På Himlavalvet – vecka 32

13-full-moons-AdobeStock_74645303-600x319

💫 Kära Astrologivänner  💫

ÄNTLIGEN.. kära läsare! Nu lossnar det! Äntligen får vi se planeter som byter tecken, noderna som inte längre står stilla! Tjoho! Världen vaknar till liv igen och vi går emot framtiden med glädje! Det kommer att bli så mycket kul som väntar oss framöver. Jag är så glad för att få berätta om allt detta.

Jag har tagit emot synpunkter, vissa läsare anser att astrobloggen har tappat stinget, att jag är tråkig och det där personliga och spontana och brukar finnas där som en röd tråd igenom mina texter saknas.

Det har till och med gått så långt att en person skrev och undrade vem som skriver för mig! Va? Jag tyckte att det var magstarkt.. Men jag tar gärna emot förslag ifrån er läsare. Säg vad ni tycker skulle vara roligt att läsa om.

Men jag hänvisar helt enkelt till min vanliga devis: As above – so below. Astrologiskt har nästan ingenting hänt denna sommar förutom eklipssäsongen förstås och en väldig massa regn. Min sommar har dock varit mysig, kärleksfull och vilsam.

Solen och Månen är de enda pålitliga, som sköter ruljangsen i universum.  Merkurius, Venus och Mars har varit kvar i samma tecken i vad som känts som en hel evigt.  Vi befinner oss i den årliga period när de yttre planeterna är retrograda. Det känns av, som en stor fet broms som tar ner tempot. Vi väntar nu bara på att även Uranus ska ansluta sig till den här sega skaran – vilket han faktiskt kommer att göra snart, 15:e augusti. Mars vänder retrograd under september månad så processen är långt ifrån färdig ännu.

☀️ SOLEN 4° – 11° LEJONET

Med Solen i Lejonet brukar sällskapsdjuret i oss alla att visa sig. Här är vi generösa, glada och vill dela livets goda med andra.  Det här är det stora varma hjärtats tid, vi vill umgås, träffa vänner, ställa till små partyn, kräftskivor och helt enkelt ha kul. Grattis på födelsedagen Lejonet

🌙  MÅNENS FÄRD

Hela helgen har vi fått uppleva hur månens energier byggts upp. Energin är varm, inkluderande och generös och vi söker oss ut. Det är en gladare, galnare och allt mer yvig och individualistisk fullmåne. På måndagkväll kl 17:59 träder den maxade fullmånen fram: fet, gul och skinande i all sin prakt. Den tycks säga ”Kolla in mig, se vem jag är och hör vad  jag tycker och tänker! Vattumannens fullmåne räknas till den roligaste av dem alla eftersom den innehåller stora visioner, drömmar, glädje, generositet och bus. Romantik och glädje mellan människor, fest och mys passar extra bra nu. Här möts Lejonets eld, passion och inre glöd med Vattumannens idévärld, analysförmåga och önskan om att göra skillnad och våra känslor blir stora. Energin klingar så sakteliga av..

På onsdag förmiddag färdas månen i mjuka Fiskarna och på fredag kl 15:10 skiftar månen in i motiverande Väduren och det är i den positiva andan som helgen kommer avlöpa.

♋️   MERKURIUS I 26° – 09° I LEJONET

Det är full rulle på Merkurius nu i alla fall. Han tycks ha återhämtat sig helt efter retrograden och färdas nu i stor hast genom de sista graderna av tecknet och kommer där att på färden ut vara i opposition till både Pluto och Saturnus. På onsdag ca kl 06 på morgonen träder han in i Lejonets tecken! Halleluja! Det känns som en sådan befrielse att vi får ett nytt tema! Det här är en position som Merkurius vanligen älskar för här kan vår kommunikatör få uttrycka sig fritt och ta all plats han önskar. Att tänka ”BIG and BOLD” är vad den här transiten förmedlar.  Romantiska, generösa och varma Lejonet är starkt förknippat med hjärtat så nu kan du med fördel tala om dina innersta känslor och bli förstådd. Vi människor tenderar att vara mer uttrycksfulla nu och för all del – även mer dramatiska förstås. Detta uppvägs dock genom att vi är i god kontakt med hjärtat och blir generösa och varma i våra tankar.

♊️   VENUS I TVILLINGARNA 26°- 2° I KRÄFTAN 

Vart än Venus drar fram bidrar hon med attraktion, skönhet, pengar och nya chanser. Livet blir helt enkelt härligare och lättare att leva i hennes närhet. Venus kan även vara djup för hon representerar våra sinnen. Hon är doften, smaken, känseln, hörseln och hon vet att uppskatta det vackra inom konst, musik, mode och designen exempelvis för hon personifierar allt detta och mycket annat.  Men mest omtalad är hon förstås främst som zodiakens babe som förtrollar, förför och får oss att bli kära. Hon är kärleksgudinnan. Oh! Nu får vi en ännu gladare och öppnare stämning så passa på att njuta av livet! Det är en utåtriktad, social känsla som fyller våra sinnen och nu kan vi välkomna nya kontakter. Prat, skratt och massor med kommunikation att vänta. Ni som är födda i Tvillingarna har ännu några dagar att avnjuta men vi andra väntar ivrigt på att se när Venus på fredag 7/8 ca kl 18.00 träder in i Kräftans sfär.

♈️  MARS I VÄDUREN 19° -21° 

Mars träder nu 26/7 in i skuggzonen på 15°14 i Väduren. Det är först den 10/9 han vänder retrograd på den 28°08 i Väduren. 14/11 vänder han direkt. Han börjar redan nu bromsa in på takten, men ju långsammare, ju ilsknare och mer koncentrerad blir han.

När Mars den röda planeten och vår krigsherre är i sitt eget konungarike trivs han allra bäst.  Mars är Vädurens styrande planet och zodiakens hjälte och krigare. Han är Yang- energin – den maskulina kraften. Han symboliserar drivet, motorn, motivationen i alla människor.

Han är rå, het, igångsättande, vill framåt, viljestark, manlig och sexig. Vilja, styrka och snabba lösningar – det är Mars i ett nötskal. Motstånd kan mötas med konflikt, aggression eller krig. Han är alltid ute efter att få sina primärbehov tillfredsställda. I filmer så ses han som en Action-Hjälte och det är han i våra liv också. Mars älskar att vara hjälte. Mars i Väduren

♑️ RETROGRADA JUPITER I STENBOCKEN 19°11

Jupiters bana vände retrograd 14/5, 2020 på 27° 14 i Stenbockens tecken. Jupiter anses vara försvagad i Stenbocken och när han är retrograd blir det ju ännu mera så. Jupiter är ju förstoringsglaset, sanningsägaren som gör allt han vidrör större och väldigare. Här får vi se intensiteten, transformationen och destruktiviteten hos Pluto smälta samman med Jupiters krafter. Det här kan leda till att hoppet om förändring, kanske en bättre värld tänds hos oss människor. Jupiter i Stenbocken

♑️RETROGRADA SATURNUS I STENBOCKEN 27°13

Saturnus som varit på några månaders visit i Vattumannen backar nu den 1/7 tillbaka in i Stenbocken igen. Pust, dessa återbesök för oss tillbaka till det som varit. Just denna 29° graden besökte Saturnus i mars månad i år. Nu är vi där igen och här erbjuds du igen en möjlighet att göra om och göra bättre. Saturnus kommer att med undantag av ett halvårs avstickare (1/7 – 17/12) att befinna i Vattumannen i tre års tid – ända till den 8/3 – 2023.

♉️ URANUS 10° 41 I OXEN

Att Himmelen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️ RETROGRADA NEPTUNUS 20° 24 I FISKARNA

Neptunus vände retrograd den 23/6. Det finns en koppling mellan Neptunus smitta/sjukdom. Förhoppningsvis kommer viruset att bromsa in lite nu under retrograden. (Hoppas)! Neptunus brukar annars beskrivas som för inspiration, drömmar, andlighet, synskhet, illusion och förvirring. Eftersom Neptunus är så inkännande, subtil och andlig är allt runt denna planet svårt att begripa och förstå. Neptunus kan handla om de andliga världarna, landet bortom, evigheten och kanske till och med gudsnärvaron. En ungdomlig och möjligen också naiv själ är vad som förknippas med personer som har en stark Neptunus i sitt horoskop. Under en Neptunustransit blir du mjukare, öppnare och känner medkänsla och sympati. Kreativitet, fantasi och musik kan flöda ur dig nu. Din andliga kanal, blir öppen och tydlig. Det är den positiva sidan. Andra kan uppleva att det faktiskt år dåligt psykiskt och blir extra sensitiva under denna influens.

♑️ RETROGRADA PLUTO 23° 09 I STENBOCKEN

Det mest intressanta som är på gång nu är konjunktionen mellan retrograda Jupiter och den lika retrograda Pluto som när veckan börjar befinner sig på 23° Stenbock. Senast de två möttes var i slutet av Mars och början av april 2020. Nu är vi där, på samma grader igen vilket förstås rör upp det som hände vid den tiden igen.

♈️  RETROGRADA KIRON 9° 09 i VÄDUREN

Den sårade helaren befinner sig nu på 9° i 14 Väduren. Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♊️ MÅNKNUTARNA 27°V46 TVILLINGARNA & SKYTTEN ♐️

Nu är vi äntligen ute ur eklipssäsongen.  Sommaren har bjudit på tre eklipser som infallit med två veckors mellanrum. Ettan den 5/6 på 15° 34 i Skyttens, tvåan kom den 21/6 på 0° Kräftan och trean inföll den 5/7 som infaller på 13° i Stenbocken . Det som gör dessa eklipser så oerhört intressanta är det faktum att de kopplas till de dramatiska eklipser som ägde rum 26/12 -2019 och 10/1 -2020 – och trots att de redan är bakom oss kommer deras energi fortsatt att påverka oss i ett helt halvår framöver.

Till skillnad ifrån allt annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan två skärningspunkter.  I alla horoskop finns både en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möts. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra och den södra noden i ett horoskop är också kända som ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själs utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden och det öde som väntar, grundat på de lärdomar du har lärt dig tidigare. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.  Noderna skiftar tecken.