Skyttens tecken

 

Skyttens tecken

23/11 – 21/12

Element: Eld

Kvalitet: Rörlig

Styrande planet: Jupiter

 

Skyttar är vanligen glada, vänliga, öppna till sinnes och älskar att hjälpa till. De är våra vardagshjältar som genuint tycker om att få finnas där med en hjälpande hand. De är den typen av människor som gärna går med i organisationer som hjälper världen, miljön eller människorna framåt. Skytten är ofta religiösa eller andliga, så det kan vara vanliga i den typen av sammanhang också. De är optimistiska, idealistiska, positiva och medryckande och det är roligt att vara i deras närhet.

Skytten avbildas oftast som en kentaur: hälften häst och hälften människa, med en pilbåge i sin hand. Det kan för den oinvigde vara lite svårt att sätta sig in i vad dessa symboler står för. Men hästkroppen uttrycker Skyttens enorma behov att få röra på sig. Många Skyttar har intresse för ridsport eller motorsport just för att de gillar hastigheten och vinden i håret.  Denna rörlighet är både mental och fysisk – de gillar kroppsliga utmaningar, lek och sport men också resor och äventyr.

De blir så oerhört lätt uttråkade – ja, deras liv måste innehålla variation och utmaningar. Deras resor kan vara andliga och handla om en inre utveckling. Vi ser dem ofta i internationella sammanhang, för Skytten vill ju lära genom sina personliga erfarenheter och besöka olika miljöer, länder, kulturer och samhällsskikt. De är zodiakens absoluta globetrotters och världsmedborgare. Intelligenta, vakna Skytten är också förknippad med högre studier och ses ofta i akademiska sammanhang. Många av dem vidareutbildar eller fördjupar sina kunskaper under hela livet.

På många sätt kan man säga att detta är ungdomens tecken, eftersom Skyttar är evigt unga, nyfikna, öppna och genuint intresserade av allt mellan himmel och jord. De är fyllda av liv och låter sig inte begränsas av någon eller något – små detaljer som vad som är brukligt, passande, ålder eller vad andra har gjort viftar de hastigt bort.

Skytten vill om möjligt hålla sig på högsta nivå – i vilket sammanhang de än befinner sig. Så, är det så att de börjar studera andlighet exempelvis så kommer de inte att vara nöjda med att sitta hemma och läsa en andlig bok utan de vill uppleva det som intresserar dem. Bli inte förvånad om du tar med dig en Skytt till meditation om hon några veckor senare är på väg till ett buddistiskt tempel i Tibet.

Pilbågen de håller i sin hand kan vara Amors båge, för de är flirtiga, våra kära Skyttar. De förälskar sig handlöst och är otroligt passionerade av sig. De älskar att kommunicera och skapa kontakter med andra människor – och är kända för sin busiga charm och trevliga spontana sätt. Men Skytten är vanligen inte särskilt intresserad av långa och varaktiga relationer såvida den andra parten inte är intressant och stimulerande sällskap förstås – då kan kärleken bestå.

Att stanna kvar i en relation som inte ger någonting är inte Skyttens melodi. I synnerhet inte om de känner sig begränsade eller kvävda.

Styrkor: Trevliga, aktiva, intelligenta, nyfikna, högt strävande.

Se upp med: Minder positiva drag hos Skytten är lögner, otrohet, flyktighet och den ständiga ombytligheten.