Skorpionens tecken

 

Skorpionens tecken

23/10 – 22/11

Element: Vatten

Kvalitet: Fast

Styrande planet: Pluto (klassisk styrare Mars)

 

Mystiska, intensiva, dramatiska och heta – det är så Skorpionen, det mest mytomspunna stjärntecknet av dem alla, möter världen. Men väldigt ofta ser vi Skorpioner som vinnlägger sig om att se helt neutrala ut – ungefär som Stålmannen. De vill bara smälta in i mängden och inte dra uppmärksamheten till sig för det fördolda, hemligheter och undercover-verksamhet är ett stort tema för Skorpioner.

 

De har stark integritet. Det är så mycket privata saker, känslor och tankar, som pågår inom dem som de inte vill att vi andra ska se eller ha tillgång till – så hemligheter och kontroll är stora teman för Skorpionen. Underjordens härskare Pluto är deras styrande planet och han gillar ju förstås att kontrollera skeendena här på jorden. Oavsett sin strävan att gå obemärkta förbi kan de dock kännas igen på sin intensiva blick som inte lämnar någon oberörd. Ögonen är själens spegel och brådare djup än en Skorpionsjäl finns inte.

 

Skorpionen är ett vattentecken vilket gör dem oerhört känsliga och precis som Kräftan har de ett hårt skal som skyddar deras mjuka inre. Och förstås sin gadd med det dödliga giftet att sticka till med om det skulle behövas. Klassiskt är Mars, krigets gud, deras styrande planet vilket märks – för Skorpionen hymlar inte om att det finns gränser för deras tålamod och om saker ställs på sin spets kommer de inte att backa undan i en fight.

 

De är viljestarka, passionerade – och den fasta kvaliteten gör att det blir extra allt som gäller med detta tecken. De vill mer, känner djupare, är envisare, hetare, argare och så vidare än andra tecken. De är intresserade av livets alla aspekter från födelse till döden och allt där emellan. Livets gåta och hur liv blir till fascinerar dem mer än något annat – så sexualiteten och passionen är viktigare för dem än för andra. Älskar gör de med öppna ögon och de vill lära känna det allra innersta skrymslet i sin partners själ. De vill veta allt, helst också hur det känns att vara under den andras hud. De känner att de viger sitt liv åt den älskade och de skapar väldigt djupa och innerligare förhållanden. Därför är sanningen och närvaron är oerhört viktigt för dem in kärlekslivet.

 

Denna längtan efter djup förståelse har gett upphov till deras beryktade svartsjuka och kontrollbehov – men också intresset för psykologi, andlighet och personlig utveckling. De vill vara situationens herrar och att ha makten över sitt eget liv betyder allt för dem. Det är vanligt att Skorpioner gillar att leva lite riskfyllt, kittlande, lite i gränslandet mellan liv och död. De leker gärna med gränser och vad som är tillåtet. De kan var kicksökande och gilla tuffa sporter och tävlingar, de tycker om att få en utmaning, gärna en fysisk sådan. De kan älska att få agera ut sin dramatiska sida på en scen eller kanske i dans.

 

Trygghet och ekonomi betyder jättemycket för dem – och målmedvetna som de är kommer de att se till att få det som de vill. Typiska Skorpionyrken finns inom bank- och finansvärlden – för de gillar verkligen makt och pengar. De kan också bli kirurger eller arbeta inom polis och kriminalvård, psykologi och konstvärden eller fotografer, musiker och skribenter.

Se upp med: Mindre positiva sidor hos Skorpionen kan vara snålhet, maktmissbruk, manipulation, lögner, våld, kriminalitet och trygghetsknarkande, hämndlystnad och långsinthet.