På Himlavalvet – Vecka 43

divinelove

🌟 💫 Käraste Astrologivänner💫 🌟

Jag hoppas att ingen av er har behövt känna sig drabbad av extremenergin som varit ihållande i ett par veckor men extra påtaglig under vecka 42 och i synnerhet jobbig precis vid nymånen, fredag 16 på kvällen. Den tuffa energin med oss in i denna veckan också genom att Solen bildar kvadratur till Saturnus på måndag. Men, hör och häpna.. Här klarnar faktiskt himlen upp!

Vi går åter emot en stabilare, härligare och roligare tid och det kommer att vara enklare att vara människa igen.

Retrograda Merkurius i Skorpionen är på måndag i exakt opposition till Uranus. Det här är så intressant, eftersom de båda symbolisera tänkande. Här kan vi komma till insikt om saker som varit oklart.  Uranus närvaro kan även erbjuda snilleblixtar, uppfinningar, smarta lösningar och innovation. De kommer att ses igen om några veckor 11/11 när Merkurius gör sin slutgiltiga återmarsch – så detta är en process, något smart som utvecklas i detta.

🇺🇸 Ingen har väl missat att lägga märke till Merkurius vänder direkt samma dag som valet i USA äger rum. Sanslös märklig omständighet – och det finns naturligtvis risk för en total förvirring den 4/11.

❤️ Bäst den här veckan Venus roll nu. Hon är under måndagen mitt emot Neptunus och trigon till Jupiter sedan Pluto och slutligen Saturnus. Härligt! Det finns någonting väldigt vackert i det hela. I Jungfrun visar Venus sin kärlek genom de dagliga handlingarna. Men nu i den här större kontexten handlar det om att hjälpa oss människor att öppna våra hjärtan, om villkorslös kärlek, förlåtelse och att vårda kärleken.

Mars är visserligen fortsatt retrograd i Väduren men han bildar inga dramatiska och pockande aspekter nu så det blir lite stabilare, lite härligare och mindre konflikter.

☀️ SOLEN i 26° – 2° SKORPIONEN

Solen har bara fyra dygn på sig i Vågens tecken. På grund av alla andra knasiga planeter blev tiden i Vågen inte alls så där härligt harmonisk som man kanske skulle önska sig. Vågen söker ständigt att uppnå en balanserad värld när alla kuggar ska löpa i varandra utan hack.

Natten till fredag, ca kl 01 träder Solen i Skorpionens tecken och här släpper definitivt alla vibbar ifrån de kardinala tecken.  Det är en bjär kontrast mellan luftiga sociala, fredsälskande Vågen och den intensiva energin om Skorpionen erbjuder. Här handlar det om djupet, om känslor, sanning och intimitet. Allt ska vara på riktigt med Skorpionen. Saker ställs på sin spets, sanningen ska fram, hemligheter ska undersökas, upptäckas och kanske dras fram i ljuset. Hit kan psykologi, sexualitet och andra djupa frågor komma upp. Grattis på födelsedagen Skorpionen

🌓  MÅNENS FÄRD

Vi har en tilltagande måne som tidig måndag smyger in i Skyttens tecken och blir kvar där tills på onsdag.  Kl 08:44 går den in Stenbocken och dessvärre bildas en kvadratur till Solen som återväcker minnet av det vi precis varit igenom. På torsdagskväll passerar månen över Jupiter, Pluto och Saturnus i Stenbocken. På fredag ca kl 14:17 träder månen in i Vattumannens tecken och där blir den kvar tills veckan är slut. På fredag bildar månen sitt 1:a kvarter kl 15:24 på 0°36 i Vattumannen.

♏️  MERKURIUS RETROGRAD 9° – 2° i SKORPIONEN

Merkurius backar förstås fortfarande men här denna vecka kommer han att vara i kontakt med Uranus. Det här riktigt häftigt och är det andra av totalt tre möten som äger rum. Det sista och avslutande mötet sker den 11/11. Det osar geni, genombrott, smarthet och snilleblixtar om den här energin. Det kan absolut handla om avslöjanden och dolda sanningar som kommer upp till yta. Men det kan också var överraskningar, tappade chanser och sådant som återkommer.  Merkurius i Skorpionen

♍️  VENUS 19° – 27° i JUNGFRUN

Jungfrun är ett jordtecken, som är oerhört sensuellt men också ganska praktiskt och jordnära. Detta är en tid när vi alla – oavsett stjärntecken – visar vår kärlek genom att visa omsorg genom att pyssla om våra nära. Det är genom våra dagliga handlingar vi visar kärlek. Denna måndag är Venus i kontakt med Neptunus och Jupiter. Oh, det är så vackert.. Hela veckan kommer hon att fortsätta att blida trigon till än Jupiter, Pluto och Saturnus. Venus i Jungfrun

♈️  RETROGRADA MARS  19° – 17° i VÄDUREN

Mars som har varit huvudperson i de flesta draman här på senaste backar nu tillbaka ytterligare igenom Väduren och aktiverar, tack och lov inte längre några planeter. Det blir enklare för oss. När Mars den röda planeten och vår krigsherre är i sitt eget konungarike trivs han allra bäst.  Mars är Vädurens styrande planet och zodiakens hjälte och krigare. Han är Yang- energin – den maskulina kraften. Han symboliserar drivet, motorn, motivationen i alla människor. Mars i Väduren

♑️  JUPITER i 19° – 20° i STENBOCKEN

Jupiter fått upp ångan nu och rör sig stadigt en grad i veckan framåt igen. Nu igenom att Jupiter, Saturnus och Pluto (covid-klumpen) alla har vänt direkt kommer det här låsta tillståndet som pågått att lösas upp och vi står åter igen iför nya händelser och utveckling.

Jupiter anses vara försvagad i Stenbocken och när han är retrograd blir det ju ännu mera så. Jupiter är ju förstoringsglaset, sanningssägaren som gör allt han vidrör större och väldigare. Här får vi se intensiteten, transformationen och destruktiviteten hos Pluto smälta samman med Jupiters krafter. Det här kan leda till att hoppet om förändring, kanske en bättre värld tänds hos oss människor. Jupiter i Stenbocken

♑️  SATURNUS 25° STENBOCKEN

När Saturnus befinner sig i sitt eget tecken fungerar han optimalt. Här är han kraftfurll, värdig och effektiv. Saturnus älskar naturligtvis att vara hemma i sitt eget tecken, där hans energi kommer fram på bästa sätt.

Stenbocken är ett tecken som vill ha respekt och det vill Saturnus också. Han är tidens gud, ordningen, redan och han är också gränsen. Inget flams och trams med honom. Han visar oss människor vikten av att vara seriösa, jobba hårt och utvecklas genom erfarenhet. Han är ingen vän av snabba lösningar och genvägar.

♉️ RETROGRADA URANUS  9° I OXEN

Att Himlen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️ RETROGRADA NEPTUNUS 18°37 I FISKARNA

Att Neptunus befinner sig Fiskarna händer bara vart 165: e år ungefär men å andra sidan så stannar han många år i detta tecken från 2011 – 2026. Det här är förstås en fantastisk, utvecklande tid kreativiteten,  konsten, för den egna personliga andliga utvecklingen och men även för framväxandet av ett kollektivt andligt medvetande hos mänskligheten.

♑️ PLUTO i 22°29 I STENBOCKEN

Söndagen den 4/10 vände Pluto direkt i Stenbockens tecken! När Pluto rör sig direkt förändras saker i världen ofta dramatiskt, kraftfullt och i detta nu kan ett paradigmskifte äga rum. Stenbocken står ju bland annat för staten, kapitalet och ordningen i landet. Pluto för djuplodade förändringar. Om vi ska se till den stora bilden är det så att Jupiter, Saturnus och Pluto befinner sig ett dramatiskt skeende som drog igång vid årsskiftet 2020. Mötet mellan dessa planeter för mänskligheten in ett paradigmskifte. Det är starka krafter i rörelse. Saker som ställs på sin spets – och vi som kollektiv ställs inför oerhörda val.  När planeter bildar aspekter till dessa tre aktiveras de åter.

♈️  RETROGRADA KIRON 6°20  i VÄDUREN

Den sårade helaren befinner sig nu på 6°39 i Väduren. Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♊️ MÅNKNUTARNA 21° TVILLINGARNA & SKYTTEN ♐️

Till skillnad ifrån allt annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan två skärningspunkter.  I alla horoskop finns både en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möts. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra och den södra noden i ett horoskop är också kända som ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själsliga utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden och det öde som väntar, grundat på de lärdomar du har lärt dig tidigare. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.  Noderna skiftar tecken.