Saturn Return

 

Du som klickat på den här länken kanske närmar dig eller befinner dig i Saturn Return?

Detta är ett av de viktigaste tillfällena i ditt liv och nu kommer stora förändringar att äga rum på en rad områden i ditt liv.

Saturnusåterkomsten är väl kanske en av de mest omtalade och kanske mest även mest illaberyktade transiterna i en människas liv och lever vi till vi blir 90 år kommer vi att ha tre Saturnusåterkomster under vår levnad.

Den första kommer någonstans mellan det 28-30 levnadsåret och detta är vad psykologerna kallar för 30 års krisen. Den andra vid 58 – 60 och den sista vid 88- 90 års ålder.

Det tar ca 29 år för Saturnus att gå ett fullt varv runt zodiaken och komma tillbaka till den plats där den befann sig när vid föddes. Det är nu du får se sanningen om dig själv, vem du är och konsekvenserna av de val du tagit.

Robert Hand skriver ungefär såhär om detta i Planets in Transit:

”Redan året för den här transiten har många områden av ditt liv börjat förändras. Relationer kan ha tagit slut eller förändrats. Du kanske har flyttat eller bytt jobb? Och hela ditt väsen kan vara uppfylld av en känsla som säger dig att om du inte gör allt det där som du önskat dig och alltid velat göra nu – så kommer du aldrig att få en annan chans.” Det är nu eller aldrig.

Saturnus är The Lord of Karma så nu kommer du att få skörda vad du har sått, se närmare på resultatet av dina handlingar, dina relationer och vem du verkligen är. Saturnus kommer nämligen att trycka upp sanningen under näsan på dig och det finns inte någon möjlighet att undvika. Ibland kan detta vara förbundet med en djup kris, ensamhetskänslor och sorg.

Nu har du chansen att omförhandla, ändra ditt liv och bli mer sann emot dig själv. Därför är detta ett superbra tillfälle att styra upp sitt liv och får det precis som man önskar sig. Det här är en tid när du grundas, mognar och faktiskt kan hitta hem till din innersta kärna.

1:a Saturnusåterkomsten

Oavsett hur ditt liv sett ut hitintills så är detta tiden när du lämnar ungdomstiden, gamla gänget och kliver in i vuxenlivet. Det är nu agnarna skiljs från vetet. Du blir vuxen, får andra behov, drömmar också önskningar. Många skiljer sig, gifter sig eller skaffar barn under den här tiden. Karriärmässigt kan det också komma att hända massor nu. Smärtsamt? Ja, för den som måste göra slut kan det förstås vara det. Karin Boye skrev ju att ”det gör så ont när knoppar brista” och visst – det här är en oundvikligt passage och ett steg in i ett annat varande.

2:a Saturnusåterkomsten

När man närmar sig 60 så är tankegångarna faktiskt ganska lika som de var vid 30 fast på ett annat sätt. Nu är det inte att bilda familj som är det angelägna. Nu handlar det snarare om att skapa ett bra liv till sig själv inför de kommande trettio åren. Hur vill du ha det? Arbete, boende och nya behov kommer upp som viktiga frågor att reda ut.

3:e Saturnusåterkomsten

Hemkomsten. Nu står du inför livets sista etapp och har väl kanske 10 – 12 år kvar till du blir 100. Det finns ytterst lite nedskrivna astrologiska rapporter av vad en 90 åring tänker på men jag anar att man även här funderar på tidens tand, förgängligheten, åldrandet och döden. Det är nämligen ett tema som finns aktivt i alla tre Saturnus återkomsterna.