På Himlavalvet – Vecka 14

Redan under söndagen dundrade igångsättande, kaxiga Mars ut ur Oxen och in i Tvillingarnas vilket är precis vad många har längtat efter för den senaste tiden kan ha varit svår. Vistelsen i Oxen är inget Mars trivdes med men.. att den  sammanföll med en Merkurius retrograd och en synnerligen aktiv Neptuns blev övermäktigt. För känslomässigt, tungrott och svår att tyda. 

I och med de nya positionerna lossnar skeendena under denna vecka. Nu kan vi komma att uppleva en nystart, att saker faller på plats som vi önskat och vi kan till och med uppleva att saker och ting är ”meningen”. Det bara löser sig – kanske till och med mirakulöst bra.

Det största som händer denna vecka är förstås att månen blir ny i Vädurens tecken! Wow! Så oerhört inspirerande, roligt, motiverande och kul. Det här är verkligen bästa tiden att starta på ny kula.

  • Venus befinner sig nu i Fiskarna där hon är exalterad och stortrivs! Underbart!
  • Merkurius/Neptunus möts i en sista konjunktion på tisdag men de fortsätter att vandra sida vid sida hela veckan – ett möte som kanske inte bara är enkelt. Det tar helt enkelt lite längre tid att uppleva lättnaden av att Merkurius bana vänt rätt.
  • Pluto och Södra Noden möts nu. 😱 Rent kollektivt kan det komma att påverka oss alla. Det här berör de stora skeendena på jorden, världspolitik och liknande.

☀️ SOLEN I VÄDUREN

Solen älskar att vara i Väduren, där den sägs komma till sin rätt och är exalterad – dvs i sitt allra kraftfulla uttryck. Det är coolt. ”Du ska inte tro det blir sommar ifall inte nån sätter fart” och det är precis det Solen gör här. Förändrar vår värld, våra omgivningar och det till att det sprakar och växer – blommor, blad och grönt! Underbart!  Solen har nu redan hunnit in i Vädurens andra dekan. Grattis Väduren

🌙 MÅNENS FÄRD

På måndag morgon är månen Vattumannen och smyger framåt kvällskvisten in i Fiskarnas tecken där hon lite drygt stannar i två dygn. Två intressanta dygn dessutom eftersom hon i rask takt rasslar över Venus, Neptunus och Merkurius och aktiverar dem.

Torsdagen den 4/4 kl 05 skiftar månen över till Vädurens tecken. Månen blir ny den 5/4 kl 10:50 på 15°17 i Vädurens tecken. Detta är en igångsättande, motiverande och kul nymåne. Är vi lite generösa med orberna kan vi påstå att månen blir ny kvadratur Saturnus och Pluto, kanske även trigon Jupiter.

♓️ MERKURIUS I FISKARNA

Den 28/3 kl 14:59 på 16°06 i Fiskarna vände Merkurius bana direkt igen och gick framåt.  Efterlängtad vändpunkt. Merkurius är fortfarande intrasslad i Neptunus ett tag till och han är inte ute ur skuggzonen för än bortåt den 15/4.

Den sista konjunktionen mellan Merkurius och Neptunus äger rum den 2/4. Positivt kan detta öka känsligheten och förmågan att ta till sig andliga meddelanden. Andra beskriver energin som en undanglidande luring. Var vaksam och observant. Det som sägs, görs och de beslut som fattas kanske inte kan verkställas, är genomtänkte eller varaktiga?  Detta fortgår ända fram till den 5/4 när Merkurius frigör sig och pilar iväg igenom Fiskarna. Merkurius i Fiskarna

♓️ VENUS I FISKARNA

Den här veckan befinner sig Venus 6°° – 14° i Fiskarna för och det är en supertid för henne. Inga gränser alls!  Det här är en position som Venus älskar – man säger att hon finner sitt allra vackraste uttryck här. Venus älskar uttrycket i färgerna, konsten, musiken som hon finner här. Här i andliga, medkännande, inkännande Fiskarna är hennes kärlek villkorslös och kanske inte så personligt riktad. Det handlar mer om längtan efter en högre sfär och möta det högsta ljuset än att befatta sig med det triviala värdsliga. Venus i Fiskarna

♉️ MARS I TVILLINGARNA♊️

Det är här är en luftigare, piggare och rörlig energi som passar perfekt till Solen i Väduren. Det här kommer att kicka igång våren! Härligt!

Mellan 31/3 -16/5 vistas Mars det ständigt föränderliga, Merkuriusstyrda Tvillingarna. Här blir den kaxiga Mars att bli mental, smart och de krig han utkämpar är verbala. Här är det en rastlös, påhittig, vitsig krigare som vill att det ska hända grejer mest hela tiden. Han hatar att sitta stilla och hänga.

Energin riktas utåt och är sällskaplig, social och snabb. Att vara smidig, anpassningsbar och intresserad av att diskutera, skapa debatter, intelligenta inlägg och även smarta lösningar på saker är Mars i Tvillingarnas grej. Mars i Tvillingarna

♐️ JUPITER I SKYTTEN

Det är tre månader sedan Jupiter klev in i Skytten och nu finner vi Lyckobringaren på den 24:e graden i Skytten. Under de kommande 9 månaderna bidrar Jupiter till utveckling och positivt tänkande. När Jupiter är hemma i sitt eget tecken når energin fullt genomslag och detta leder till stora och underbara ting. Världen är på väg att välsignas med tro på att vi kan förändra saker, att vi har möjlighet att finna nya lösningar på problem och världen är en god och underbar plats att vara på. Optimistiska Jupiter ser till att vi utvecklas, han skänker oss alla hopp och glädje och nya idéer. Vi vill förkovra oss, vidga våra horisonter och mycket annat. Jupiter i Skytten och Jupiters färd igenom husen, Jupiters baksida

♑️ SATURNUS I STENBOCKEN

I strävsamma Stenbocken är Saturnus styrande planet vilket gör att han stortrivs och fungerar optimalt. Här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att fatta beslut. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramning i ekonomi och tankesätt. Han rör sig riktigt sakta nu – och bearbetar även denna vecka den 20° i tecknet. Saturnus i Stenbocken

♉️ URANUS I OXEN

Onsdagen 6/3 gick Uranus in i Oxen där han blir kvar i hela sju års tid – så det här är verkligen ett jättestort skifte. Var än Uranus uppträder skakar han om oss och erbjuder oss möjligheten att förnya oss, att hitta vårt eget unika jag, att finna vår egen inre sanning. Att Himmelen (Uranus) möter Jorden är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Genom att Uranus nu slutligen trädde i Oxen har en ny epok börjat. Uranus är nu 1°40 i Oxen och har börjat att manifestera sin energi på riktigt.

♓️ NEPTUNUS I FISKARNA

Vår andliga gudinna och ledsagare är nu 17° i Fiskarna och under hela mars månad har hon varit ytterst aktiv och spelat jättestor roll i händelsernas utveckling.

Hemma i sitt eget tecken hjälper hon dem som är födda i Fiskarna att öppna sig och komma i kontakt med sin egen andliga energi. Det är möjligt att ni behöver hjälp med att kanalisera andligheten och därför kan det vara underbart att gå med i en grupp med likasinnade. Det kan vara musik, konst, meditation, yoga, spiritism, mindfulness – eller vad 17 som helst som berör er i själen.

Neptunus närvaro är subtil och vi känner inte av hennes rörelser lika påtagligt exempelvis de eldiga planeterna men tro för den sakens skull inte att Neptun enkom är mild och mesig. Neptunus kan locka oss ut på riktigt djupa farvatten och påverka oss djupare än självaste Pluto.  Neptunus jobbar med det undermedvetna, det andliga och i drömvärlden. Nu när Neptun är i direkt rörelse kan vår varseblivning, vår tro och kanske kan vi komma på andra tankar och öppna ögonen för en ny verklighet.

♑️ PLUTO STENBOCKEN

Underjordens härskare vill att vi människor ska transformeras, utvecklas och finna den ultimata meningen med vår vandring på jorden. Om vi är för långsamma kommer han att ta itu med hårdhandskarna i våra liv och på ett tydligt och bestämt sätt se till att vi följer hans planer. Pluto befinner sig på 23° i Stenbocken och just denna vecka i konjunktion med den karmiska södra noden. Just nu är han ovanligt nära jorden vilket gör att Plutotemat kan upplevas intensivt. Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi.

♈️ CHIRON I VÄDUREN

Den 18/2 gick Chiron in i Väduren där han blir kvar till år 2027. Nu befinner han sig 2°47 i Väduren. Oavsett vilket stjärntecken du är född i så kommer Chirons närvaro i Väduren att påverka dig.  Var än du ser att Chiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor. Chiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Nu gäller det att jobba med självkänslan och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron eller Chiron (ordet kan stavas lite olika, ursprungligen kommer ordet från det grekiska ordet för hand – χέρι).  Kiron i Väduren

♋️ NORRA NODEN I KRÄFTA/STENBOCKEN ♑️

Den här veckan kommer Pluto att möta den Södra Noden – som representerar det förflutna och detta är ett ”stort” möte som kan leda till såväl smärta som avslut. Det kan vara ett stort skifte för såväl mänskligheten som på en personlig nivå.

Den 6/11 skiftade Norra Noden över till Kräftan och Södra Noden hamnade följaktligen i Stenbockens sfär.  Noderna är nu ca 23° i Kräftan/Stenbocken och därmed konjunkt eller i opposition till Pluto. De blir kvar här i ytterligare ett år och det är alltså i dessa tecken som alla förmörkelser och eklipser äger rum. Det här stort för jorden och mänsklighetens öde och utveckling sker. Ni som är födda i något av dessa tecken möter karmiskt förknippade händelser. Norra Noden i Kräftan