På Himlavalvet – Vecka 45

 

Vedic-Horoscope

💫 Hej alla kära Astrovänner 💫⭐

Det här är en STOR VECKA och transformationen och förändringen som så många av oss längtat efter är här!  Nu pratar jag inte bara om små grejer utan skeenden denna vecka kommer att sätta tonen för utvecklingen på jorden under mer än ett år framöver.

Magnifika Jupiter skiftar tecken och träder in Skytten! Hurra! Det här skänker mer glädje och optimism  än vad jorden har sett under de senaste 12 åren. Med den här positionen finner vi nya lösningar och möjligheter. Förhoppningsvis bildas en ”Yes we Can” känsla när vi får hoppet tillbaka och vågar tro att allt kan bli bra.  Jupiter vill att vi ska utvecklas, förkovra oss, rikta vår uppmärksamhet mot höga ideal och det som är viktigt på riktigt, det som för mänskligheten framåt. Vi höjer blicken och sådant som kultur, internationellt samarbete, resor, personlig och andlig utveckling är vad Jupiter vill nu.

Coola Uranus har sedan i maj månad befunnit sig i Oxens stjärntecken där han slängde åt oss ett liten musbit, ett smakprov på vad Uranus färd igenom tecknet kan komma att innebära. Han symboliserar det oväntade och ger snabba förändringar. Men redan i augusti vände han retrograd och började backa tillbaka. På tisdag är han tillbaka i Väduren för att slutföra jobbet han satt igång där. (Jag jublar för han kommer tillbaka till mig)!

Månens noder som sedan maj 2017 rört sig igenom Lejonet/Vattumannen skiftar och går nu i Kräftan/Stenbocken där de blir kvar i 1,5 år. I dessa kardinala tecken som kan ses som moderns och faderns stjärntecken krävs att mänskligheten agerar som ansvariga vuxna. Som kan ta styret, sätta ner foten och strängt men bestämt visa vad det är som gäller. Det är också i Kräftan/Stenbocken som alla förmörkelser och eklipser kommer att äga rum. Det här stort eftersom det påverkar  jorden och mänsklighetens öde och utveckling.  Ni som är födda i något av dessa tecken möter karmiskt förknippade skeenden och ni kommer att ta stora steg i utvecklingen.

SOLEN I SKORPIONEN –  Solen befinner sig under veckan mellan 12°43 – 19°20 i Skorpionens tecken. I djuplodade Skorpionen vill vi gå in på djupet, kanske minnas förflutna tider och saker som hänt tidigare i våra liv. Det är i sanningen, i djupet som vi hämtar vår kraft och våra känslor blir starka och intensiva och vi söker transformation och förändring genom insikter. Grattis Skorpionen

MÅNENS FÄRD – Vi befinner oss i mörkermånens period och under måndagen befinner sig månen i Vågens tecken. På tisdag smyger månen in i Skorpionens tecken där hon på onsdag 7/11 kl 17:02 bildar nymåne på 15° 11 i Skorpionen! Härligt! Det här är en underbar nymåne med väldigt harmoniska aspekter till både Pluto och Neptunus. På torsdag kväll går månen in i Skytten och blir kvar där till på söndag när månen befinner sig i Stenbocken.

MERKURIUS I SKORPIONEN/SKYTTEN –  Vår kosmiske budbärare befinner sig nu under denna vecka 5° – 11° i Skytten. Här kommer han att verka i en miljö som verkligen överträffar hans förväntningar! Här är det högt i tak och kommunikationen är på högsta nivå! Men han är dock redan sedan förra veckan i skuggzonen som började på 27° i Skorpionen – vilket betyder att Merkurius förbereder sig inför en retrograd period. Retrograden börjar den 16 november på 13°27 i Skytten. Merkurius i Skytten

RETROGRADA VENUS I VÅGEN – 27°47 – 25°41 Vågen.  Nu uppstår här ett lugn som vi kan ha saknat en god tid. Venus är hemma här och i sitt eget tecken söker hon fred, frid och balans. Här vill hon ha jämlika relationer som är grundade på transparens och partnerskap.Vi har redan hunnit mer än hälften av hela den retrograda cykeln. Men åh, vad vi har hunnit gå igenom, minnas och lärt oss under denna tid. Venus i Vågen

MARS I VATTUMANNEN Mars kommer under den här veckan att befinna sig 23°- 29°  i Vattumannen obekymrad och fri från aspekter och band dundrar han fram och i det är i dessa tillstånd han kan verkligen kan vara effektiv och bringa förändring. Nu är vi äntligen ute ur skuggzonen och kan rikta blicken mot framtiden. Vi blir med andra ord färdiga och kan öppna nya kapitel i våra liv. Mars i Vattumannen

JUPITER I SKYTTEN – På torsdag 8/11, ca kl:14 lämnar Jupiter Skorpionen och tar steget in i Skyttens tecken. Hurra! Under de kommande 13 månaderna blir det en helt ny stämning på jorden. När Jupiter är befinner sig i sitt eget får hans energi fullt genomslag och vi ska se att detta leder till stora och underbara saker och världen är på väg att välsignas med en ny tro att vi kan förändra saker, vi har möjlighet att finna nya lösningar på problem och världen är en god och underbar plats att vara på. Optimistiska Jupiter ser till att vi utvecklas, han skänker oss alla hopp och glädje och nya idéer. Vi vill förkovra oss, vidga våra horisonter och mycket annat.

SATURNUS I STENBOCKEN – Saturnus börjar så sakteliga få fart och när denna vecka 4° 43 – 5°16 i Stenbocken, pust! Det är så skönt att han kommer igång.  I strävsamma Stenbocken, där han är styrande planet stortrivs han och fungerar optimalt. Här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att välja väg och hitta rätt. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramning i ekonomi och tankesätt. Saturnus i Stenbocken

RETROGRADA URANUS I VÄDUREN På tisdag kväll, den 6/11 kommer retrograda Uranus tillbaka in i Väduren där han för sista gången. Var än Uranus är ger han oss möjligheten att förnya oss, att hitta vårt eget unika jag, att finna vår egen inre sanning. Den retrograda fasen pågår fram till 6 januari där han vänder direkt på 28° Väduren. Därefter ska han åter tillbaka till Oxen. Han kommer inte att göra fler besök i Väduren under vår livstid igen. Oxen är ett jordelement och Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. En ny epok i våra liv – när Uranus träder in i Oxen.

RETROGRADA NEPTUNUS I FISKARNA – Vår andliga gudinna Neptunus blir rör sig jättesakta baklänges i 13° 49 i Fiskarna. Och när vår andliga Gudinna backar är det dags också för oss att gå in i ett viloläge, låta alla yttre processer tonas ut och själva behöver vi massor av vila och att vända blicken inåt.

PLUTO STENBOCKEN – Underjordens härskare har faktiskt börjat få upp farten igen och är nu på 19° 03 i Stenbocken. Just nu är han ovanligt nära Solen vilket gör att Plutotemat kan upplevas intensivt.  Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur).

RETROGRADA KIRON I FISKARNA – Den lilla Kiron eller (Chiron) befinner sig Fiskarnas tecken och når 28° 14 under veckan. Det besöket Kiron gör i Fiskarna och han blir kvar fram till den 18/2 när han återvänder till Väduren där han stannar i nästan åtta år framöver – ända fram till juni månad 2026. På en personlig nivå visar Kiron dig dina sår så att smärtan kan komma upp till ytan och helas.

NORRA NODEN I KRÄFTAN – Det som händer nu är stort! Den 6/11 ca runt kl 19 på kvällen skiftar Norra Noden över till Kräftan/Stenbockens sfär. De kommer att bli kvar här under 1,5 år och det är alltså i dessa tecken som alla förmörkelser och eklipser kommer att äga rum. Det här stort för jorden och mänsklighetens öde och utveckling sker. Ni som är födda i något av dessa tecken möter karmiskt förknippade händelser.