På Himlavalvet – Vecka 34

Nu väntar ett jätteskifte på stjärnhimlen när Solen, Mars och Venus byter tecken och träder in i Jungfrun.

På onsdag bildar Merkurius och Jupiter en underbar trigon. Tur hela vägen så passa på att använda den här superenergin konstruktivt.

Till helgen möts Mars och Venus i en konjunktion. Wow! Det är en gång bara vart annat år de får varandra. ❤️

☀️ SOLEN I LEJONET/JUNGFRUN

Solen befinner sig nu i slutet av i Lejonet på den 26° under måndagen. Det är en position som Solen älskar – eldig, stolt, utåtriktad och lekfull. Det här är den glassigaste tiden på året och vi vill bara njuta, leka och ha kul. Men.. nu börjar sensommaren sjunga på sista versen och vi har bara fyra dygn kvar innan Solen lämnar Lejonet – vilket sker på fredag ca kl 12.00.

I Jungfrun är det dags för en helt annan energi. Ifrån det sköna, eldiga, storvulna vänds nu blicken emot detaljerna. Nu börjar skolorna, arbetsåret är igång på allvar och det är mer än dags att ta hand om praktiska problem typ städa undan, sortera, åtgärda och slutföra. Det finns ett starkt samband mellan Jungfrun och skörd så nu vill vi vidare i våra liv, skörda frukterna av det vi sått, arbeta och finna de bästa lösningarna på allt. Detta är bästa tillfället att organisera, starta upp saker och se till att det blir ordning och reda.

🌖MÅNENS FÄRD

Den avtagande Månen befinner sig på måndagmorgonen i Vädurens tecken.  På onsdag 6:45 är går Månen istället in i Oxens tecken där den blir kvar till fredagen den 23/8 kl 16:58Där byter Månen tecken och bildar sitt sista kvarter samtidigt på 00°13 i Tvillingarna.  Sen södagkväll kl 23: skiftar Månen in i Kräftans tecken.

♌️ MERKURIUS I LEJONET

Måndagen den 12/8 går Merkurius tillbaka in i Lejonets tecken – och fortsätter nu rast framåt och kommer strax att vara ute ur skuggan! Hej vad det går! Det här är en position som Merkurius vanligen älskar för här kan vår kommunikatör få uttrycka sig fritt och ta all plats han önskar. Att tänka ”BIG and BOLD” är vad den här transiten förmedlar.  Romantiska, generösa och varma Lejonet är starkt förknippat med hjärtat så nu kan du med fördel tala om dina innersta känslor och bli förstådd. Vi människor tenderar att vara mer uttrycksfulla nu och för all del – även mer dramatiska förstås. Detta uppvägs dock genom att vi är i god kontakt med hjärtat och blir generösa och varma i våra tankar.

♋️ VENUS I LEJONET/JUNGFRUN

Venus är under veckan  mellan 27° i Lejonet till 05° 31 i Jungfrun. Venus träder in i Jungfrun den 21/1. Hon anses fortfarande vara i konjunktion med Solen – trots att de börjar glida isär nu. Hon är  osynlig på natthimlen men runt den 13/9 återföds hon som aftonstjärna. Här är energin inte lika utåtriktad och glamorös som i Lejonet.  Jungfrun är oerhört sensuell, givande, service minded  men också ganska praktiskt och jordnära. Detta är en tid när vi alla – oavsett stjärntecken – visar vår kärlek genom att visa omsorg genom att pyssla om våra nära. Venus i Jungfrun.

♌️ MARS I JUNGFRUN

I det rörliga jordtecknet Jungfrun anses Mars inte komma till sin rätt alls.  Hans natur är att vara eldig, macho, aggressiv och pushig. I Jungfrun löses inga tvister med muskelstyrka, här måste han använda sin hjärna och anpassa sig till jordens element. Service är Jungfruns ledord men det är onaturligt för honom att vara hjälpsam och ödmjuk. Det är dock en väldigt bra position för den som önskar ta sig framåt i livet. Mars i Jungfrun

♐️ JUPITER I SKYTTEN DIREKT

Vår älskade mirakulösa Jupiters bana vände under förra söndagen direkt på den 14° i Skytten och nu påbörjar han återtåget upp igenom Skytten. Här kommer han raskt att återerövra, och för tredje gången passera över de punkter han nyligen besökte. Det betyder att processer som drogs igång, tankar som tänktes men aldrig slutfördes osv – nu faktiskt kan mogna och bli av. Härligt! Wow! Det är bara  fyra månader kvar av Jupiters vistelse i hemmatecknet Skytten så här får passa på att använda oss av möjligheternas som bjuds. Det är i december som Jupiter tar steget över till Stenbocken.

♑️ SATURNUS RETROGRAD I STENBOCKEN

När Saturnus går retrograd vänder vi tillbaka och tittar åter igen lite närmare på vad det är för livsläxor vi har att lära. Han bearbetar denna vecka den 14° i Stenbocken. Planeten backar ju tillbaka i de fåror han nyss plöjde så nu får vi chans att åter blicka in i våra själar. Saturnus är ju förutom tidens gud även The Lord of Karma och han aktiveras maximalt nu i och med kontakten med noderna, Mars, Merkurius och Pluto.  Saturnus i Stenbocken

♉️ URANUS RETROGRAD I OXEN

Tidigt på måndag morgon vänder Uranus bana retrograd på 06°36 i Oxens tecken. Uranus backar härifrån tillbaka till 02°39 där planeten vänder rätt den 11/1. Uranus trädde in i tecknet den 6/3 och blir kvar där i sju års tid. Var än Uranus uppträder skakar han om oss och erbjuder oss möjligheten att förnya oss, att hitta vårt eget unika jag, att finna vår egen inre sanning. Att Himmelen (Uranus) möter Jorden är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Genom att Uranus nu slutligen trädde i Oxen har en ny epok börjat.

♓️ NEPTUNUS RETROGRAD I FISKARNA

Neptunus vände retrograd den 21/6. Vår andliga ledsagare rör sig jättesakta baklänges och är nu på 17° i Fiskarna. När Neptunus backar är det de andliga i oss som berörs och utvecklas. Närvaron är subtil och vi känner inte av hennes rörelser lika påtagligt exempelvis de eldiga planeterna men tro för den sakens skull inte att Neptun enkom är mild och mesig. Neptunus kan locka oss ut på riktigt djupa farvatten och påverka oss djupare än självaste Pluto.  Neptunus jobbar med det undermedvetna, det andliga och i drömvärlden. Nu när Neptun är i direkt rörelse kan vår varseblivning, vår tro och kanske kan vi komma på andra tankar och öppna ögonen för en ny verklighet.

♑️ PLUTO RETROGRAD I STENBOCKEN

Den 23/4 vände Pluto retrograd i Stenbocken och planeten rör sig väldigt långsamt baklänges under de kommande fem månaderna och kommer bara att backa 3° bakåt innan han vänder direkt igen den 3/10. Nu bearbetas den 21° i Stenbocken. Detta att den backar/ går retrograd är något som sker varje år. Underjordens härskare vill att vi människor ska transformeras, utvecklas och finna den ultimata meningen med vår vandring på jorden. När planeten vänder retrograd riktas inte energin utåt längre – utan inåt, in i våra hjärtan och psykologiska mönster. Finns det något område i ditt liv där du söker förbättra, transformera eller utveckla? Hur ser maktstrukturerna i dina relationer ut? Hur är ansvarsfördelningen och strukturen i kontakten mellan dig och dina nära och kära? Är det något ogräs kvar i ditt liv du behöver rensa bort?

♈️ KIRON RETROGRAD I VÄDUREN

Den 18/2 gick Kiron in i Väduren där han blir kvar till år 2027. Kiron rör sig nu retrograd och är fortfarande på den 5° i Väduren. Oavsett vilket stjärntecken du är född i så kommer Kirons retrograd att påverka dig. Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor. Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♋️ MÅNENS NODER I KRÄFTA/STENBOCKEN ♑️

Tjoho! Denna vecka flyttar sig faktiskt noderna ur det fixerade läge som de på grund av eklipssäsongen befunnit sig i hela sommaren. Denna vecka befinner de sig på 16°. Det är ett intressant fenomen faktiskt att de förblir stillastående under eklipstiden. Men snart kommer de att fortsätta sin färd genom Kräftan/Stenbocken.  Norra Noden i Kräftan