På Himlavalvet – Vecka 53

nyår 2020

Kära Astrologivänner!

Det är så spännande tider vi befinner oss i och det är en fantastisk och inspirerande stjärnhimmel som möter oss nu. Tänka sig att detta är årets sista ”På Himlavalvet”.

Jag tillhör dem som längtar efter ett nytt år och 2020 är troligtvis ett spännande, dramatiskt och även förändrande år.  Det som får mig att tro det är bland annat det faktum att vi har hela sex eklipser att se fram emot vilket är två mer än vanligt.

Ja – vi är mitt uppe i en brinnande eklipssäsong och här kan verkligen precis vad som helst hända. Ja, ingen missade väl annandagens nymåne och solförmörkelse? Anar att ni inte missade att se sambandet mellan eklipsen och tyfonen i Filippinerna. Den inföll bara några timmar senare.

Eklipsens var synlig från Saudi-Arabien, Oman, delar av Indien (mest Kerala) och hela vägen österut bort till Filippinerna.  Bilderna finns här.. 

Nästa stora eklips är fullmånen i Kräftan den 10/1 som också kommer med en månförmörkelse och.. viktigast av allt – den ytterst ovanliga konjunktionen mellan Saturnus och Pluto. Sist vi mötte en sådan konjunktion i Stenbocken var på 1500-talet i samband med att Luther spikade upp sina teser och reformationen kom.

Det är i tider som dessa som verkliga ”gamechangers” kan äga rum och man kan komma att tappa hakan. Visst kan naturkatastrofer vara en del av det, men det vi kommer att få se under 2020 är genomgripande förändringar i samhället. Det kan röra politik, miljö, makt och pengar eller vad som är mycket troligt här.. förändringar i religion och sådant som berör oss i hjärtat.

Andra nyheter här som är bra är förstås Mars nya position i Skyttens tecken som kommer att ge lite fart på livsandarna och hjälpa oss igång med det nya decenniet. Fundera gärna över vad du vill med detta nya år..

Vad vill du göra och vart vill du komma? Jag tänker som vanligt attraktionslagen och vill att du ska skapa inre bilder, drömmar och visioner inför det nya.. Det kommer att hjälpa dig att förverkliga dina drömmar.

☀️ ️ SOLEN 8°-15° i STENBOCKEN ♑️

När Solen rör sig igenom traditionella jordbundna Stenbocken söker vi våra rötter, traditionen, familjen och vi blir mer grundade och verklighetsnära. De flesta njuter av att bara få landa i den här jordnära energin. Här kan maten, lugnet och harmonin utgöra det centrala för oss i alla fall under Stenbockens första halva. Men här, i stillheten finner vi ofta både tiden att planlägga och lusten och viljan att komma någon vart i livet. Stenbocken står ju för ansvar, ambition och vilja att komma någon vart i sitt liv.  Arbete, struktur, verklighet och varaktiga resultat är Stenbockens gebit.  Grattis på födelsedagen Stenbocken!

🌝 MÅNENS FÄRD

Månen befinner sig under måndagen i Vattumannens men skiftar på eftermiddagen vid 17.00 till Fiskarnas sfär och där tillbringar La Luna årets första dygn fram till 2/1 kl 06 när hon tar steget över till Väduren på lördag eftermiddag kl 17:30 och där blir hon givetvis kvar fram hela veckan ut. Den 3/1 kl 05:46 bildar månen sitt första kvarter i Väduren. Månen är tilltagande och det kvarstår härifrån en vecka tills dess månen blir full i Kräftans tecken och vi har en månförmörkelse att se framemot. Spännande!

♑️ MERKURIUS 1°-12° I STENBOCKEN

När den transiterande Merkurius rör sig in i traditionella Stenbocken så blir också våra tankar och handlingar färgade av den energin. Nu vänder vi tankarna emot det solida, stabila och trygga. Merkurius här ger nästan en högtidlig känsla eftersom ett helt år har passerat sedan sist och nu går tanken mer eller mindre automatiskt till vad vi har åstadkommit det senaste året. Hur vi tagit tillvara de chanser och omständigheter som gått vår näsa förbi? Här kanske vi börjar smida våra planer och planlägger vad det kommande året ska innehålla? Struktur, långsiktighet och ihärdigt arbete är vad vi kan tänka på nu. Vi tänker även på vår familj – i synnerhet de äldre, på släkten och vad som har hänt under året. Men allra mest tänker vi med Merkurius här på vår karriär, vår framtid och hur vi ska utvecklas och uppnå våra mål – för oss själva och våra familjer. Merkurius i Stenbocken

♒️VENUS 12° -20° I VATTUMANNEN

Det är en märklig position för kärlekens gudinna att befinna sig i ett fast, lufttecken och hennes passionerade natur tonas ned och hon får framstå som en intellektuellt högtstående varelse som kommer med smarta kommentarer.
Det här är en tid då tankar och ideologier smids och planläggs. Vi människor gör upp scheman och handlingsplaner. Nu gillar vi att bli hörda, respekterade för våra åsikter. Vi kan vara lite mer okonventionella och självständiga i våra tankar. Här gillar Venus att debattera, diskutera och vara lite mer fritänkande. Yttrandefrihet och rättvisa är A-O för Venus i Vattumannen.

♐️MARS 27° i SKORPION – 1° I SKYTTEN

När Mars befinner sig i Skyttens fylls vi av höga ideal som vi är färdiga att slåss för. Vi vill att det ska hända grejer – och helst nu på en gång. Det här handlar inte om lång och trogen tjänst. Det är en sprittande, motiverande och igångsättande energi. Det kan vara nu att du känner att det är dags att börja smida nya planer, börja om på ny kula och kanske fundera på vilka nyårslöften du ska ge dig själv inför 2020. Med Mars i Skytten satsar vi allt, vi satsar kallt på det som vårt hjärta säger till oss. Vi vill känna att det händer något. Målet och ambitionen är skyhög men dessvärre inte uthålligheten. Det som driver oss är idealismen – Mars älskar att få rädda någon i nöd, en prinsessa i ett torn eller liknande – om det går. Om inte det går att fixa duger det bra med vilket äventyr som helst. Mars i Skytten

♑️ JUPITER 6° – 7° I STENBOCKEN

TUR, LYCKA, VÄLGÅNG, UTVECKLING, HÖGRE MEDVETANDE är vad Jupiter erbjuder. Från den 2/12 2019 och ett drygt år framåt till den 19/12 år 2020 befinner sig magnifika Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi i Stenbocken. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. I hans närhet föds nya och fantastiska idéer.

Stenbockens symbol är ju den lilla bergsgeten som klättrar upp för den stupräta bergväggen och mot alla odds så når han bergets topp. När Jupiter befinner sig här främjar det starka ambitioner hos människor.  Här lyckas vi genom att hålla oss till våra planer och inte avvika en tum ifrån den redan utstakade vägen. Vi är alltså inte gränslösa, spontana och vilda som Jupiter kunde vara i sitt eget tecken. Nu tar vi välavvägda steg, vi är noga förberedda, pålästa och planlagda. Genom att vara målinriktade och uthålliga skördar vi våra framgångar. Vi är praktiska och tänker noga efter och kalkylerar vårt nästa drag. Det här är inte en tid när förändringar sker hastigt och lustigt. Jupiter i Stenbocken

♑️ SATURNUS 21° I STENBOCKEN

Sega Saturnus har fått upp ångan och befinner sig nu på Stenbockens 21:a grad. Visst, det är alltid lite tungt när Saturnus är med – men mycket skönare trots allt att han är på väg in i framtiden än att han tvingar oss att titta på våra gamla sår och begränsningar.  Saturnus är ju förutom tidens gud även The Lord of Karma och han aktiveras maximalt nu i och med kontakten med noderna, Mars, Merkurius och Pluto.  Saturnus i Stenbocken

♉️ URANUS 2° RETROGRAD I OXEN

Uranus backar nu och bearbetar denna vecka Oxens 2° 43 – 2° 40 i Oxe. Här befinner  sig i Oxen under ytterligare sex år. Var än han uppträder skakar han om oss och erbjuder oss möjligheten att förnya oss, att hitta vårt eget unika jag, att finna vår egen inre sanning. Att Himmelen (Uranus) möter Jorden är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Genom att Uranus nu slutligen trädde i Oxen har en ny epok börjat.

♓️ NEPTUNUS 16° I FISKARNA

Sedan den 27/11 går Neptunus direkt. Neptunus närvaro i horoskopet står för inspiration, drömmar, andlighet, synskhet, illusion och förvirring. Eftersom Neptunus är så inkännande, subtil och andlig är allt runt denna planet svårt att begripa och förstå. Neptunus kan handla om de andliga världarna, landet bortom, evigheten och kanske till och med gudsnärvaron. En ungdomlig och möjligen också naiv själ är vad som förknippas med personer som har en stark Neptunus i sitt horoskop. Vidrör Neptunus någonting i ditt horoskop? Kolla vad du har på 15°-18° i Fiskarna. Har du någonting på dessa gradantal i andra tecken kan du ändå bli påverkad genom opposition, kvadratur, trigon, sextil eller inkonjunkt. Under en Neptunustransit blir du mjukare, öppnare och känner medkänsla och sympati. Kreativitet, fantasi och musik kan flöda ur dig nu. Din andliga kanal, blir öppen och tydlig. Det är den positiva sidan. Andra kan uppleva att det faktiskt år dåligt psykiskt och blir extra sensitiva under denna influens.

Närvaron är subtil och vi känner inte av hennes rörelser lika påtagligt exempelvis de eldiga planeterna men tro för den sakens skull inte att Neptun enkom är mild och mesig. Neptunus kan locka oss ut på riktigt djupa farvatten och påverka oss djupare än självaste Pluto.  Neptunus jobbar med det undermedvetna, det andliga och i drömvärlden. Nu när Neptun är i direkt rörelse kan vår varseblivning, vår tro och kanske kan vi komma på andra tankar och öppna ögonen för en ny verklighet.

♑️ PLUTO 22° I STENBOCKEN

Pluto bearbetar denna vecka Stenbockens 22° och dag för dag nu kommer Saturnus och Pluto allt närmare varandra. Det är pyttelite som skiljer dem åt. Detta skapar genomgripande förändringar som kommer att påverka utvecklingen på jorden på allvar. Transformationsprocesserna är igång och närheten till Saturnus gör att mänskligheten också får smaka på konsekvenserna av tidigare val.  Detta kommer att märkas kollektivt för hela mänskligheten, men förstås också i våra vanliga liv, Underjordens härskare vill att vi människor ska transformeras, utvecklas och finna den ultimata meningen med vår vandring på jorden.

♈️ KIRON 1° 41 I VÄDUREN

Detta är vår ”Sårade Helare -Kiron” och han befinner sig i Väduren 2019- 2027.  Förra veckan vände Kiron direkt och befinner sig nu på 0°, 29 i Vädurens tecken.§. Oavsett vilket stjärntecken du är född i så kommer Kirons retrograd att påverka dig. Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♋️ MÅNENS NODER 8° I KRÄFTA och STENBOCKEN ♑️

De ödesmättade noderna är i rörelse och är nu helt lösgjorda från den lite tunga energi som färgade skeendena.  Denna vecka befinner de sig på 8 i Kräftan/Stenbocken. Om du har någon planet eller viktig punkt på dessa grader kan du få uppleva att ödet knackar på din dörr, att karmiska händelser sätts igång.  Norra Noden i Kräftan