På Himlavalvet – Vecka 7

 

Nu har vi en så otroligt intressant vecka framför oss igen som faktiskt innehåller allt. Eller i alla fall tre väldigt starka faser.  Måndag/tisdag kan vara lite ansträngande dagar eftersom vi fortfarande befinner oss i mörkermånens tid och vår energi kan vara på botten och universum ger oss verkligen inte mycket energi utifrån heller. Dessutom möts ju Månen med Pluto och Uranus och skapar idel utmaningar.

Innan Vattumannens energi ger vika har vi denna kraftfulla energimanifestation när Luftens Energi visar vad den går för.  På onsdagskväll 15/2 blir månen ny i 27° 08 i Vattumannens tecken! Det här är ett kraftfullt möte i yttrerymden som förhoppningsvis ger mänskligheten en puff i rätt riktning. Ger oss de insikter vi behöver för att kunna evolutionera, ta hjälp av den teknik vi har utvecklat för att rädda Moder Jord och oss själva.

Det här är en superviktig nymåne eftersom den samtidigt också utgör säsongens sista solförmörkelse + att vid detta ögonblick går vi också in i det kinesiska nya året. Här börjar Hundens År 2018.

På söndag dukar universum upp ett helt nytt skeende. Då kommer både Solen och Merkurius att följa efter Venus in i Fiskarnas tecken och vi går in i Fiskarnas vattenrike och energin blir en helt annan.

SOLEN I VATTUMANNEN/FISKARNA-  Det här är sista veckan för Solen att uppehålla sig i fritänktande Vattumannens energi. Nu har vi gått igenom en tid när vi kan vara opersonligare, effektiva med siktet riktat på framtiden. Vattumannen handlar om gruppen, samhället och vad som är bäst för alla. Att vill utvecklas, fördjupa oss och lära nytt, kanske titta på nya perspektiv och nya sätt att göra saker. Vattumannen står för frihet och individualitet så kanske är det nu du vågar ta steget emot ett självförverkligande.  23° Vattumannen – 0° Fiskarna denna vecka Grattis på födelsedagen Vattumannen

MÅNENS FÄRD

Vi befinner oss i mörkermånens tid och månen är inte synlig alls på himlen.  Hon börjar sin färd i Stenbocken tecken den här veckan och på måndag kväll passerar han över Pluto och på tisdag morgon även i kvadratur med Uranus. Ja, det där drar igång lite minnen från storkorset tid och kan vara lite känslomässigt jobbigt. Nu gör vi klokt i att ligga lågt, släppa det gamla och fundera på vad nytt vi vill ha in i våra liv. På tisdag kl 16:12 glider månen in Vattumannens sfär och där börjar universum så sakteliga ställa in sig på det nya som komma skall. 15/2 kl 22:06 kommer månen att bli ny på 27° 08 i Vattumannen.Wow! Nu segrar ljuset över mörkret igen och ett nytt månvarv börjar. På torsdag natt kl 03.40 går månen in i Fiskarnas tecken för en två dygn lång vistelse där. På söndag kl 13 går månen in i Vädurens tecken.

MERKURIUS I VATTUMANNEN – Det här är en jättelyckad placering eftersom luftiga, rörliga Merkurius nu befinner sig i ett annat lufttecken. Det här hjälper faktiskt oss jordebor med både tänkandet och kommunikationen. Nu kan vi pratar lättare, fritt, öppet med vem som helst. Tankarna rör sig fort, men inte så fladdrigt för Vattumannen är ett fast tecken. Här kan vi faktiskt bli genialiska, kan hitta lösningar på problem. Merkurius i Vattumannen

 VENUS I FISKARNA

Världen går nu in i en drömsk och vacker tid – för Venus är exalterad i Fiskarna och detta är hennes absolut bästa position.  När Venus befinner sig i Fiskarna är det en andlig, eterisk, skir och romantisk känsla som fyller oss. I detta rörliga vattentecken är vi energin föränderlig och flexibel och inkännande. Medkänsla och acceptans är nyckelord här. Uttrycket blir vackert, andligt. Vi dömer inte ut är inkluderande, accepterande och förlåtande. Gränser suddas ut i Venus i Fiskarna, vi har lättare att ändra oss och se nya lösningar och möjligheter. I kärlek är vi inte att nöjda med mindre än den där höga, rena, vackra känslan som ett öppet hjärta ger.

MARS I SKYTTEN 26/1 – 17/3 – Nu galopperar Mars fram i stor hastighet 10° -14° igenom Skytten. Nu är det action och handling vi söker. Nu stiger livslusten, vi blir nyfikna och lockas vi av nya upplevelser, reslust och nya kontakter. Sport, projekt eller utmaningar kan vara lockande. Vi stör oss på det vardagliga, på rutinen och tröttnar och blir lätt rastlösa om vi känner oss begränsade.

JUPITER I SKORPIONEN – befinner sig i Skorpionens 22 grad. Att expansiva Jupiter går igenom ett vattentecken bereder väg för en ny kraftmanifestation. Jupiter har redan gjort ett enormt avtryck i Skorpionen. Processen att dra fram mörka sanningar i ljuset började omedelbart efter Jupiters entré i tecknet.  Skorpionen är ett fast vattentecken som styrs av planeten Pluto. Att Jupiter går igenom ett fast tecken hjälper en viss sorts kraft att utrycka sig. Hos Skorpionen är det känslornas makt som kan användas konstruktivt eller destruktivt. Det betyder att ord som intensitet, sanning, känslor, liv, död, passion, psykologi får ökad betydelse i våra liv. I sämsta fall kan det vara ett kategoriskt svart eller vitt tänkande, kontroll och disciplin kan vara en del i detta. Nu kommer sanningen upp till ytan, vi blir starka i våra övertygelser och kan ta Jupiters hjälp att utvecklas andligen. Läs också om: Jupiters baksida,  Jupiter i Skorpionen och Jupiter igenom de olika husen

SATURNUS I STENBOCKEN – Saturnus är nu ca 5°55 – 6°31 i Stenbocken. Han uppmärksammar oss på sanningen, på att jordens resurser inte är obegränsade och mycket annat! Under 2018 får vi att se att flera viktiga planeter växlar ifrån snabba, eldfängda eldselementet till det stabiliserande Jordelementet. Nu när Saturnus träder in i strävsamma Stenbocken, där han är styrande planet stortrivas han och fungerar optimalt. Han är hemma i sitt eget tecken ju och här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att välja väg och hitta rätt. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramningar. Saturnus i Stenbocken

URANUS I VÄDUREN Uranus är den kosmiska väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya innovativa idéer. Revolutionära Uranus öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. I och med att Uranus går framåt igen 25°16 i Väduren kommer nya impulser, tankar och idéer igång.

NEPTUNUS I FISKARNA – Vår andliga gudinna Neptunus rör sig sakta och fint fram igenom Fiskarna och befinner sig nu på 13°25. Här hjälper hon oss alla till andlig utveckling och medvetande höjande. Neptunus jobbar på framåt emot en positiv utveckling. Om hon aspekterar någon av dina personliga planeter nu blir det lättare att finna sanningen inom dig, få intuitiv vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig.

PLUTO STENBOCKEN – Pluto underjordens härskare når nu 20°21 i Stenbocken och har således hunnit 2/3 av sin långa vandring igenom tecknet som påbörjades 2008 och kommer att pågå fram till år 2023. Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur).

KIRON I FISKARNA – som börjat få upp ångan efter sin långa retrograd tuffar på igenom Fiskarna, befinner sig nu 26°40 i tecknet. Han har siktet inställt på Väduren och dit kommer han att nå i april 2018. De som är födda i Fiskarnas sista grader som får jobba med sina inre sår, att läka och helas och gå ut ur transiten som en stärkt individ. Underbart!

NORRA NODEN  befinner sig 14°56  i Lejonet.