På Himlavalvet – Vecka 13

Det är en supervecka vi har framför oss. Naturligtvis är den inte lika omvälvande som förra – men det finns en hel det smått och gott att hålla ögonen på här.

  • Venus träder in i Fiskarna där hon är exalterad! Underbart! Precis när det sker under tisdagen är hon samtidigt i aspekt med Uranus vilket är riktigt häftigt! Andliga genombrott?
  • Nu backar Merkurius in i  Neptunus – ett möte som kanske inte bara är enkelt. Dessa två  färdas sida vid sida ända in i april så den Neptuniska energin hänger med ett bra tag här.
  • Merkurius vänder direkt på torsdag! Härligt och efterlängtat – men på grund av Neptun är det inte säkert att vi upplever det som en lättnad alldeles på en gång.
  • Mars får en ny position i Tvillingarnas tecken på söndag.
  • Pluto och Södra Noden möts nu. 😱 Rent kollektivt kan det komma att påverka oss alla. Det här berör de stora skeendena på jorden, världspolitik och liknande.

☀️ SOLEN I VÄDUREN

Efter förra veckans totala förvandling när det astrologiska året startade, vårdagjämningen inföll och Solen gick in i eldens element ändrades ju förutsättningarna helt och hållet. Nu kom Väduren ut och kan andas morgonluft igen. Härligt nog följde även vårvädret efter och vi kan konstatera att våren här! Under veckan kommer Solen att röra sig mellan 4° – 10° i Väduren och det är en pigg, glad och motiverande tid som väntar.

🌙 MÅNENS FÄRD

På måndag morgon träder solen in i härliga Skyttens eldiga energi. Det här medför ju en vilja till förändring, idéer som kläcks och beslut som fattas. Vårvindar friska leka och viska tänker jag när jag ser detta. På onsdag eftermiddag kl 15 drar månens färd in i Stenbockens sfär. Torsdag kväll /fredag förmiddag passerar Månen över Saturnus och sedan strax efter Pluto och den södra noden. Oh! Det är en kortvarig passage med den erbjuder lite motstånd. Natten till lördag lättar energin när månen glider in i Vattumannen för att tillbringa helgen där.

♓️ MERKURIUS I FISKARNA

Under söndagen den 24/3 mötte Merkurius upp med Neptunus i en konjunktion vilket positivt kan öka känsligheten och förmågan att ta till sig andliga meddelanden. Andra beskriver energin som en undanglidande luring som man inte får grepp om riktigt. Det återstår för oss att se hur det funkar i våra liv – och vi har ganska lång tid på oss innan det släpper. Den dansen fortgår ända fram till den 5/4 när Merkurius frigör sig och pilar iväg igenom Fiskarna.

Den 28/3 kl 14:59 på 16°06 i Fiskarna vänder Merkurius Direkt igen och går framåt! Efterlängtad vändpunkt. Merkurius är dock fortfarande intrasslad i Neptunus ett tag till och han är inte ute ur skuggzonen för än bortåt den 15/4.

♓️ VENUS I FISKARNA

På tisdag lämnar Venus Vattumannens och glider in i Fiskarna för en månad i extas. Inga gränser alls!  Det här är en position som Venus älskar – man säger att hon finner sitt allra vackraste uttryck här. Venus älskar uttrycket i färgerna, konsten, musiken som hon finner här. Här i andliga, medkännande, inkännande Fiskarna är hennes kärlek villkorslös och kanske inte så personligt riktad. Det handlar mer om längtan efter en högre sfär och möta det högsta ljuset än att befatta sig med det triviala värdsliga.

♉️ MARS I OXEN/TVILLINGARNA♊️

I detta fasta jordtecken anses Mars klassiskt vara i en försvagad position (eng. detriment) där han inte alls kommer till sin rätt. Krigaren Mars ses som mer passiv här eftersom han är lugnare och mer genomtänkt i sitt agerande. Det är skönt att se att Mars under veckan tuffar igenom de sista graderna i Oxen från 26° – 0° i Tvillingarna. Skiftet över till Tvillingarna sker kl 12 under söndagen den 31/3. Jepp! Det är här är en luftigare, piggare och rörlig energi som passar perfekt till Solen i Väduren. Det här kommer att kicka igång våren! Härligt!

♐️ JUPITER I SKYTTEN

Det är tre månader sedan Jupiter klev in i Skytten och nu finner vi Lyckobringaren på 23°56 – 24°11 i Skytten. Under de kommande 9 månaderna bidrar Jupiter till utveckling och positivt tänkande. När Jupiter är hemma i sitt eget tecken når energin fullt genomslag och detta leder till stora och underbara ting. Världen är på väg att välsignas med tro på att vi kan förändra saker, att vi har möjlighet att finna nya lösningar på problem och världen är en god och underbar plats att vara på. Optimistiska Jupiter ser till att vi utvecklas, han skänker oss alla hopp och glädje och nya idéer. Vi vill förkovra oss, vidga våra horisonter och mycket annat. Jupiter i Skytten och Jupiters färd igenom husen, Jupiters baksida

♑️ SATURNUS I STENBOCKEN

I strävsamma Stenbocken är Saturnus styrande planet vilket gör att han stortrivs och fungerar optimalt. Här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att fatta beslut. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramning i ekonomi och tankesätt. Han rör sig riktigt sakta nu – och bearbetar även denna vecka den 19°29 -19°48 i tecknet. Saturnus i Stenbocken

♉️ URANUS I OXEN

Onsdagen 6/3 gick Uranus in i Oxen där han blir kvar i hela sju års tid – så det här är verkligen ett jättestort skifte. Var än Uranus uppträder skakar han om oss och erbjuder oss möjligheten att förnya oss, att hitta vårt eget unika jag, att finna vår egen inre sanning. Att Himmelen (Uranus) möter Jorden är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Genom att Uranus nu slutligen trädde i Oxen har en ny epok börjat. Uranus är nu 1° inne i Oxen och har börjat att manifestera sin energi på riktigt.

♓️ NEPTUNUS I FISKARNA

Vår andliga gudinna och ledsagare når nu den 16°51 – 17° i Fiskarna. Där hemma i sitt eget tecken hjälper hon dem som är födda i Fiskarna att öppna sig och komma i kontakt med er egen andliga energi. Det är möjligt att ni behöver hjälp med att kanalisera andligheten och därför kan det vara underbart att gå med i en grupp med likasinnade. Det kan vara musik, konst, meditation, yoga, spiritism, mindfulness – eller vad 17 som helst som berör er i själen. Neptunus närvaro är subtil och vi känner inte av hennes rörelser lika påtagligt som med mer medvetandegjorda planeter. Neptunus jobbar med det undermedvetna, det andliga och i drömvärlden. Nu när Neptun är i direkt rörelse kan vår varseblivning, vår tro och kanske kan vi komma på andra tankar och öppna ögonen för en ny verklighet.

♑️ PLUTO STENBOCKEN

Underjordens härskare vill att vi människor ska transformeras, utvecklas och finna den ultimata meningen med vår vandring på jorden. Om vi är för långsamma kommer han att ta itu med hårdhandskarna i våra liv och på ett tydligt och bestämt sätt se till att vi följer hans planer. Pluto befinner sig på 22°55 -23°  i Stenbocken. Just nu är han ovanligt nära jorden vilket gör att Plutotemat kan upplevas intensivt. Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi.

♈️ CHIRON I VÄDUREN

Den 18/2 gick Chiron in i Väduren där han blir kvar till år 2027. Nu befinner han sig 01° 59 – 2°21 i Väduren. Oavsett vilket stjärntecken du är född i så kommer Chirons närvaro i Väduren att påverka dig.  Var än du ser att Chiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor. Chiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Nu gäller det att jobba med självkänslan och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron eller Chiron (ordet kan stavas lite olika, ursprungligen kommer ordet från det grekiska ordet för hand – χέρι).  Kiron i Väduren

♋️ NORRA NODEN I KRÄFTA/STENBOCKEN ♑️

Den här veckan kommer Pluto att möta den Södra Noden – som representerar det förflutna och detta är ett ”stort” möte som kan leda till såväl smärta som avslut. Det kan vara ett stort skifte för såväl mänskligheten som på en personlig nivå.

Den 6/11 skiftade Norra Noden över till Kräftan och Södra Noden hamnade följaktligen i Stenbockens sfär.  Noderna är nu ca 23° i Kräftan/Stenbocken. De blir kvar här i ytterligare ett år och det är alltså i dessa tecken som alla förmörkelser och eklipser äger rum. Det här stort för jorden och mänsklighetens öde och utveckling sker. Ni som är födda i något av dessa tecken möter karmiskt förknippade händelser. Norra Noden i Kräftan