På Himlavalvet – Vecka 35

Flower_sunflower_(Helianthus_L.)_in_summertime_(36010761186)

💫 Kära Astrologivänner  💫

Vi har en riktigt mysig vecka att se fram emot när ytterst få planeter flyttar på sig. Det är huvudsakligen Merkurius som står för hela festen eftersom han bidrar till att skapa en fin stortrigon i jord. På måndag befinner han sig i trigon med Uranus och lite längre fram i veckan så kommer han i trigon med Jupiter. Båda dessa positionen är underbara och skapar superfin atmosfär som bidrar till fin utveckling, nya idéer och harmoni.

Under måndagen kommer Venus att befinna sig mitt emot Jupiter! Oh, det blir ännu mer av den här härliga, generösa energin jag beskrev ovan.

Jag ser det som en väldigt bra produktiv, kommunikativ vecka när de allra flesta mår bra och kan ta kliv framåt i utvecklingen. Många viktiga beslut, datum sättas och avgörande steg kan tas under dessa stjärnor. Toppen!

Problemet vi har att hantera här och nu är Mars att befinner sig i kvadratur till Saturnus. Fy, det känns begränsande och trist. De som är födda i slutet av de kardinala tecknen kan få det hett om öronen.  Jag är en sådan människa, med min sol på 28° Vädur. Det är bäst att ligga lite lågt nu och minimera riskerna. Folk kan reta sig på en, bli arga och det finns till och med risk för olyckor.

☀️️ SOLEN 2° – 8° JUNGFRUN         

Solen i Jungfrun utgör en tvär vändning av energierna jämfört med hur vi hade det i lekfulla Lejonet. Nu befinner oss nu i jordens element, det är ordning och reda, produktivitet och framtid som gäller. Nu vill vi inte såsa bort tiden utan det är dags att prestera och få saker gjorda. Kritiska Jungfrun missar inga detaljer. Det är nu vi kommer igång med hälsan, träningen, våra dagliga rutiner och förstås arbetet.  

🌙  MÅNENS FÄRD

När veckan börjar befinner sig månen på den 10° i Skorpionen. På tisdag eftermiddag växlar månen till Skyttens tecken och kl 19:57 bildar den sitt första kvarter på 2°59 i Skytten. Vi har en tilltagande måne nu som kommer att växa sig allt större. Torsdag vid kl 18 går månen in i Stenbocken och blir kvar där till natten mot söndag när månen vid 03 tiden skiftar in i Vattumannens tecken. Det kommer att dröja ända fram till nästa onsdag den 2/9 tills dess månen blir full i Fiskarnas tecken. Det är en riktigt utvecklande period av tillväxt vi har framför oss.

♌️  MERKURIUS 9° -20° JUNGFRUN

Merkurius rör sig verkligen rekordsnabbt fram nu, nästan två grader per dag och Merkurius befinner sig i sitt styrande tecken Jungfrun där han är exalterad och på topp! Här kommer han verkligen till sin rätt fullt ut.  Han är lika smart som i Tvillingarna (det andra tecknet han också styr) men blir mer fokuserad, praktisk och effektiv här i Jungfrun. Det som händer denna vecka är att Merkurius är medskapare i en stortrigon i jord. Först nu på måndag genom att han bildar trigon med Uranus och lite senare i veckan genom att han kommer i trigon till Jupiter. Det här är helt suverän energi.

♋️   VENUS I 17° – 23° I KRÄFTAN

Nu på måndag kommer Venus att stå mitt emot magnifika Jupiter som gör allt större och bättre. Det ligger massor av magi, tur och mysig energi i luften.

I kräftans tecken är energin lugn, mer accepterande, givande och omhändertagande – som en varm filt ungefär. Här riktas energin mer emot våra inre, emot själslig balans och harmoni – för sig själv och de personer som finns runt om. När Venus är i Kräftan är vi mer vårdande både mot oss själva och emot våra nära och kära. Vi vill hela, läka och bygga på våra relationer och blir mer lyhörda, receptiva, inkluderande och mer lyhörda till andras önskningar och behov. Men Venuskräftan vet också att sätta gränser så det trygga och ansvarsfulla finns också med i bilden.

♈️  MARS I VÄDUREN 26° -27°

Mars befinner sig sedan den 26/7 in i skuggzonen på 15°14 i Väduren. Mars har verkligen bromsat in nu och ju närmare han kommer till den dag han ska vända retro – desto kaxigare blir hans energi. Det är den 10/9 han vänder retrograd på den 28°08 i Väduren. 14/11 vänder han direkt.

Han kommer att vara i kvadratur till Saturnus den här veckan så det är inte så kul vibbar runt honom just här och nu.

När Mars den röda planeten och vår krigsherre är i sitt eget konungarike trivs han allra bäst.  Mars är Vädurens styrande planet och zodiakens hjälte och krigare. Han är Yang- energin – den maskulina kraften. Han symboliserar drivet, motorn, motivationen i alla människor. Mars i Väduren

♑️ RETROGRADA JUPITER på 17°STENBOCKEN

Jupiters bana vände retrograd 14/5, 2020 på 27° 14 i Stenbockens tecken. Jupiter anses vara försvagad i Stenbocken och när han är retrograd blir det ju ännu mera så. Jupiter är ju förstoringsglaset, sanningssägaren som gör allt han vidrör större och väldigare. Här får vi se intensiteten, transformationen och destruktiviteten hos Pluto smälta samman med Jupiters krafter. Det här kan leda till att hoppet om förändring, kanske en bättre värld tänds hos oss människor. Jupiter i Stenbocken

♑️ RETROGRADA SATURNUS I STENBOCKEN 26°22

Saturnus som varit på några månaders visit i Vattumannen backar nu den 1/7 tillbaka in i Stenbocken igen. Pust, dessa återbesök för oss tillbaka till det som varit. Just denna 29° graden besökte Saturnus i mars månad i år. Nu är vi där igen och här erbjuds du igen en möjlighet att göra om och göra bättre. Saturnus kommer att med undantag av ett halvårs avstickare (1/7 – 17/12) att befinna i Vattumannen i tre års tid – ända till den 8/3 – 2023.

♉️ URANUS 10° 40 I OXEN RETROGRAD

När en planet är i färd med att vända retrograd är den planeten så nära jordytan som det går att komma. Genom att planeten rör sig så sakta, står och vaggar på en och samma fläck och så att säga tar sats innan den vänder, förtätas energin oerhört. Det som sker runt en planet just i tiden som den vänder är alltid extra påtagligt och kraftfullt. Nåväl.. det fick ju redan se förra veckan där Uranus var en av huvudrollsinnehavarna. 15/8, ca kl 16:27 vänder Uranus retrograd! Oh! Det här kommer ge oss överraskningar och intressanta händelser.

Att Himmelen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️ RETROGRADA NEPTUNUS 20° 03 I FISKARNA

Neptunus vände retrograd den 23/6. Det finns en koppling mellan Neptunus smitta/sjukdom. Förhoppningsvis kommer viruset att bromsa in lite nu under retrograden. (Hoppas)! Neptunus brukar annars beskrivas som för inspiration, drömmar, andlighet, synskhet, illusion och förvirring. Eftersom Neptunus är så inkännande, subtil och andlig är allt runt denna planet svårt att begripa och förstå. Neptunus kan handla om de andliga världarna, landet bortom, evigheten och kanske till och med gudsnärvaron. En ungdomlig och möjligen också naiv själ är vad som förknippas med personer som har en stark Neptunus i sitt horoskop. Under en Neptunustransit blir du mjukare, öppnare och känner medkänsla och sympati. Kreativitet, fantasi och musik kan flöda ur dig nu. Din andliga kanal, blir öppen och tydlig. Det är den positiva sidan. Andra kan uppleva att det faktiskt år dåligt psykiskt och blir extra sensitiva under denna influens.

♑️ RETROGRADA PLUTO 22°46 I STENBOCKEN

Det mest intressanta som är på gång nu är konjunktionen mellan retrograda Jupiter och den lika retrograda Pluto som när veckan börjar befinner sig på 23° Stenbock. Senast de två möttes var i slutet av Mars och början av april 2020. Nu är vi där, på samma grader igen vilket förstås rör upp det som hände vid den tiden igen.

♈️  RETROGRADA KIRON 8°  i VÄDUREN

Den sårade helaren befinner sig nu på 9° i 14 Väduren. Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♊️ MÅNKNUTARNA 26° TVILLINGARNA & SKYTTEN ♐️

Nu är vi äntligen ute ur eklipssäsongen.  Sommaren har bjudit på tre eklipser som infallit med två veckors mellanrum. Ettan den 5/6 på 15° 34 i Skyttens, tvåan kom den 21/6 på 0° Kräftan och trean inföll den 5/7 som infaller på 13° i Stenbocken . Det som gör dessa eklipser så oerhört intressanta är det faktum att de kopplas till de dramatiska eklipser som ägde rum 26/12 -2019 och 10/1 -2020 – och trots att de redan är bakom oss kommer deras energi fortsatt att påverka oss i ett helt halvår framöver.

Till skillnad ifrån allt annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan två skärningspunkter.  I alla horoskop finns både en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möts. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra och den södra noden i ett horoskop är också kända som ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själs utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden och det öde som väntar, grundat på de lärdomar du har lärt dig tidigare. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.  Noderna skiftar tecken.