På Himlavalvet – Vecka 10

 

waxing-crescent-moon-todd-heckert

💫 ⭐️ Kära Astrologivänner! ⭐️💫

Astrologiskt är mars att en oerhört intressant månad när universum spelar ut unika planetmöten. Vissa av dessa transiter som upprepas inte igen under vår livstid på jorden. Januari bjöd ju på oförglömliga Pluto/Saturnus mötet – och det är också just i Stenbocken som mycket av det oförglömliga äger rum senare i månaden.

Månd-tisd kan få oss att tro att även denna vecka erbjuder mer av samma förvirrande, outgrundliga energi som retrograda Merkurius gett oss här i Fiskarna allt sedan den 17/3. Venus kvadratur till Saturnus, samma daga, bidrar också till den trista och dämpade känslan.  På torsdagen går dock Venus in i sitt hemma tecken Oxen där hon verklige kommer till sin rätt – så det är knappast något stort Venus problem vi har på halsen.

Onsdag mitt på dagen backar dock Merkurius tillbaka in i Vattumannen, han har redan bromsat in sin framfart och det tar sex hela dagar, till den 10/3 innan han vänder direkt på 28° Vattumannen.  2° på sex dagar är väldigt långsamt för Merkurius som lätt tar 2° grader om dagen annars. Som alltid leder detta oss tillbaka den tid där allt började runt den 2/2. Så projekt, idéer och tankar som kanske inte blev av där – kan mycket väl dammas av och tas upp igen.

🌔Härligt och uppfriskande denne vecka är den tilltagande månen som växer sig större ända fram till fullmånen som infaller nästa måndag. Vi kommer alla att känna av energin redan under helgen. På tal om helgen.. Söndagen bjuder både på en Neptunus/Sol konjunktion och samtidigt en Uranus/Venus och allt detta i skenet av en knallfull måne i Jungfrun.

En annan stor grej som kommer att vara med oss under mars månad är det intressanta dansen mellan Mars, Jupiter och Pluto som precis börjar kännas av här. Längre fram i mars har vi den exakta Jupiter/Pluto konjunktionen att se fram emot på 24° Stenbocken. Samma dag den äger rum 22/3 skiftar även Saturnus tecken vilket förstås är stort!

PLANETSTÄLLNINGARNA..

☀️12° – 19° FISKARNA

Solen påbörjar nu sin tredje vecka i Fiskarna och dag för dag kommer Solen allt närmare tecknets syrande planet Neptunus. Den exakta konjunktionen äger rum på söndag. Den Neptuniska energin beskrivs ofta som dimmig, diffus och illusorisk. Den handlar också om Längtan efter frihet och våren brukar kännas övermäktig inom oss under denna tid. Enorma djup, inga gränser och omätbar styrka står det för. Grattis Fiskarna.

🌔  MÅNENS FÄRD

På måndagkvällen 20:58 bildar månen sitt första kvarter på 12° i Tvillingarna och därmed börjar uppstarten som leder fram till fullmånen 9/3. Jag älskar den här den tilltagande månen och härifrån och

☿ MERKURIUS 1° FISK – 28 VATTUMANNEN RETROGRAD

Som sagt ovan, Merkurius backar på onsdagen tillbaka in i Vattumannen och vänder direkt där den 10/3. Jag anar att detta är mer än välkommet.

Det är inte alls säkert att vi förstår varandra och det gäller att inte bli sur eller tappa humöret när missförstånden uppstår. Saker och ting har en tendens att strula till sig, gå sönder, försvinna eller bli försenade. Det kan också vara svårt att bli förstådd och sårade känslor kan naturligtvis bli ett resultat.  Retro betyder ju förstås åter.. Retrograden att vi återvänder till där vi redan varit tidigare i händelser och tankar. Nu kan vi andas in och återkoppla lite till vad som har hänt tidigare. Om man bara släpper kontrollen och lever i nuet, tänker att saker kan få ta tid är det helt okay.  Man behöver inte dra sig undan livet! Men Re-flektera och alla andra ord som börjar med re superbra nu. (De bästa av de orden finns på engelska.) Res som vanligt men se till att ha ett ombyte i kabinväskan så att du inte står helt flat om resväskan skulle råka bli försenad. Man kan uppleva massor och det underbart under den här perioden! Hela 18% av våra liv lever vi med Merkurius retrograd.

♉️ VENUS I  26° VÄDUREN – 5° OXEN

Det återstår bara tre dagar av Venus vistelse i Väduren och på grund av kvadraturen till Saturnus är det inte särskilt härliga eller glamorösa. Natten till torsdag glider gudinnan dock in i sitt eget tecken där hon älskar att vara och hennes energi kommer till sin rätt och blir extra stark. Flirt, romantik och kärlek är ju gudinnans område och nu ökar attraktionskraften de Oxen födda. Konst, musik, skapande, det sensuella, det kreativa och pengar är andra områden som mår bra av denna position.

♑️  MARS 10° – 15° I STENBOCKEN

Mars har nu kommit att manifestera sin kraft i Stenbocken ordentligt. Han blir kvar i tecknet till 31/3. Mars är exalterad i Stenbocken och det innebär att hans energi kommer ut på allra bästa sätt. I detta jordnära tecken blir Mars grundad, metodisk och målinriktad. Här håller Mars blicken riktad emot framtiden och framgången.  Han kommer inte att visa sin vanliga impulsiva ”galenpannapersonlighet” utan de strider han utkämpar är genomtänkta och har ett syfte.  Det finns en tanke bakom varje handling för i Stenbocken är det bara resultat som räknas. Ihärdig, seg, tuff, logisk och konsekvent. Mars i Stenbocken

♑️ JUPITER 19° – 20° I STENBOCKEN

Tur, lycka, välgång, utveckling och högre medvetande är vad Jupiter erbjuder. Magnifika Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi kommer att vara i Stenbocken ända fram till 18/12 -2020. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. I hans närhet föds nya och fantastiska idéer. Nu har vår välgörare snudd på hunnit beta av halva Stenbocken!

Stenbockens symbol är ju den lilla bergsgeten som klättrar upp för den stuprätta bergväggen och mot alla odds så når han bergets topp. När Jupiter befinner sig här främjar det starka ambitioner hos människor.  Här lyckas vi genom att hålla oss till våra planer och inte avvika en tum ifrån den redan utstakade vägen. Vi är alltså inte gränslösa, spontana och vilda som Jupiter kunde vara i sitt eget tecken. Nu tar vi välavvägda steg, vi är noga förberedda, pålästa och planlagda. Genom att vara målinriktade och uthålliga skördar vi våra framgångar. Vi är praktiska och tänker noga efter och kalkylerar vårt nästa drag. Det här är inte en tid när förändringar sker hastigt och lustigt. Jupiter i Stenbocken

♑️ SATURNUS 28° – 29° I STENBOCKEN

Nu börjar vi närma oss slutet av Saturnus närvaro i Stenbocken som pågått i några år. Nu får vi se att Saturnus tagit fart och nu rör han sig stadigt framåt igenom zodiaken – mellan 1-2 grader per vecka faktiskt och det är verkligen max takt för honom. Han träder in i Vattumannen i 22/3 och blir kvar där till i juli månad när han backar in i Stenbocken igen. Framåt hösten närmar sig Saturnus Pluto igen men de kommer inte att mötas igen i Stenbocken men det anses att processen med Saturnus/Pluto är igång hela 2020. Det är som först i början av 2021 vi kan andas ut, titta i backspegeln och med tydlighet se vad detta möte gav. Vi måste titta på förändringar runt miljö, politik, ekonomi och maktstrukturer.   Saturnus i Stenbocken

♉️ URANUS 4° OXEN

Att Himmelen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️ NEPTUNUS 18° I FISKARNA

Neptunus närvaro i horoskopet står för inspiration, drömmar, andlighet, synskhet, illusion och förvirring. Eftersom Neptunus är så inkännande, subtil och andlig är allt runt denna planet svårt att begripa och förstå. Neptunus kan handla om de andliga världarna, landet bortom, evigheten och kanske till och med gudsnärvaron. En ungdomlig och möjligen också naiv själ är vad som förknippas med personer som har en stark Neptunus i sitt horoskop. Vidrör Neptunus någonting i ditt horoskop? Kolla vad du har på 17°-18° i Fiskarna. Har du någonting på dessa gradantal i andra tecken kan du ändå bli påverkad genom opposition, kvadratur, trigon, sextil eller inkonjunkt. Under en Neptunustransit blir du mjukare, öppnare och känner medkänsla och sympati. Kreativitet, fantasi och musik kan flöda ur dig nu. Din andliga kanal, blir öppen och tydlig. Det är den positiva sidan. Andra kan uppleva att det faktiskt år dåligt psykiskt och blir extra sensitiva under denna influens.

♑️ PLUTO 24° I STENBOCKEN

Det dramatiska mötet mellan Saturnus och Pluto håller nu så sakteliga att lösas upp. Det kommer lite luft emellan och det blir enklare att leva. Men – tro inte för den sakens skull att det blir lugnt på jorden. Det är inte för än i början av 2021 som vi kan blicka tillbaka och kunna sammanfatta betydelsen av vad detta potenta möte innebar. Lite riktlinjer inom detta är att vi kan vänta genomgripande förändringar som påverka utvecklingen på jorden på djupet på alla plan. Det är mycket troligt att vi får se maktkamp, politiska, ekonomiska och strukturella förändringar. Transformationsprocesserna är igång och Saturnus närvaro gör att mänskligheten också får smaka på konsekvenserna av tidigare val.  Detta kommer att märkas kollektivt för hela mänskligheten, men förstås också i våra vanliga liv, Underjordens härskare vill att vi människor ska transformeras, utvecklas och finna den ultimata meningen med vår vandring på jorden.

♈️ KIRON 4° i VÄDUREN

Vår sårade helare kommer under veckan att nå den 4° i Väduren.  Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♋️ MÅNENS NODER 5° I KRÄFTAN och STENBOCKEN ♑️

Till skillnad ifrån alla andra aspekter är månknutarna inte planeter eller asteroider.  I alla horoskop finns både en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möttes just vid den tiden. De berättar historien om vår själs resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra och den södra noden i ett horoskop är också kända som ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själs utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden och det öde som väntar, grundat på de lärdomar du har lärt dig tidigare. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.