Extra intressant nu är att Venus under veckan kommer att bilda kvadratur med Uranus vilket kan innebära förändringar och nya insikter om vad det är vi älskar och värdesätter. Nu börjar det dra ihop sig till en riktigt härlig tid – med Venus och Mars i samma tecken. Wow.. det är ju liksom det som är hela livet för de två – de korta stunder de möts.  Venus i Lejonet

♌️ MARS I LEJONET

Mars befinner sig i Lejonets sfär där han faktiskt älskar att vara och kan uppträda hur kaxigt, självsäkert och grandiost han vill. Detta är ett eldtecken och där trivs ju krigaren som allra bäst och kan ta för sig, uttrycka sig och vara ohämmad och kaxig. Detta gör förstås att det blir fart på Lejon och Vattumän och visst spiller energin över på Skorpionen och Oxen också och ser till att ALLT händer i deras liv. Hans superkrafter kom verkligen till uttryck nu under gånga veckan när han i kvadratur med Uranus såg till att vi hade ordentliga urladdningar. Åska, blixt och dunder.  Vi ser honom under veckan röra sig på 16° – 21° i Lejonets tecken. Transiterande Mars har ofta en igångsättande effekt på skeenden, den kan vara med när man blir arg, upprörd, ledsen, vid plötsliga olyckor osv. Det kan också vara så att Mars här har ett finger med i spelet när man bestämmer sig och får saker gjorda. Mars i Lejonet

♐️ JUPITER I SKYTTEN RETROGRAD

Det är bara dryga fyra månader kvar av Jupiters vistelse i hemmatecknet Skytten. Det är i december som Jupiter tar steget över till Stenbocken. Men Jupiter – Lyckobringaren är retrograd och befinner sig denna vecka på Skyttens 14:e grad – med andra ord kommer planeten att stå och stampa till den 11/8 vänder Jupiters bana rätt igen på 14° i Skytten.

♑️ SATURNUS I STENBOCKEN RETROGRAD

När Saturnus går retrograd vänder vi tillbaka och tittar åter igen lite närmare på vad det är för livsläxor vi har att lära. Han bearbetar denna vecka den 15° i Stenbocken. Planeten backar ju tillbaka i de fåror han nyss plöjde så nu får vi chans att åter blicka in i våra själar. Saturnus är ju förutom tidens gud även The Lord of Karma och han aktiveras maximalt nu i och med kontakten med noderna, Mars, Merkurius och Pluto.  Saturnus i Stenbocken

♉️ URANUS I OXEN

Uranus befinner sig nu på 6° i Oxens tecken. Uranus trädde in i tecknet den 6/3 och blir kvar där i sju års tid. Var än Uranus uppträder skakar han om oss och erbjuder oss möjligheten att förnya oss, att hitta vårt eget unika jag, att finna vår egen inre sanning. Att Himmelen (Uranus) möter Jorden är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Genom att Uranus nu slutligen trädde i Oxen har en ny epok börjat.

♓️ NEPTUNUS I FISKARNA RETROGRAD

Neptunus vände retrograd den 21/6. Vår andliga ledsagare rör sig jättesakta baklänges och är nu på 18° 14 i Fiskarna. När Neptunus backar är det de andliga i oss som berörs och utvecklas. Närvaron är subtil och vi känner inte av hennes rörelser lika påtagligt exempelvis de eldiga planeterna men tro för den sakens skull inte att Neptun enkom är mild och mesig. Neptunus kan locka oss ut på riktigt djupa farvatten och påverka oss djupare än självaste Pluto.  Neptunus jobbar med det undermedvetna, det andliga och i drömvärlden. Nu när Neptun är i direkt rörelse kan vår varseblivning, vår tro och kanske kan vi komma på andra tankar och öppna ögonen för en ny verklighet.

♑️ PLUTO STENBOCKEN RETROGRAD

Den 23/4 vände Pluto retrograd i Stenbocken och planeten rör sig väldigt långsamt baklänges under de kommande fem månaderna och kommer bara att backa 3° bakåt innan han vänder direkt igen den 3/10. Nu bearbetas den 21° i Stenbocken. Detta att den backar/ går retrograd är något som sker varje år. Underjordens härskare vill att vi människor ska transformeras, utvecklas och finna den ultimata meningen med vår vandring på jorden. När planeten vänder retrograd riktas inte energin utåt längre – utan inåt, in i våra hjärtan och psykologiska mönster. Finns det något område i ditt liv där du söker förbättra, transformera eller utveckla? Hur ser maktstrukturerna i dina relationer ut? Hur är ansvarsfördelningen och strukturen i kontakten mellan dig och dina nära och kära? Är det något ogräs kvar i ditt liv du behöver rensa bort?

♈️ KIRON I VÄDUREN RETROGRAD

Den 18/2 gick Kiron in i Väduren där han blir kvar till år 2027. Kiron rör sig nu retrograd i Väduren. Oavsett vilket stjärntecken du är född i så kommer Kirons retrograd att påverka dig. Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor. Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♋️ MÅNENS NODER I KRÄFTA/STENBOCKEN ♑️

Noderna som har stått och trampat på 17° under hela eklipssäsongen kommer även denna vecka att vara kvar i samma läge innan de lossnar ut greppet. Det är ett intressant fenomen faktiskt att de förblir stillastående under eklipstiden. Men snart kommer de att fortsätta sin färd genom Kräftan/Stenbocken.  Norra Noden i Kräftan