Solen

Sun lava

☀️ Solen

Solen är ljuset, dagen och livet självt och i astrologins värld symboliserar den själva orsaken till att du finns. Den är livet självt.  Den punkt där Solen befinner sig i horoskopet är givetvis den viktigaste positionen i hela horoskopet eftersom den är orsaken till din existens, och föresten alla djur, växter och människors varande. På så sätt anses Solen visa din identitet, hur du agerar.  Den anses också vara vår fader – fröet till livets början.

Den är ditt ego, din uppfattning om vem du själv är. Solen representerar också vårt medvetna sinne, vår livskraft och vilja att leva.

Solen och dess förmåga att ge liv är orsaken till att du har en kropp och ett hjärta som slår och pumpar runt blodet i din kropp.

Solen och hjärtat som kroppsdel är kopplat till Lejonets stjärntecken där den är styrare.

Beroende på din när du föddes kan man se var Solen befann sig, vilket stjärntecken den stod i horoskopet vid tiden för din födelse.  Så i vilket tecken Solen stod är ett annat sätt att säga vilket stjärntecken du är född i.

Det tar ett dygn 24 timmar för jorden att snurra ett varv runt Solen. Det tar ett år – 365,25 dagar för Solen att röra sig ett varv runt hela zodiaken.

Solen i ditt födelsehoroskop: Solens position visar vem du är och hur du agerar.