På Himlavalvet – Vecka 2

Denna helg har idel positiva förtecken! Det här är ett supertillfälle som innehåller Extra Allt! Passa på att utnyttja den här helgen till din fördel. Det är riktigt maxad energi som skänker så mycket gott till oss människor.

På Himlavalvet – vecka 2, 2018

Solen och Venus befinner sig i konjunktion nu vilket förstås är härligt! Det här kan stimulera till alla sorters njutning – allra helst till i något som relaterar till Venus sfär – kulturupplevelser, mode, skönhet, konst eller helt enkelt bara att slappa, njuta och ägna sig åt bordets fröjder eller kärlek. Detta skeende pågår hela veckan. Hurra!

Mars och Jupiter – två eldiga, positiva, drivande planeterna, är i konjunktion i Skorpionen vilket förstås innehåller maximalt laddad energi. Under dessa stjärnor kan i princip vad som helst hända. Det är ett modigt, kaxigt, motiverande och gränslöst flöde i detta expansiva möte. Helt underbart! I Sverige är konjunktionen synlig vid 4:37 och är den mest lysande konjunktionen som äger rum under hela året. Missa inte den!

Mars/Jupiter conjunction on January 7

Måndagen innehåller i och för sig ett läskigt moment när Pluto och Sol möts. Det kan vara bra att vara lite försiktig återhållen under denna dag.

SOLEN I STENBOCKEN –  Den här veckan rör sig Solen sig mellan 17°-24° i Stenbocken som är ett jordtecken och här kan frågor om det materiella, om pengar, hus och hem avhandlas. Tankarna kan också handla om ditt yrke, din ambition, om allvaret och struktur och kanske fattar du nu beslut som just rör din framtid nu. Att sätta upp fasta mål är tillfredsställande med detta inflytande.

Det är riktigt extrema och maxade transiter denna vecka eftersom Solen i Stenbocken möter upp med såväl underbara Pluto som dramatiska Pluto. Vinna eller försvinna – ingen är neutral i dessa dagar. Grattis Stenbocken

 MÅNENS FÄRD –  Kl 23:26 på måndagen bildar månen sitt sista kvarter på 18° 26 i Vågens tecken. Härifrån går vi in i den period då månljuset ständigt minskar tills det inte syns alls och vi går in i mörkermånens tid. Detta ske först till helgen.

Strax före midnatt 9/1 går månen in i Skorpionen och några känsliga dagar tar vid. 12/1 kl 08:05 tar månen ett skutt in i Skytten tecken där den blir kvar till hela helgen. Först kl 20:43 på söndag kväll skiftar månen över till Stenbocken. Nu är månen så mörk som den kan bli, vi vänder oss inåt och inväntar nymånen som först infaller nästa vecka 03:18 på 26° i Stenbockens tecken.

MERKURIUS I STENBOCKEN – Den 11/1 kl 06:10 träder Merkurius in i traditionella Stenbocken och då blir också våra tankar och handlingar färgade av den jordbundna energin. Vi vänder tankarna emot det solida, stabila och trygga. Merkurius är strävsam, fokuserad, målinriktad och kanske även aningen återhållen i den här positionen. Tankarna är riktade emot att bygga upp framtid och ekonomi.

VENUS I STENBOCKEN – Transiterande Venus  17°- 25° befinner sig nu i Stenbockens tecken och gör livet härligt, njutbart och vackert. Här gillar hon det exklusiva, det klassiska och traditionella och söker sig till att som är topnotch och ultralyxiga. Venus vill inte såsa bort sin tid på dagdrömmar utan är förankrad i verkligheten och vill bli tagen på allvar för den hon är och det hon presterar. Hon vill gillar utmaningar och komma någon vart i livet.. Allt handlar om vad hon gör och levererar. Allt är på riktigt för henne nu. Venus i Stenbocken

MARS I SKORPIONEN – Heta Mars är klassiskt också Skorpionens styrare och stortrivs förstås i den här miljön där han kan komma till sin rätt och få sina behov tillfredsställda utan att behöva hålla igen eller begränsa sig. Den här veckan befinner han sig 18° – 22° i Skorpionen. Han symboliserar drivet, motorn, motivationen i alla människor. Han är rå, het, han är igångsättande, vill framåt, viljestark, manlig, övererotisk och sexig också. Vilja, aggression, styrka, krig. Det är Mars i ett nötskal. Så nu kan vi förvänta oss en aktionfylld tid när det händer massor på kort tid. Stora förändringar kan äga rum snabbt. Så – i filmer så ses han som en Action-Hjälte och det är han i våra liv också. Mars älskar att vara hjälte – Han kanske vill vara Jultomte också? Det kan man tänka sig att han vill i dessa dagar. Mars i Skorpionen

JUPITER I SKORPIONEN – kommer nu att röra sig mellan 18° -19° i Skorpionen och nu är energin i full blom. Att expansiva Jupiter går igenom ett vattentecken bereder väg för en ny kraftmanifestation. Jupiter har redan gjort ett enormt avtryck i Skorpionen. Processen att dra fram mörka sanningar i ljuset började omedelbart efter Jupiters entré i tecknet.  Skorpionen är ett fast vattentecken som styrs av planeten Pluto. Att Jupiter går igenom ett fast tecken hjälper en viss sorts kraft att utrycka sig. Hos Skorpionen är det känslornas makt som kan användas konstruktivt eller destruktivt. Det betyder att ord som intensitet, sanning, känslor, liv, död, passion, psykologi får ökad betydelse i våra liv. I sämsta fall kan det vara ett kategoriskt svart eller vitt tänkande, kontroll och disciplin kan vara en del i detta. Nu kommer sanningen upp till ytan, vi blir starka i våra övertygelser och kan ta Jupiters hjälp att utvecklas andligen. Läs också om: Jupiters baksida,  Jupiter i Skorpionen och Jupiter igenom de olika husen

SATURNUS I STENBOCKEN – Saturnus rör sig nu från 2°- 2°58 i Stenbocken. Han uppmärksammar oss på sanningen, på att jordens resurser inte är obegränsade och mycket annat! Under 2018 får vi att se att flera viktiga planeter växlar ifrån snabba, eldfängda eldselementet till det stabiliserande Jordelementet. Nu när Saturnus träder in i strävsamma Stenbocken, där han är styrande planet stortrivas han och fungerar optimalt. Han är hemma i sitt eget tecken ju och här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att välja väg och hitta rätt. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramningar. Saturnus i Stenbocken

URANUS I VÄDUREN Nu sätter vi åter siktet emot framtiden. Innovativa, supersmarta, revolutionerande nydanande Uranus går sedan den 2/1 på direkt i Väduren.

Han har varit retrograd sedan 3/8 och många skeenden kan ha suttit fast under denna tid. Han gick in i Väduren 2010 och lämnar tecknet i maj 2018 och under denna tid har han skakat om världen (tillsammans med Pluto). Han är den kosmiska väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya innovativa ideér. Revolutionära Uranus öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. I och med att Uranus går framåt igen kommer nya impulser, tankar och idéer igång.

NEPTUNUS I FISKARNA Vår andliga gudinna Neptunus rör sig sakta och fint fram igenom Fiskarna och befinner sig nu på 12°. Här hjälper hon oss alla till andlig utveckling och medvetande höjande. Neptunus jobbar på framåt emot en positiv utveckling. Om hon aspekterar någon av dina personliga planeter nu blir det lättare att finna sanningen inom dig, få intuitiv vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig.

PLUTO STENBOCKEN – Pluto underjordens härskare når nu 19° i Stenbocken och har således hunnit 2/3 av sin långa vandring igenom tecknet som påbörjades 2008 och kommer att pågå fram till år 2023. Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur).

KIRON I FISKARNA – som börjat få upp ångan efter sin långa retrograd tuffar på igenom Fiskarna, befinner sig nu 25° i tecknet. Han har siktet inställt på Väduren och dit kommer han att nå i april 2018. De som är födda i Fiskarnas sista grader som får jobba med sina inre sår, att läka och helas och gå ut ur transiten som en stärkt individ. Underbart!

Norra Noden  befinner sig 15° i Lejonet.