Vintersolståndet 2018

09c2d127ae6cc6fab26afd4d3fd110f3

Aldrig är väl växlingarna i det astrologiska året så tydliga som de är vid vintersolståndet och midsommar. Vi kanske mest tror att det beror på helgerna som infaller då – men nej – det är mer till det hela än så. Ifrån den överaktiva utåtriktade energin i Skytten så: Klick! Så tydlig är förändringen energimässigt. Det är nästan som att trycka på en knapp.  När Solen träder in i Stenbocken vilket sker samtidigt som Vintersolståndet blir vi mer traditionsbundna, jordnära, mysiga och vill vara hemma och njuta.

ladda ned (27)

I år inträffar Vintersolståndet den 21/12  kl 23:30 enligt mitt astrologiska program. Kollar jag på nätet står det enligt almanackan att det äger rum först en timme senare alltså 22/12 kl 00:30. Jag bestämmer mig för att vi håller oss till astrologin. 

Det här är Yule  eller i den gammalsvenska traditionen firade man midvinterblotet denna natt. Det här är vinterns mörkaste & längsta natt. Härifrån och framåt blir det faktiskt bara ljusare och ljusare. Snart kommer ljuset  att övervinna mörkret.