På Himlavalvet – Vecka 16

Vi har precis lämnat en superdynamisk vecka med kraftfulla, utmanade energier. Ett T-kors med Sol, Måne, Saturnus, Södra Noden och Pluto. Det här är transformativa krafter och i stunder som dessa är Sinnesrobönen ett fantastiskt verktyg.

”Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden”.

Under lördag förmiddag lättade energierna när månen skiftade över till Lejonet och Solen kom på söndagen att vara i trigon till Jupiter. Härligt!

Vecka 16 startar på allra bästa sätt också med denna supergenerösa, härliga, öppna energi. Solen är trigon Jupiter och Merkurius och Venus har också en öppen dialog med Jupiter. Det är socialt, kul och lättsamt och här, i denna glada lättsamma energi kan kraften och lusten till nya initiativ tar fart.

Det är en SuperStark vecka vi går emot nu – en sprakande tid, med en oerhört aktiv stjärnhimmel. Vi får uppleva stora skiften och inte mindre än tre planeter skiftar tecken nu.

☀️ SOLEN I VÄDUREN & OXEN

Solen börjar sin resa på måndag på 24°Vädur och har bara sex dagar kvar i sitt favorittecken innan det är dags för ett skifte. Lördagen den 20/4 kl 10:56 över till Oxens tecken. Det här är som alltid ett kraftfullt och härligt och i venusstyrda Oxen får vi se hur våren fullkomligen exploderar och vi blir helt överväldigade av naturens skönhet. Det här förändrar vår värld, våra omgivningar och det till att det sprakar och växer – blommor, blad och grönt! Underbart! Grattis till er som är född i Vädurens sista dekan. Grattis Väduren  Grattis får vi också hälsa de Oxar som är födda i Oxens första grad. Grattis på födelsedagen Oxen

🌙 MÅNENS FÄRD

Vi har en tilltagande måne på gång som på måndagsförmiddagen skiftar från Lejonet och över till Jungfruns tecken. Som alltid när vi närmar oss en fullmåne så byggs energierna upp, skeendena blir allt starkare, mer spännande och energimässigt är det som ett crescendo vi går emot. Onsdag kl 13:25 går Månen in i Vågen och här är vi nu med energier som byggs upp emot själva fullmåne i Vågen som infaller den 19/4 kl 13:12 i Vågens 29°07. Det här är den kritiska graden, den anarektiska graden även kallad där. Wow! Jag rekommenderar dig att läsa texten om fullmånen som jag kommer att publicera under vecka. Alldeles strax efter fullmånen glider månen in i Skorpionen och kommer därmed opposition Uranus. Oj, det här kan vara spänt läge, kanske till och med lite explosivt. Månen blir kvar i Skorpionen under helgen och det är först på söndag kväll som den skiftar över till Skytten. 

♓️ MERKURIUS I FISKARNA &VÄDUREN

Vi har bara två dygn kvar av Merkurius vistelse i Fiskarna – men ganska glada dagar ändå eftersom de färgas av Jupiters optimism. På onsdag morgon tar Merkurius klivet in i Väduren och härifrån ska vi se hus det rasslar till energimässigt. Nu vill vi prata, uttrycka oss och uttrycka vår egen sanning. Merkurius är ju aldrig tyst men i Väduren saknas impulskontroll, eftertanke och spärrar. Man säger lite vad som kommer upp. Solens närhet till Uranus bidrar också till den bilden. Men.. nu uppstår också ett astrologiskt fenomen som kallas ”ömsesidigt mottagnande”. Det heter så när två planeter möts i den andras styrande tecken – de är helt enkelt på besök hemma hos varandra.

Nu går Merkurius (Tvillingarnas styrare) in i Vädurens tecken. Att det sker samtidigt som Mars (Vädurens styrare) befinner sig i Tvillingarna är superbra eftersom de nu stärker, hjälper och ger kraft till varandra. Man kan även se att de tar på sig den andra planetens attribut och roll nu – så med andra ord får Merkurius hjälp och blir nu snabbare, smartare och vitsigare än han annars skulle vara i Väduren. Det samma kan sägas om Mars i Tvillingarna; han blir kaxigare och mer driven när han får uppbackning från Väduren. 

♓️ VENUS I FISKARNA & VÄDUREN ♈️

Den här veckan befinner sig Venus 23°20 i Fiskarna – 01° i Väduren och detta är också avslutet på den två månader långa epok när vattenelementet och Fiskarna dominerat. Själva övergången sker på lördagkvällen och den är förstås efterlängtad.

Här i Väduren är kärleken spontan och direkt. Det en pigg, ostoppbar och käck Venus som kan vara lite djärv och otålig. Här väntar inte Venus på att andra ska fixa livet åt henne – för det gör hon så himla bra själv. Det är fart, fläkt och framtiden som gäller nu.

♊️MARS I TVILLINGARNA

Mellan 31/3 -16/5 vistas Mars det ständigt föränderliga, Merkuriusstyrda Tvillingarna. Här blir kaxiga Mars att bli mental, smart och de krig han utkämpar är verbala. Här är det en rastlös, påhittig, vitsig krigare som vill att det ska hända grejer mest hela tiden. Han hatar att sitta stilla och hänga.

Vi har ett  ”ömsesidigt mottagnande” på gång den här veckan från och med onsdag. Det heter så när två planeter möts i den andras styrande tecken – de är helt enkelt på besök hemma hos varandra.

Nu går Merkurius (Tvillingarnas styrare) in i Vädurens tecken. Att det sker samtidigt som Mars (Vädurens styrare) befinner sig i Tvillingarna är superbra eftersom de nu stärker, hjälper och ger kraft till varandra. Toppen!

Energin riktas utåt och är sällskaplig, social och snabb. Att vara smidig, anpassningsbar och intresserad av att diskutera, skapa debatter, intelligenta inlägg och även smarta lösningar på saker är Mars i Tvillingarnas grej. Under veckan ser vi Mars röra sig mellan 9°-14° i Tvillingarna. Mars i Tvillingarna

♐️ JUPITER I SKYTTEN RETROGRAD

Det är fyra månader sedan Jupiter klev in i Skytten och nu finner vi Lyckobringaren på den 24:e graden i Skytten och där står planeten och stampar lite för det heter att den är stationär – dvs stilla under de dagar han precis vänder. För att vara riktigt exakt äger den här vändningen rum onsdagen den 10/4 kl 19.00 och kommer att backa i fyra månader till den 11/8 och vänder då rätt igen på 14° i Skytten. Det här är verkligen inte fy skam för under den här tiden integreras nya kunskaper och intryck. Vi utvecklas på alla plan och kan igenom den här processen nå sann framgång, välgång och lycka.

Retrograden handlar om att vända blicken inåt, att göra andliga reflektioner, tillbakablickar och djupdykningar. Detta är en tid av personlig tillväxt och utveckling. Optimistiska Jupiter ser till att vi utvecklas, han skänker oss alla hopp och glädje och nya idéer. Vi vill förkovra oss, vidga våra horisonter och mycket annat. Jupiter i Skytten och Jupiters färd igenom husen, Jupiters baksida

♑️ SATURNUS I STENBOCKEN

I strävsamma Stenbocken är Saturnus styrande planet vilket gör att han stortrivs och fungerar optimalt. Här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att fatta beslut. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramning i ekonomi och tankesätt. Han rör sig riktigt sakta nu, står och vaggar inför den snart annalkande retrograden och nu bearbetar han den 20°26 i tecknet. Saturnus i Stenbocken

♉️ URANUS I OXEN

Uranus in i Oxen 6/3 och där han blir kvar i sju års tid. Var än Uranus uppträder skakar han om oss och erbjuder oss möjligheten att förnya oss, att hitta vårt eget unika jag, att finna vår egen inre sanning. Att Himmelen (Uranus) möter Jorden är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Genom att Uranus nu slutligen trädde i Oxen har en ny epok börjat.

Uranus som befinner sig i Oxens 2° hamnar i huvudrollen genom att han spelar en roll vid fullmånen och strax därpå blir både upphettade och upplyst av Solen. Allt detta sker från den 19 – 24/4. Stark spänning bildas, det är explosivt, spännande och kanske överraskande.

♓️ NEPTUNUS I FISKARNA

Vår andliga ledsagare är nu 17°46 i Fiskarna och under hela mars månad har planeten varit ytterst aktiv och spelat jättestor roll i händelsernas utveckling.

Hemma i sitt eget tecken hjälper Neptun dem som är födda i Fiskarna att öppna sig och komma i kontakt med sin egen andliga energi. Det är möjligt att ni behöver hjälp med att kanalisera andligheten och därför kan det vara underbart att gå med i en grupp med likasinnade. Det kan vara musik, konst, meditation, yoga, spiritism, mindfulness – eller vad 17 som helst som berör er i själen.

Neptunus närvaro är subtil och vi känner inte av hennes rörelser lika påtagligt exempelvis de eldiga planeterna men tro för den sakens skull inte att Neptun enkom är mild och mesig. Neptunus kan locka oss ut på riktigt djupa farvatten och påverka oss djupare än självaste Pluto.  Neptunus jobbar med det undermedvetna, det andliga och i drömvärlden. Nu när Neptun är i direkt rörelse kan vår varseblivning, vår tro och kanske kan vi komma på andra tankar och öppna ögonen för en ny verklighet.

♑️ PLUTO STENBOCKEN

Underjordens härskare vill att vi människor ska transformeras, utvecklas och finna den ultimata meningen med vår vandring på jorden. Om vi är för långsamma kommer han att ta itu med hårdhandskarna i våra liv och på ett tydligt och bestämt sätt se till att vi följer hans planer. Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Pluto befinner sig på 23° i Stenbocken, stationär dvs står och stampar på samma fläck som en förberedelse inför hans snart annalkande retrograda period.

♈️ CHIRON I VÄDUREN

Den 18/2 gick Chiron in i Väduren där han blir kvar till år 2027. Nu befinner han sig 3°34 i Väduren. Oavsett vilket stjärntecken du är född i så kommer Chirons närvaro i Väduren att påverka dig.  Var än du ser att Chiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor. Chiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Nu gäller det att jobba med självkänslan och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron eller Chiron (ordet kan stavas lite olika, ursprungligen kommer ordet från det grekiska ordet för hand – χέρι).  Kiron i Väduren

♋️ NORRA NODEN I KRÄFTA/STENBOCKEN ♑️

Nu sker en viss liten separation mellan Pluto och den Södra Noden. De två har under två veckors tid varit konjunkta.  Södra Noden representerar det förflutna och detta är ett ”stort” möte som kan leda till såväl smärta som avslut. Det kan vara ett stort skifte för såväl mänskligheten som på en personlig nivå.

Den 6/11 skiftade Norra Noden över till Kräftan och Södra Noden hamnade följaktligen i Stenbockens sfär.  Noderna är nu 21° – 20° i Kräftan/Stenbocken och därmed konjunkt eller i opposition till Pluto. De blir kvar här i ytterligare ett år och det är alltså i dessa tecken som alla förmörkelser och eklipser äger rum. Det här stort för jorden och mänsklighetens öde och utveckling sker. Ni som är födda i något av dessa tecken möter karmiskt förknippade händelser. Norra Noden i Kräftan