På Himlavalvet – Vecka 21

Utvecklingen under denna vecka måste ses i fullmånens sken eftersom den blev full först sent på lördagskvällen. Den här intensiva, dramatiska och känslosamma energin kommer att följa med oss under de kommande två veckorna fram till nästa nymåne – MEN – det erbjuds förstås en enorm lättnad när Solen och månen under tisdag och onsdag skiftar tecken och går in i lättsamma, pratiga Tvillingarna.

Uranus kommer i blickfången även denna vecka som börjar med en fortsatt Venus/Uranus konjunktion och på det kommer Mars att bilda en sextil till Uranus.

☀️ SOLEN I TVILLINGARNA

På måndagen befinner sig Solen i vad som kallas den kritiska graden – dvs den 29° av Oxens tecken och gör sig där redo att ta klivet över till Tvillingarna vilket sker sedan på tisdagen ca kl 12.00. Nu går det undan. Det här är en rolig och kommunikativ tid när många kul möten äger rum. Eftersom sommaren väntar runt hörnet är detta också en tid för avsked och avslut och skapandet av nya planer. När Solen befinner sig i Tvillingarna vill vi veta allt och nyfikenheten och  livslusten är på topp. Vi är kommunikativa, föränderliga och fånga dagen och livet. Kunskap och mångfald motiverar oss och nu är vi lite mer öppna och sällskapliga. Det här är en tid att möta nya människor, utbyta tankar och idéer och det är även in tid när vi kan vara attraherade till att inhämta kunskap och vi dras till allt intellektuellt utbyte. Vi försöker hinna med allt!

🌙 MÅNENS FÄRD

Sent i lördags kväll blev månen full i Skorpionens tecken. Detta brukar räknas till en av de absolut mest emotionella av fullmånarna. Där blev våra känslor belysta, starka och tydliga. Någon timme efter att månen blev full gick hon in i Skytten där hon spenderade söndagen och måndagen. Fullmånens krafter klingar sakta av och försvinner helt under tisdagen när månen träder in i Stenbocken. Här kan vi förvänta oss två skumpiga eventuellt jobbiga dagar eftersom månen möter upp med Mars, Noderna, Saturnus och Pluto innan hon på torsdagskväll 19:50 träder in i stabiliteten hus Vattumannen. Söndag förmiddag ca kl 09.00 går månen in i Fiskarnas sfär.

♊️ MERKURIUS I OXEN/TVILLINGARNA

Under måndag och tisdag rör sig Merkurius de sista graderna i Oxens tecken. Vår lilla spelevink rör sig snabbt nu och tidig onsdag når han Tvillingarna där han är styrare! Hurra! Det är så fint att se planeter på hemmaplan i det tecken där de fungerar allra bäst.  Zodiakens lilla spelevink, den kvicktänkta, dynamiska superkommunikativa planeten är i sitt eget tecken där han fritt, glatt och hämningslöst kan studsa runt och se till att det inte finns en långtråkig sekund på planeten. Minns att Merkurius hette Hermes i det gamla Grekland. Han var kommunikatorn, gudarnas budbärare, geniet som kunde tala med alla oavsett språk och bakgrund. Han var också geni, uppfinnare, tjuv, shapeshifter och kanske inte helt ärlig alla gånger.. Men.. vi får inte glömma hans gudomliga karaktär.

Vad kan vi förvänta oss av denna tid.. Jo att hastigheten ökar, att massor av avtal tecknas, affärer rörs. Att folk får nya idéer och att det händer massor. Kommunikationen människor emellan ökar och allt går jättefort.

♉️ VENUS I OXEN

Vackra Venus i Oxens tecken där Venus kommer till sin rätt och är extra stark. Härligt! Denna vecka får vi se henne röra sig mellan 6° – 13° Oxen. Flirt, romantik och kärlek är ju gudinnans område. Venus ger en lätthet, ett generellt flyt och en trevlig stämning i alla sociala relationer. Pengar är en annan sak som Venus har tumme med så det är en bra tid för att ordna sina finanser. Venus styr också de sköna konsterna. Musiken, dansen, konsten, färgen, formen, doften osv har oerhörd betydelse nu. Lusten för välbefinnande och nöjen blir starkare. Venus i Oxen

 ♋️ MARS I KRÄFTAN

I torsdags gick Mars in i Kräftans tecken och befinner sig nu mellan 2° – 6° i tecknet. Traditionellt sägs Mars vara i sitt ”fall” dvs i en svag placering. Det beror på konflikten som uppstår mellan eld och vatten.  Men om du själv skulle ha denna placering behöver du inte tänka att det är något fel på din marsfunktion. Massor av drivna, starka, sportiga människor har den här positionen, bla Diego Maradona.  Emotionella, kärleksfulla, sympatiska Kräftan är superkänslig, empatiska och medkännande. Kräftan gillar inte öppna konflikter och kan på grund av sitt supergoda, detaljerade minne vara långsinta. Mars naturliga drive och önskan är att saker ska hända, bli utförda, fixade till varje pris. Mars bistår oss också vid gränssättning så att vi kan freda oss själva och uttrycka vår egen önskan. Om det kommer ett motstånd i vägen drar sig inte Mars för att gå ut i krig och slå ner all opposition. Tvärt om – Mars tar gärna till vapnen. Mars i Kräftan

♐️ JUPITER I SKYTTEN RETROGRAD

Det är sex månader sedan Jupiter klev in i Skytten så han har hunnit spendera nästan halva den tid han kommer att befinna sig i tecknet. Nu befinner sig Lyckobringaren på Skyttens 21° och backar härifrån under fyra månader till den 11/8 och vänder då rätt igen på 14° i Skytten. Det här är verkligen inte fy skam för under den här tiden integreras nya kunskaper och intryck. Vi utvecklas på alla plan och kan igenom den här processen nå sann framgång, välgång och lycka. Retrograden handlar om att vända blicken inåt, att göra andliga reflektioner, tillbakablickar och djupdykningar. Detta är en tid av personlig tillväxt och utveckling. Optimistiska Jupiter ser till att vi utvecklas, han skänker oss alla hopp och glädje och nya idéer. Vi vill förkovra oss, vidga våra horisonter och mycket annat. Jupiter i Skytten och Jupiters färd igenom husen, Jupiters baksida

♑️ SATURNUS I STENBOCKEN RETROGRAD

När Saturnus går retrograd vänder vi tillbaka och tittar åter igen lite närmare på vad det är för livsläxor vi har att lära. Planeten backar ju tillbaka i de fåror han nyss plöjde så nu får vi chans att åter blicka in i våra själar. Detta är tidens gud så bli inte förvånad om du tycker att saker och ting går lite långsammare nu.

I strävsamma Stenbocken är Saturnus styrande planet vilket gör att han stortrivs och fungerar optimalt. Här hjälper han så väl världen som dig som privatperson med att fatta beslut. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramning i ekonomi och tankesätt. Den 30/5 går Saturnus retrograd på den 20° i Stenbocken och 18/9 som först vänder Saturnus direkt på 13°55.  Saturnus i Stenbocken

♉️ URANUS I OXEN

Uranus befinner sig nu på 4° i Oxens tecken. Uranus trädde in i tecknet den 6/3 och blir kvar där i sju års tid. Var än Uranus uppträder skakar han om oss och erbjuder oss möjligheten att förnya oss, att hitta vårt eget unika jag, att finna vår egen inre sanning. Att Himmelen (Uranus) möter Jorden är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Genom att Uranus nu slutligen trädde i Oxen har en ny epok börjat.

♓️ NEPTUNUS I FISKARNA

Vår andliga ledsagare är nu 18° i Fiskarna där han är på hemmaplan. I sitt eget tecken hjälper Neptunus dem som är födda i Fiskarna att öppna sig och komma i kontakt med sin egen andliga energi. Det är möjligt att ni behöver hjälp med att kanalisera andligheten och därför kan det vara underbart att gå med i en grupp med likasinnade. Det kan vara musik, konst, meditation, yoga, spiritism, mindfulness – eller vad 17 som helst som berör er i själen. Neptunus närvaro är subtil och vi känner inte av hennes rörelser lika påtagligt exempelvis de eldiga planeterna men tro för den sakens skull inte att Neptun enkom är mild och mesig. Neptunus kan locka oss ut på riktigt djupa farvatten och påverka oss djupare än självaste Pluto.  Neptunus jobbar med det undermedvetna, det andliga och i drömvärlden. Nu när Neptun är i direkt rörelse kan vår varseblivning, vår tro och kanske kan vi komma på andra tankar och öppna ögonen för en ny verklighet.

♑️ PLUTO STENBOCKEN RETROGRAD

Den 23/4 vände Pluto retrograd på 23° i Stenbocken och planeten rör sig väldigt långsamt baklänges under de kommande fem månaderna och kommer bara att backa 3° bakåt innan han vänder direkt igen den 3/10. Denna vecka når han Stenbockens 22° och denna retrograda rörelse sker varje år.

Underjordens härskare vill att vi människor ska transformeras, utvecklas och finna den ultimata meningen med vår vandring på jorden. När planeten vänder retrograd riktas inte energin utåt längre – utan inåt, in i våra hjärtan och psykologiska mönster. Finns det något område i ditt liv där du söker förbättra, transformera eller utveckla? Hur ser maktstrukturerna i dina relationer ut? Hur är ansvarsfördelningen och strukturen i kontakten mellan dig och dina nära och kära? Är det något ogräs kvar i ditt liv du behöver rensa bort?

♈️ CHIRON I VÄDUREN

Den 18/2 gick Chiron in i Väduren där han blir kvar till år 2027. Denna vecka befinner Chiron mellan 4°-5° i Väduren. Oavsett vilket stjärntecken du är född i så kommer Chirons närvaro i Väduren att påverka dig – för någonstans finns han ju. Var än du ser att Chiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor. Chiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♋️ MÅNENS NODER I KRÄFTA/STENBOCKEN ♑️

Den 6/11 skiftade månknutarna tecken och Norra Noden gick till Kräftan och Södra Noden gick in i Stenbockens sfär och där blir de kvar i ytterligare ett år.  Det är alltså här i dessa tecken alla förmörkelser/eklipser sker i sommar. Det här stort för såväl jorden som mänskligheten. Ödets kvarnar mal, här sker stark utveckling. Ni som är födda i något av dessa tecken blir karmiskt aktiverade och kan förvänta er vändpunkter i era liv. Noderna rör sig under denna vecka på den 18° i Kräftan/Stenbock. Norra Noden i Kräftan