På Himlavalvet – Vecka 4

 

Avser tiden emellan 22 – 28 januari 2018

Såhär i efterhand är det många kanske som undrar om händelserna i januari verkligen ska ange tonen för hela 2018? Jag vill bestämt hävda att så är inte fallet – vi har knappt fått upp ångan än.

Under den tid som Solen har befunnit sig i Stenbockens tecken har alla planeter mött upp med underjordens härskare Pluto och strax därefter befunnit sig i kvadratur till Uranus, vilket förstås utmanar och väcker de redan så invanda spåren ifrån de tidigare årens Pluto Uranus kvadratur.

15/1 – 17/1 befann sig hela sex planeter samtidigt i Stenbocken och tidig morgon den 17/1 inföll årets första nymåne.

Årets första nymåne är absolut att se som ett alternativt och bättre datum för ett nyår än vårt numera vedertagna 1/1 som bara är ett datum – till skillnad emot en nymånen som faktiskt erbjuder en ny start.

Vi kommer att få se fler likande nya startar här under den kommande månanden för nu har vi en tilltagande måne igång som sakta men säkert bygger upp energin emot årets första förmörkelse som sker i samband med fullmånen den 31/1.

Den 15/2 har vi ytterligare en spännande nymåne som även den kommer att markera ett nytt år. (Va,i gen?).

Ja dels infaller det kinesiska nyåret i samband med nymånen och vi har årets andra förmörkelse som infaller.

Strax efter nymånen påbörjades ett välkommet enerigiskifte på himlavalvet då först Venus och Solen 20/1  lämnade traditionella Stenbocken och vi gick från jordens element till  Vattumannens sfär. Så från jordens element till yttre rymden 👽♅🛸Det är där vi befinner oss nu.

Vad som också händer den är veckan den 26/1 är att  krigets gud Mars lämnar Skorpionen och kliver in i Skytten. Blir det enklare? Kanske.. För intressant nu är att notera är att Mars som klassiskt är styrare av Skorpionen nu kliver in Jupiters eget tecken Skytten samtidigt som Jupiter, Skyttens planet befinner sig i Skorpionen. Detta tillstånd kallas ”ömsesidigt mottagande” eller mutual reception på engelska. Att de befinner sig i varandras hem hjälper de båda planeterna att samverka, och utföra varandras arbete och de kommer att vara mycket starka i den här positionen.

SOLEN I VATTUMANNEN –  När Solen är i fritänkande Vattumannens tecken riktas energin utåt och vi blir lite öppnare till sinnes. Det kan vara att vi blir intresserade av att ta del av andras tankar och kunskap. Att vill utvecklas, fördjupa oss och lära nytt, kanske titta på nya perspektiv och nya sätt att göra saker. Vattumannen står för frihet och individualitet så kanske är det nu du vågar ta steget emot ett självförverkligande.  02° – 08° Vattumannen. Grattis på födelsedagen Vattumannen

MÅNENS FÄRD – På måndag morgon 7:30 går månen in motiverande Väduren för en 2 dagars vistelse. Onsdag eftermiddag – till fredag kväll får jordnära Oxen påhälsning av känsliga mångudinnan. Vi har också en första kvarterets måne på onsdag kväll. Härifrån byggs energierna upp, månen blir större och större fram till fullmånen. Helgen blir  utåtriktad och pratig eftersom det är Tvillingarnas tid. Roligt! Horoskopet ser lovande ut som vi får en ytterst sällskaplig och kul helg.

MERKURIUS I STENBOCKEN – Merkurius befinner sig även denna vecka i traditionella Stenbocken 15° – 25°och då blir också våra tankar och handlingar färgade av den jordbundna energin. Merkurius är strävsam, fokuserad, målinriktad och kanske även aningen återhållen i den här positionen. Tankarna är riktade emot att bygga upp framtid och ekonomi. Merkurius i Stenbocken

VENUS I VATTUMANNEN 18/1 – 11/2 – Nu skattas friheten och rätten att bestämma själv högt och kärlekens gudinna vill följa sitt eget sinne och bryr sig inte sådär jättemycket om vad konventionen och andra människor säger eller tycker. Det är lite ”my way or the high way” som gäller i Vattumannen. Även om Venus i Vattumannen gillar att bestämma över sig själv är hon rättvis och tillåtande emot andra och har ingenting emot att en människa har en avvikande åsikt – tvärt om. 5° -12° Vattumannen den här veckan. Venus i Vattumannen

MARS I SKYTTEN 26/1 – 17/3 – När Mars är i Skytten är det action och handling vi söker. Nu stiger livslusten, vi blir nyfikna och lockas vi av nya upplevelser, reslust och nya kontakter. Sport, projekt eller utmaningar kan vara lockande. Vi stör oss på det vardagliga, på rutinen och tröttnar och blir lätt rastlösa om vi känner oss begränsade.

JUPITER I SKORPIONEN – kommer nu att röra sig mellan 20° i Skorpionen och nu är energin i full blom. Att expansiva Jupiter går igenom ett vattentecken bereder väg för en ny kraftmanifestation. Jupiter har redan gjort ett enormt avtryck i Skorpionen. Processen att dra fram mörka sanningar i ljuset började omedelbart efter Jupiters entré i tecknet.  Skorpionen är ett fast vattentecken som styrs av planeten Pluto. Att Jupiter går igenom ett fast tecken hjälper en viss sorts kraft att utrycka sig. Hos Skorpionen är det känslornas makt som kan användas konstruktivt eller destruktivt. Det betyder att ord som intensitet, sanning, känslor, liv, död, passion, psykologi får ökad betydelse i våra liv. I sämsta fall kan det vara ett kategoriskt svart eller vitt tänkande, kontroll och disciplin kan vara en del i detta. Nu kommer sanningen upp till ytan, vi blir starka i våra övertygelser och kan ta Jupiters hjälp att utvecklas andligen. Läs också om: Jupiters baksida,  Jupiter i Skorpionen och Jupiter igenom de olika husen

SATURNUS I STENBOCKEN – Saturnus är nu ca 3° – 4° i Stenbocken. Han uppmärksammar oss på sanningen, på att jordens resurser inte är obegränsade och mycket annat! Under 2018 får vi att se att flera viktiga planeter växlar ifrån snabba, eldfängda eldselementet till det stabiliserande Jordelementet. Nu när Saturnus träder in i strävsamma Stenbocken, där han är styrande planet stortrivas han och fungerar optimalt. Han är hemma i sitt eget tecken ju och här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att välja väg och hitta rätt. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramningar. Saturnus i Stenbocken

URANUS I VÄDUREN Uranus är den kosmiska väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya innovativa idéer. Revolutionära Uranus öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. I och med att Uranus går framåt igen 24°51 i Väduren kommer nya impulser, tankar och idéer igång.

NEPTUNUS I FISKARNA – Vår andliga gudinna Neptunus rör sig sakta och fint fram igenom Fiskarna och befinner sig nu på 12°39. Här hjälper hon oss alla till andlig utveckling och medvetande höjande. Neptunus jobbar på framåt emot en positiv utveckling. Om hon aspekterar någon av dina personliga planeter nu blir det lättare att finna sanningen inom dig, få intuitiv vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig.

PLUTO STENBOCKEN – Pluto underjordens härskare når nu 19°42 i Stenbocken och har således hunnit 2/3 av sin långa vandring igenom tecknet som påbörjades 2008 och kommer att pågå fram till år 2023. Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur).

KIRON I FISKARNA – som börjat få upp ångan efter sin långa retrograd tuffar på igenom Fiskarna, befinner sig nu 25°35 i tecknet. Han har siktet inställt på Väduren och dit kommer han att nå i april 2018. De som är födda i Fiskarnas sista grader som får jobba med sina inre sår, att läka och helas och gå ut ur transiten som en stärkt individ. Underbart!

NORRA NODEN  befinner sig 14°58  i Lejonet.