På Himlavalvet – Vecka 45

 

Avser tiden 6  – 12 november, 2017

Nu lämnar vi den dramatiska fullmånen bakom oss. Phu! För mig personligen var hela förra veckan en prövning – oerhört stressig och påfrestande tid när massor av viktiga saker avgjordes. Men slutet gott, allting gott sägs det ju – så jag är glad ändå.

Nästa vecka är har inte några dramatiska aspekter alls vilket gör att vi har en stabil och faktiskt löftesrik framför oss och den som är driftig och vill använda sig av de gynnsamma planetpositionerna verkligen kan passa på att göra skillnad.

Saturnus befinner sig i trigon till Uranus och detta utgör slutfasen av en process som började för ett år sedan. Den är faktiskt både roligare och nyttigare än vad man kan tro för dessa stjärnor hjälper oss att byta ut föråldrade idéer. Kanske kan du ändra på vanor och strukturer i ditt liv och komma på smartare och mer moderna sätt att arbeta på eller förhålla dig till i såväl yrke som privatliv?

ANNONS

ANNONS

Solen kommer att vara sextil till sin styrare Pluto under onsdag – torsdag. Oh, då får vi alla en extrasläng med Skorpionenergi över oss och kanske bli lite mystiska, sexiga och hemlighetsfulla hela gänget? Antagligen, flirta på gott folk! Nej, skämt åsido – det här är superbra dagar för att ordna upp saker och går väldigt fint i linje med Uranus/Saturnus som jag skrev om där ovan.

Psykologiskt kan detta vara dagar när du är extra intuitiv och inkännande. Bra tid för att tala ut med människor om känslor och själva också kunna visa vad det är vi vill och var vi står.

Skorpio är också starkt förbundet med pengar – i synnerhet andras pengar, så att ordna allt sådant som har med lån, skatter, delad ekonomi och liknande främjas under dessa dagar. Verkligen en bra tid för att komma överens med affärspartners.

Till helgen smyger sig Venus allt närmare Jupiter och härligare än så kan det knappast vara. Njut och lek! ❤️

SOLEN I SKORPIONEN Solen har hunnit 14° – 20° in i tecknet. I det djupa, passionerade vattentecknet Skorpionen är tenderar vi att vara allt annat än ytliga. Vi känner, minns och vibrerar av känslor. Ny ska sanningen fram, svart eller vitt – det finns helt enkelt inga diplomatiska gråzoner. Ytlighet och det politiskt korrekta är verkligen inte heller Skorpionens melodi. Dramatiska Skorpionen gillar inte det mediokra och det medelmåttiga. Nä.. ska det vara så är det allt eller inget. Det mystiska, dolda, det hemliga eller förbjudna känns mer lockande än någonsin. Det gör även passionen, att leva livet full ut och att känna.. Grattis på födelsedagen Skorpionen

MÅNENS FÄRD Vi lämnar nu den dramatiska fullmånen i Oxen bakom oss och under måndagen är månen i pigga Tvillingarna. På tisdag skiftar Månen mitt på dagen över till Kräftans tecken för en 2,5 dagar lång vistelse där. På torsdag kl 13:30 går Månen in i Lejonets tecken där den blir kvar till på lördag kl 18.00 när den skiftar över till Jungfrun – och det är också i det tecknet som veckan avslutas. Vi har en avtagande Måne och under fredagen den 10/11 kl 21:33 bildas det sista kvarteret.

ANNONS

ANNONS

MERKURIUS I SKYTTEN –  Nu på måndag 6/11 skiftar den kosmiske kommunikatören över från Skorpionen till Skyttens sfär. Här kommer han att verka i en miljö som verkligen överträffar hans förväntningar! Här är det högt i tak och kommunikationen är på högsta nivå! Här längtar Merkurius efter att utvecklas, lära nytt, ta till sig nya impulser – gärna ifrån främmande länder och kulturer. Merkurius i Skytten

VENUS I SKORPIONEN – 7/11 – 25/12 När transiterande Venus träder in i det fasta tecknet Skorpionen fördjupas våra känslor och vi vill vara lite djupare i kontakten med andra. Vi vill komma närmare och bli själsligt intima. Det är inte den ytliga vänskapen eller den lättsamma flirten vi söker. Ska det vara något så är det på riktigt som gäller. Venus i Skorpionen

MARS I VÅGEN – Mars är i Vågen ifrån 22/11 – 9/12. Nu rör sig den röda krigarplaneten mellan 9°- 13° i Vågens tecken. Mars kommer inte att vara inblandad i några dramatiska aspekter just den här veckan utan den ser rätt stabil ut för de allra flesta. Innebär det nu att vi bara kommer att ha det lugnt och mysigt framöver? Nja.. Vi har ju lärt oss vid det här laget att så fort något går in i ett av de kardinala tecknen så aktiveras även Pluto och Uranus.. Mars i Vågen

JUPITER I SKORPIONEN – kommer nu att röra sig mellan 5° – 7° i Skorpionen och nu är energin i full blom. Skorpionen är ett fast vattentecken som styrs av planeten Pluto. Att expansiva Jupiter går igenom ett vattentecken bereder väg för en ny kraftmanifestation. Att Jupiters går igenom ett fast tecken hjälper en viss sorts kraft att utrycka sig. Hos Skorpionen är det känslornas makt som kan användas konstruktivt eller destruktivt. Det betyder att ord som intensitet, sanning, känslor, liv, död, passion, psykologi får ökad betydelse i våra liv. I sämsta fall kan det vara ett kategoriskt svart eller vitt tänkande, kontroll och disciplin kan vara en del i detta. Nu kommer sanningen upp till ytan, vi blir starka i våra övertygelser och kan ta Jupiters hjälp att utvecklas andligen. Läs även den om Jupiters baksida,  Jupiter i Skorpionen och Jupiter igenom de olika husen

ANNONS

ANNONS

SATURNUS I SKYTTEN – Nu når Saturnus 25° i tecknet där planeten befunnit sig ifrån 23/12, 2014 och han lämnar slutligen Skytten den 19/12, 2017 så det är ju inte så lång tid kvar av den här processen som varit så tung för alla er som är födda i rörliga tecken. Disciplinerade Saturnus i världsliga Skytten driver oss att utvecklas i vår tro och öppna våra sinnen ur en praktisk synvinkel. Skytten är ju tight förbundet med tro och Saturnus med begränsning. Under dessa år har trosfrågor – både religiösa och politiska prövats, stötts och blött. Det som är speciellt denna vecka är att vi har en fin trigon mellan Uranus och Saturnus vilket ger dig möjlighet att implementera nya tankar och förbättra ekonomi och struktur både i hemmet och på arbetsplatsen. Saturnus i Skytten  

RETROGRADA URANUS I VÄDUREN Innovativa, supersmarta, revolutionerande nydanande Uranus befinner sig på 25° i Väduren nu. Han gick in i Väduren 2010 och lämnar tecknet 2018 och under denna tid har han varit med och skakat om världen (tillsammans med Pluto). Han är den kosmiska väckarklockan som får oss att vakna till liv, komma på fötter och ta tag i våra liv. Revolutionära Uranus öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Det är nya impulser, frihet och tändning som gäller. Vad han söker är frihet och nya erfarenheter.

RETROGRADA NEPTUNUS I FISKARNA – 16/6 – 22/11, kommer vår andliga gudinna att röra sig baklänges.  Vår mjuka, känsliga, intuitiva, gudinna befinner sig nu på 11°30 i Fiskarna.  Att hon går retro betyder att det redan så känsliga förstärks. Det är viktigare än någonsin att följa sitt hjärta och lyssna till sin inre röst. Om hon aspekterar någon av dina personliga planeter nu blir det lättare att finna sanningen inom dig, få intuitiv vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig.

PLUTO STENBOCKEN – Pluto underjordens härskare är i direkt rörelse och går framlänges och kommer nu att nå 17°21 i Stenbocken och har således hunnit något lite mer än halvvägs igenom sin långa vandring igenom tecknet som påbörjades 2008 och kommer att pågå fram till år 2023. Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur). Det är kanske ett lyckotänkande att Nordkorea, USA, Kina och Ryssland bara blir snälla nu – men under 2018 kommer vi att se att en viss stabilisering äger rum.

KIRON RETROGRAD – Den sårade helaren vände retrograd den 1/7 och backar sedan ända fram till den 5/12 -2017.  Nu är han 24° i Fiskarna. Ja, när en känslig planet backar tillbaka så erbjuds vi åter en chans att tänka till, bearbeta och faktiskt hinna med att integrera healingen. Att planeten backar kan faktiskt konstigt nog intensifiera smärtan de ”sår” som inte läkt fullt ut.

Norra Noden  befinner sig 20° i Lejonet.