På Himlavalvet – Vecka 41

 

m45_-robert-gendler

⭐️💫 Hej alla kära Astrovänner 💫⭐️

Det är en en intressant men inte helt konfliktfri stjärnhimmel som påverkar skeendena nu.

mest spektakulära under veckan är förstås nymånen i Vågen och dess starka, och inte helt ofarliga, aspekt till Pluto. Det är starka krafter i gungning och vi kan förvänta oss att utvecklingen här nere oss hos oss tar ny fart.

Denna vecka kommer Mars äntligen att vara ute ur sin skugga och kan fungera helt utan den där återhållna känslan som tiden efter retrograden ger. Han kommer även att vara i harmonisk aspekt till retrograda Venus. Härligt!

SOLEN VÅGEN – Denna vecka kommer Solen att röra sig mellan 14° – 21° 25 i Vågen som handlar om det sociala mötet, om relationer med andra och hur vi speglar oss själva i andra.  Att mötas med människor, kanske för att kompromissa eller  förhandla är typiskt Vågen för detta är fredsbevararens tecken och balans, rättvisa och harmoni är viktigt här. Vågen söker balans beaktar allas åsikter – balanserar och väger in innan ett beslut fattas. Grattis Vågen

MÅNENS FÄRD – På tisdag morgon den 9 oktober kl 05:47 blir månen ny  15°48 i Vågens tecken. Det kan vara lite spända dagar i våra relationer. Detta är en kraftfull, dynamisk explosiv, utmanade och i bästa fall nydanande nymåne som kan medföra spänningar till våra relationer, kräva att sanningen kommer upp på borden. Onsd-fred är månen i skorpionen. Mitt på fredagen träder månen in i Skyttens tecken för en två dygns lång vistelse där.

MERKURIUS I SKORPIONEN – På onsdag 10/10 kl 02:45 glider Merkurius in i Skorpionen. Vid denna övergång skapas och hopp och oanade möjligheter genom att bildar opposition med Uranus. Här kommer hans innovativa och påhittiga sida fram och i bästa fall hitta nya lösningar till gamla problem. Nu kopplas alla sinnen in och han orienterar sig genom sina känslor, instinkter, intuition, empati och magkänsla är nyckelord här. Merkurius i Skorpionen är sylvass, djup och analytisk och väldigt smart. Kan en dålig dag även uppfattas som enkelspårig och kanske till och med aningen besatt. 27° Vågen – 7° Skorpionen denna vecka.

RETROGRADA VENUS I SKORPIONEN – På fredag kommer Venus att vända retrograd i Skorpionens tecken. 10° – 09°13. Under dessa 40 dagar kommer vi djupare in i våra känslor än någonsin och kanske omvärderar relationer, oss själva, våra värderingar mm.  Här i Skorpionen förvandlas Venus till en djupare kännande varelse än vad hon brukar vara. Inte bästa tiden för att ragga – men väl för att förstå varandra på djupet. Venus i Skorpionen

MARS I VATTUMANNEN Mars kommer under den här veckan att befinna sig 8°- 12°04 i Vattumannen. Det här är efterlängtat  eftersom Mars äntligen och för tredje och sista gången färdas över den punkt där han befann sig i 18/5 och plöjer han för tredje gången över de sista 9° i Vattumannen och når vid månadsskiftet ny mark. Vi blir med andra ord färdiga och kan öppna nya kapitel i våra liv. Mars i Vattumannen

JUPITER I SKORPIONEN – Expansiva Jupiter hastar nu på igenom Skorpionen och når under veckan 23°-24°.   Processen med att avslöja och dra fram sanningen i ljuset började omedelbart efter Jupiters entré i tecknet (pengar, makt och sex är Skorpionens områden). Ord som intensitet, sanning, känslor, liv, död, passion, psykologi får ökad betydelse i våra liv. Nu kommer sanningen upp till ytan, vi blir starka i våra övertygelser och kan ta Jupiters hjälp att utvecklas andligen. Jupiter i Skorpionen

SATURNUS I STENBOCKEN – Saturnus är nu i princip stillastående och sakta vänder han på sig.  Saturnus når nu 3°43 Stenbocken och rör sig nu framåt igenom. I strävsamma Stenbocken, där han är styrande planet stortrivs han och fungerar optimalt. Här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att välja väg och hitta rätt. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramning i ekonomi och tankesätt. Saturnus i Stenbocken

RETROGRADA URANUS I OXEN Uranus når nu 00°56 i Oxens tecken. Uranus påbörjade sin långa retrograda fas den 7/8 kl 18:50 och backar nu tillbaka den väg han precis vandrat. Den retrograda fasen pågår fram till 6 januari där han vänder direkt på 28° Väduren. Därefter ska han åter tillbaka till Oxen. Han kommer inte att göra fler besök i Väduren under vår livstid igen. Oxen är ett jordelement och Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. En ny epok i våra liv – när Uranus träder in i Oxen.

RETROGRADA NEPTUNUS I FISKARNA – Vår andliga gudinna Neptunus blir rör sig jättesakta baklänges i 14°09 i Fiskarna. Och när vår andliga Gudinna backar är det dags också för oss att gå in i ett viloläge, låta alla yttre processer tonas ut och själva behöver vi massor av vila och att vända blicken inåt.

PLUTO STENBOCKEN –  Underjordens härskare rör sig sedan förra veckan Direkt på 18° 48 i Stenbocken. Just nu är han ovanligt nära Solen vilket gör att Plutotemat kan upplevas intensivt.  Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur).

RETROGRADA KIRON I FISKARNA – Den lilla  Kiron eller (Chiron) har nu backat in i Fiskarnas tecken och når 29°11 under veckan. Det här är den sista vändan för Kiron att besöka Fiskarna och det är ett kort besök.  Han återvänder snart till Väduren där han stannar i nästan åtta år framöver – ända fram till juni månad 2026. På en personlig nivå visar Kiron dig dina sår så att smärtan kan komma upp till ytan och helas.

NORRA NODEN  har nu hunnit ända bort till 02°14 i Lejonet. Norra Noden i Lejonet