På Himlavalvet – Vecka 47

På Himlavalvet vecka 47

De här sista dagarna har varit riktigt Skorpioniskt maxade i och med nymånen som ägde rum i Skorpionen i lördags och nu under söndag/måndag har vi en exakt kvadratur mellan Scorpios båda styrande planeter Mars och Pluto. Detta är en enorm urladdning av energi och det kan mullra till rejält och kanske bli gräl. Ja, det är in i själens mörkaste vrår vi är inne och grottar nu – i Hades hamnar. Här dras gamla sår upp, vi minns, kanske gråter vi en skvätt eller går hem och slipar kniven. Antingen eller.. Skorpionen är ju inte helt ointresserad utav hämnd.

Oj, oj.. Jag tror personligen att det är bra att minnas förfluten smärta, bra att sanningen kan göra oss fria ifrån det förflutna. Det måste vi tro – men vi måste också söka helande, att komma till ett avslut och finna förlåtelse och kärlek.

Ni vet väl att kärleken är det enda skapande kraften i Universum?

Därför är det så gott att få komma med veckans andra stora tema som handlar just om kärleken: Lilla Lyckan alias Venus har under den gångna veckan bildat en fin trigon till Neptunus, hack i häl efter Venus rör sig den andra stora välgöraren Jupiter och även han kommer i trigon till Neptunus nu. Bäst av allt – Neptunus vänder direkt på onsdag den 22/11. Sammantaget handlar allt detta om Peace, Love & Understanding. Kärlekens och Fridens budskap till oss alla. Låt oss helas, meditera  och jobba med våra hjärtan.

SOLEN I SKYTTEN Solen rör sig nu ifrån 28° Skorpionen till 4° Skytten. Vi har endast två dagar kvar nu av tiden med Solen i djupa, känslosamma vattentecknet Skorpionen. På grund av Jupiters närvaro i tecknet har månanden slagit rekord i dramatik. Ja, sanningen skulle uppenbarligen fram, och väl ute i ljuset sprack Trollet, precis som i sagan. Skeendet var minst sagt överväldigande.  Men onsdagen den 22/11 kl 04:10 går Solen in i eldiga Skyttens pigga, nyfikna och glada tecken. Vi riktar oss utåt igen och det är en gladare, socialare känsla som tar över. Grattis på födelsedagen Skytten!

MÅNENS FÄRD 

Den tilltagande månen befinner sig i Skyttens tecken när veckan börjar. Ca kl 09.00 på tisdag går månen in i Stenbocken. Kl 20.00 är Månen och Pluto i en exakt konjunktion som färgar hela den dagen. 23/11 kl 21.15 träder Månen in Vattumannen där den blir kvar till den 26/11. Kl 09:05 går månen över till Fiskarnas tecken och bildar under dagen det sista kvarteret som infaller på 4° i Fiskarnas tecken.

MERKURIUS I SKYTTEN –  Käcka Merkurius, vår kosmiska kommunikator rör sig nu mellan 19° – 26° i Skytten. Här kommer han att verka i en miljö som verkligen överträffar hans förväntningar! Här är det högt i tak och kommunikationen är på högsta nivå! Här längtar Merkurius efter att utvecklas, lära nytt, ta till sig nya impulser – gärna ifrån främmande länder och kulturer. Merkurius i Skytten

VENUS I SKORPIONEN – 7/11 – 25/12  Transiterande Venus att rör sig denna vecka mellan 15°57- 26°17 i Skorpionen. Nu fördjupas våra känslor och vi vill vara riktigt nära i kontakten med andra och bli själsligt intima. Det är inte den ytliga vänskapen eller den lättsamma flirten vi söker. Ska det vara något så är det på riktigt som gäller. Venus i Skorpionen

MARS I VÅGEN – Mars är i Vågen ifrån 22/11 – 9/12. Vecka börjar med en fet kvadratur mellan Pluto och Mars som förstås kan vara en aning upprörande. Den röda krigarplaneten rör sig mellan 17°57 – 22°07 i Vågens tecken. Innebär det nu att vi bara kommer att ha det lugnt och mysigt framöver? Nja.. Vi har ju lärt oss vid det här laget att så fort något går in i ett av de kardinala tecknen så aktiveras även Pluto och Uranus.. Mars i Vågen

JUPITER I SKORPIONEN – kommer nu att röra sig mellan 8°49 – 10°12 i Skorpionen och nu är energin i full blom. Skorpionen är ett fast vattentecken som styrs av planeten Pluto. Att expansiva Jupiter går igenom ett vattentecken bereder väg för en ny kraftmanifestation. Att Jupiters går igenom ett fast tecken hjälper en viss sorts kraft att utrycka sig. Hos Skorpionen är det känslornas makt som kan användas konstruktivt eller destruktivt. Det betyder att ord som intensitet, sanning, känslor, liv, död, passion, psykologi får ökad betydelse i våra liv. I sämsta fall kan det vara ett kategoriskt svart eller vitt tänkande, kontroll och disciplin kan vara en del i detta. Nu kommer sanningen upp till ytan, vi blir starka i våra övertygelser och kan ta Jupiters hjälp att utvecklas andligen. Läs även den om Jupiters baksida,  Jupiter i Skorpionen och Jupiter igenom de olika husen

SATURNUS I SKYTTEN – Nu når Saturnus 26°34 – 27°17 i tecknet där planeten befunnit sig ifrån 23/12, 2014 och han lämnar slutligen Skytten den 19/12, 2017 så det är ju inte så lång tid kvar av den här processen som varit så tung för alla er som är födda i rörliga tecken. Disciplinerade Saturnus i världsliga Skytten driver oss att utvecklas i vår tro och öppna våra sinnen ur en praktisk synvinkel. Skytten är ju tight förbundet med tro och Saturnus med begränsning. Under dessa år har trosfrågor – både religiösa och politiska prövats, stötts och blött. Det som är speciellt denna vecka är att vi har en fin trigon mellan Uranus och Saturnus vilket ger dig möjlighet att implementera nya tankar och förbättra ekonomi och struktur både i hemmet och på arbetsplatsen. Saturnus i Skytten  

RETROGRADA URANUS I VÄDUREN Innovativa, supersmarta, revolutionerande nydanande Uranus befinner sig på 25°08 i Väduren nu. Han gick in i Väduren 2010 och lämnar tecknet 2018 och under denna tid har han varit med och skakat om världen (tillsammans med Pluto). Han är den kosmiska väckarklockan som får oss att vakna till liv, komma på fötter och ta tag i våra liv. Revolutionära Uranus öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Det är nya impulser, frihet och tändning som gäller. Vad han söker är frihet och nya erfarenheter.

NEPTUNUS I FISKARNA Den 22/11 vänder vår mjuka, känsliga, intuitiva, gudinna Direkt igen på 11°28 i Fiskarna vilket är till stor lättnad för alla som upplevt att det varit lite väl tungt själsligen.  När Neptunus går direkt betyder det också att hon jobbar på framåt emot en positiv utveckling. m hon aspekterar någon av dina personliga planeter nu blir det lättare att finna sanningen inom dig, få intuitiv vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig.

PLUTO STENBOCKEN – Pluto underjordens härskare är i direkt rörelse och går framlänges och kommer nu att nå 17°41 i Stenbocken och har således hunnit något lite mer än halvvägs igenom sin långa vandring igenom tecknet som påbörjades 2008 och kommer att pågå fram till år 2023. Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur).

KIRON RETROGRAD – Den sårade helaren vände retrograd den 1/7 och backar sedan ända fram till den 5/12 -2017.  Nu är han 24°26 i Fiskarna. Ja, när en känslig planet backar tillbaka så erbjuds vi åter en chans att tänka till, bearbeta och faktiskt hinna med att integrera healingen. Att planeten backar kan faktiskt konstigt nog intensifiera smärtan de ”sår” som inte läkt fullt ut.

Norra Noden  befinner sig 18°i Lejonet.