På Himlavalvet – vecka 50

🌟 💫 Käraste Astrologivänner💫 🌟

Det här är en så spännande vecka vi går in i nu. Vi befinner oss i eklipssäsongen och här kan allting hända. Energierna är förhöjda, tiden är intensiv och föränderlig. Solen rör sig i mitten av veckan nära den södra noden som har med det förflutna att göra.

☀️ SOLEN 15° – 22° I SKYTTEN

När Solen rör sig igenom nyfikna, hjälpsamma Skyttens sfär ändrar vi vårt fokus från behovet av en intim förbindelse med en person, Skorpionen och med oss ​​själva, till önskan att nå ut till världen och ansluta till något större än oss själva. I det här eldiga, rörliga tecknet söker själen efter att höja sitt medvetande, att uppleva världen och nå en förståelse och medvetenhet om världen omkring oss. Vi vill upptäcka livet och vidgar våra horisonter. Visioner och drömmar blir stora här. Grattis på födelsedagen Skytten

🌙  MÅNENS FÄRD

Veckan börjar med en Månen som nyss trätt in i Jungfrun. På onsdagen kl 02:00 träder Månen in i Vågens tecken. Kl 03 på fredagen den 11/12 går Månen in i Skorpionen och där blir den kvar ända till tidiga söndagmorgonen kl 03:40 när den går in i Skytten. Det är på måndag som den superhäftiga nymånen och förmörkelsen äga rum.

♐️ MERKURIUS 8° – 18° I SKYTTEN

I Skytten är det högt i tak och kommunikationen är på högsta nivå! Här längtar Merkurius efter att utvecklas, lära nytt, ta till sig nya impulser – gärna ifrån främmande länder och kulturer. Här är tanken fri, vidsynt och gränslös. Vi diskuterar och tänker ut lösningar och kommunicerar på ett optimistiskt sätt. I Skytten är tankarna stora och djärva. Att vara utanför boxen är inga problem alls, snarare är det så att verkligheten kan vara för liten för dessa visioner. Detaljer är ingenting som Merkurius tar allvarligt på i Skytten. Nä, här handlar det om lösningar på världsproblemen, politik, religion och filosofi.

︎ VENUS 19° – 27° I SKORPIONEN

När transiterande Venus befinner sig fasta tecknet Skorpionen fördjupas våra känslor och vi är lite djupare i kontakten med andra. Vi kommer närmare och bli själsligt intima. Det är inte den ytliga vänskapen eller den lättsamma flirten vi söker. Ska det vara något så är det på riktigt som gäller. Det är ingen lek för henne att vistas där för här blir Gudinnan prövad emotionellt, undersökt, dissekerad och hennes känslor blir stora och hon kan uttrycka sig fritt. Venus i Skorpionen 

♈️  MARS DIREKT 18° – 20° I VÄDUREN

Mars befinner sig i sitt eget tecken Mars är Vädurens styrande planet och zodiakens hjälte och krigare. Han är Yang- energin – den maskulina kraften. Han symboliserar drivet, motorn, motivationen i alla människor. Han är rå, het, igångsättande, vill framåt, viljestark, manlig och sexig. Vilja, styrka och snabba lösningar – det är Mars i ett nötskal. Han ger oss energin tillbaka, påverkar viljan, lusten och får oss upp ur sofforna och ut i livet. Vi blir motiverade, vill fixa grejer nu, vara fysiska, aktiva och rörliga.  Mars kräver omedelbara resultat – vilket är handling, action och vara manlig och tuff. Han driver på skeendena och ser till att det blir lite liv i luckan. Negativt kan vara att vi agerar förhastat, ibland dumdristigt, blir för impulsiva och det kan i värsta fall leda till olyckor och bråk. Mars i Väduren

♑️  JUPITER  27° – 28° i STENBOCKEN

Nu börjar det bli riktigt intressant här eftersom Jupiter närmar sig den allra sista graden i Stenbocken. Snart, men inte ännu kommer den vida omtalade konjunktionen med Saturnus att äga rum.

Jupiter anses vara försvagad i Stenbocken och när han är retrograd blir det ju ännu mera så. Jupiter är ju förstoringsglaset, sanningssägaren som gör allt han vidrör större och väldigare. Här får vi se intensiteten, transformationen och destruktiviteten hos Pluto smälta samman med Jupiters krafter. Det här kan leda till att hoppet om förändring, kanske en bättre värld tänds hos oss människor. Jupiter i Stenbocken

♑️  SATURNUS 29°47 STENBOCKEN

Här närmar sig Saturnus den kritiska 29:e graden i Stenbocken! Oh, vad spännande! Snart men intet riktigt ännu skiftar han tecken över till Vattumannens sfär, går in i en ny epok och dessutom är det När Saturnus befinner sig i sitt eget tecken fungerar han optimalt. Här är han kraftfull, värdig och effektiv. Saturnus älskar naturligtvis att vara hemma i sitt eget tecken, där hans energi kommer fram på bästa sätt.

Stenbocken är ett tecken som vill ha respekt och det vill Saturnus också. Han är tidens gud, ordningen, redan och han är också gränsen. Inget flams och trams med honom. Han visar oss människor vikten av att vara seriösa, jobba hårt och utvecklas genom erfarenhet. Han är ingen vän av snabba lösningar och genvägar.

♉️ RETROGRADA URANUS  7° I OXEN

Uranus är känd som ”väckarklockan”, eftersom dess aspekter och transiter ger plötsliga förändringar och chocker. Det styrs av Vattumannen, innovatören. Här handlar det om nytänkande, innovationer, utveckling, uppfinningar. Att Himlen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️  NEPTUNUS 18°14 I FISKARNA

Att Neptunus befinner sig Fiskarna händer bara vart 165: e år ungefär men å andra sidan så stannar han många år i detta tecken från 2011 – 2026. Det här är förstås en fantastisk, utvecklande tid kreativiteten, konsten, för den egna personliga andliga utvecklingen och men även för framväxandet av ett kollektivt andligt medvetande hos mänskligheten.

♑️ PLUTO i 23° 37 I STENBOCKEN

När Pluto rör sig direkt förändras saker i världen ofta dramatiskt, kraftfullt och i detta nu kan ett paradigmskifte äga rum – för vi har väldigt starka krafter i rörelse. Stenbocken står ju bland annat för staten, kapitalet och ordningen i landet. Pluto för djuplodade förändringar. Snart lämnar Jupiter och Saturnus Stenbocken och Pluto blir kvar där i slutet av tecknet ensam under några år innan han slutligen 2023 träder in i Vattumannens tecken.

♈️  RETROGRADA KIRON 4°57 i VÄDUREN

Den sårade helaren befinner sig nu på 5° i Väduren. Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♊️ MÅNKNUTARNA 19°54 TVILLINGARNA & SKYTTEN ♐️

Till skillnad ifrån allt annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan två skärningspunkter.  I alla horoskop finns både en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möts. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra och den södra noden i ett horoskop är också kända som ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själsliga utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden och det öde som väntar, grundat på de lärdomar du har lärt dig tidigare. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.  Noderna skiftar tecken.