⭐️💫 GOTT NYTT år Astro-Sverige 💫⭐️

 

A Happy New Year Postcard with Father Time and a Young Girl

💫 GOTT NYTT år Astro-Sverige 💫⭐

Det är ett helt nytt år som väntar här framför oss. Ett fantastiskt nytt år dessutom – ett oskrivet blad som alltid såhär års. Jag är hjärtnupen för det känns stort att blicka in i 2019 som är löftesrikt och spännande.

Jag vill tacka er alla underbara människor som runt om i världen, som följer mig och min blogg för allt ni gett mig under det gångna året! Jag är så tacksam för allt ert stöd, så mycket kärlek och support som jag får av er.

Den här bloggen är ett mirakel. Att den kunnat uppstå här hos oss i Sverige och växa sig allt större och starkare under de fem år jag skrivit beror på er alla! Det är för att ni har funnits där, läst, hejat på och gett mig stödet och förtroendet som astrologin har hittat vägen in i våra svenska hem. Tack! Jag älskar er alla för det.  Jag är så glad och tacksam för att jag får dela denna resa med er – att ni finns med här och gör det hela möjligt.

Under 2019 hoppas jag att vi ska kunna skrida vidare med planeterna på att skapa en rikstäckande ideell astrologisk förening. Det är jättemånga som har hört av sig till mig redan och jag hopas kunna få med mig ännu mera människor astrologer och astrointresserade på den resan för jag tror verkligen att vi tillsammans är en kraft att räkna med som kan höja den andliga medvetenhetsnivån i hela landet och göra skillnad. Hoppas att så många som möjligt ska kunna få kraft genom den nya organisationen och att en ny generation astrologer ska komma fram och fylla leden efter oss gamla. Jag svara er alla som mailat till mig angående detta nu i januari.

⭐️ Nu till Vecka 1 – 2019

Det är en så rolig, intressant och spännande vecka vi har framför oss nu. Nåväl – det kan vara att många av oss känner att det fortsatt är skönt att gosa in sig, låta vilan och helgerna rulla på. Solen möter Saturnus och dessutom har vi avtagande måne/mörkermåne på gång nu så det är helt OK att mysa på hemma, kolla på film, läsa böcker, umgås med sina närmaste eller vad än ni sysslar med när ni myser.

Men vad som lurar där i slutet på veckan är en enorm kraftmanifestation! Under hela veckan byggs energierna upp emot årets första nymåne/solförmörkelse! Wow! Är inte det en minst sagt kraftfull och intressant öppning på ett nytt år?

Men det jag gillar allra mest – och som kommer precis ALLA till gagn samt att alla planeter vänder direkt och går framlänges. Vad det ger oss framledes är idel möjligheter.. Under hela två månader har vi fri lejd av universum att göra vad än det är vi vill få gjort. Det är inte ofta det ser ut så på stjärnhimlen så passa på nu inte bara att smida planer – utan även att verkställa dem.

SOLEN I STENBOCKEN – Året börjar kraftfullt med Solen på 9° 27 i Stenbocken (i största närhet till Saturnus). Det känns som ett kraftfullt tecken och en uppmaning till oss alla. ”Det är på allvar nu”, 2019 är ett år att räkna med är kanske vad den här konfigurationen vill säga oss. Det exakta mötet mellan de två sker onsdagen den 2/1 men är förstås kännbart hela veckan. När Solen befinner sig i Stenbocken kan vi alla bli lite extra jordbundna, hemkära och traditionella. ”The same procedure as last year” är alltså inte bara ett skämt utan kanske det vi gillar nu och längtar efter. Grattis på födelsedagen Stenbocken!

MÅNENS FÄRD – Vi har en avtagande måne som befinner sig i Skorpionen måndag/tisdag. Hon glider in i Skytten 2/1 kl 10 för två dygns vistelse där. Vad som sker nu – det är månen är på väg in i mörkerfasen som föregår Nymånen. Natten till söndag den 6/1 blir månen ny på 15° 25 i Stenbocken. Denna nymåne är också en partiell solförmörkelse. Wow! Det är verkligen ett starkt tillkännagivande från universum att börja året med en eklips!

MERKURIUS I SKYTTEN/STENBOCKEN – Under veckan rör sig budbäraren från 22° i Skytten – 1° in i Stenbocken. Oh – det är den 5/1 som planeten skiftar tecken.  Universum hastar på och hela vårt kosmiska scenario ändras här. När Merkurius rör sig in i traditionella Stenbocken så blir också våra tankar och handlingar färgade av den energin. Nu vänder vi tankarna emot det solida, stabila och trygga. Merkurius här ger nästan en högtidlig känsla eftersom nytt år precis börjat. Tankar om vad vi ska göra, hur vi ska förvalta alla chanser och möjligheter som kommer till oss kanske mer eller mindre automatiskt.

VENUS I SKORPIONEN – Venus befinner sig mellan 22° – 28° i Skorpionen. Venus är också i sextil – i en mysig harmonisk vibb – till Pluto nu under hjulveckan vilket får oss alla att känna in och känna lite djupare än annars. Det här kan göra underverk för nära relationer. Härligt! Venus i Skorpionen

MARS I VÄDUREN – Hur kaxigt är inte det att det nya året inleds med att Mars skiftar över till sitt eget tecken där han är styrande planet! Wow! Det här är verkligen hur bra som helst! Nu tillbringar Mars sex veckor i sitt eget tecken. Han ger oss energin tillbaka, påverkar viljan, lusten och får oss upp ur sofforna och ut i livet. Vi blir motiverade, vill fixa grejer nu, vara fysiska, aktiva och rörliga.  Mars kräver omedelbara resultat – vilket är handling, action och vara manlig och tuff. Han driver på skeendena och ser till att det blir lite liv i luckan.

JUPITER I SKYTTEN – Det är en månad sedan Jupiter klev in i Skytten och nu befinner sig Jupiter på 11°26 – 12° 49.  Under de kommande 12 månaderna blir det en helt ny stämning på jorden. När Jupiter är befinner sig i sitt eget får hans energi fullt genomslag och vi ska se att detta leder till stora och underbara saker och världen är på väg att välsignas med en ny tro att vi kan förändra saker, vi har möjlighet att finna nya lösningar på problem och världen är en god och underbar plats att vara på. Optimistiska Jupiter ser till att vi utvecklas, han skänker oss alla hopp och glädje och nya idéer. Vi vill förkovra oss, vidga våra horisonter och mycket annat. Jupiter i Skytten och Jupiters färd igenom husen, Jupiters baksida

SATURNUS I STENBOCKEN – Under veckan kommer Solen och Saturnus att mötas vilket är ett praktfullt möte som äger rum en gång per år och ger dem bägge styrka.  I strävsamma Stenbocken, där han är styrande planet stortrivs han och fungerar optimalt. Här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att välja väg och hitta rätt. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramning i ekonomi och tankesätt. Saturnus i Stenbocken

URANUS I VÄDUREN Detta är sista veckan som Uranus är retrograd. Söndagen den 6 januari där han vänder direkt på 28° Väduren. Var än Uranus är ger han oss möjligheten att förnya oss, att hitta vårt eget unika jag, att finna vår egen inre sanning.  Därefter ska han åter tillbaka till Oxen. Han kommer inte att göra fler besök i Väduren under vår livstid igen. Oxen är ett jordelement och Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. En ny epok i våra liv – när Uranus träder in i Oxen.

NEPTUNUS I FISKARNA – Neptunus, vår andliga gudinna och ledsagare är nu på 14° i Fiskarna. Härligt! Neptunus närvaro är subtil och vi känner inte av dess rörelser som vi gör med andra mer aktiva eller rättare sagt medvetandegjorda planeter. Neptunus jobbar med det undermedvetna, det andliga och i drömvärlden. Nu när Neptun är i direkt rörelse kan vår varseblivning, vår tro och kanske kan vi komma på andra tankar och öppna ögonen för en ny verklighet.

PLUTO STENBOCKEN – Underjordens härskare har faktiskt börjat få upp farten igen och når nu på 20°21 i Stenbocken. Just nu är han ovanligt nära jorden vilket gör att Plutotemat kan upplevas intensivt.  Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur).

KIRON I FISKARNA – Den lilla Kiron eller (Chiron) befinner sig Fiskarnas tecken och når 28°06 under veckan. Det besöket Kiron gör i Fiskarna och han blir kvar fram till den 18/2 när han återvänder till Väduren där han stannar i nästan åtta år framöver – ända fram till juni månad 2026. På en personlig nivå visar Kiron dig dina sår så att smärtan kan komma upp till ytan och helas.

NORRA NODEN I KRÄFTAN – Den 6/11 skiftade Norra Noden över till Kräftan och Södra Noden hamnade följaktligen i Stenbockens sfär – nu är vi 28° 06 Kräftan. De blir kvar här under 1,5 år och det är alltså i dessa tecken som alla förmörkelser och eklipser äger rum. Det här stort för jorden och mänsklighetens öde och utveckling sker. Ni som är födda i något av dessa tecken möter karmiskt förknippade händelser. Norra Noden i Kräftan