På Himlavalvet – vecka 3

Denna stjärnrapport avser tiden mellan 15 – 21 januari, 2018

Det är en är ett väldigt positiv och motiverande vecka när vi alla får kosmisk knuff i ryggen och lust att komma igång med 2018 på allvar.

I samband med den underbara nymånen som infaller natten till onsdag har vi hela fem planeter i Stenbocken. Det är verkligen massivt och leder oss till utveckling.
Om du gör upp en plan och fokuserar din energi fram till nästa Stenbocksfullmåne som infaller den 28/6 kan du mycket väl ha uppnått dina mål.
Men det är inte bara karriären som boostas nu! Underbara sensuella Venus har en central roll i nymånen (wow) och dessutom är rebelliska Uranus och heta Mars i fina aspekter till nymånen vilket kan ge positiva vibbar och få kärleken att spira.
Under denna vecka skiftar både Solen och Venus över till Vattumannens tecken och blir en öppnare och mer fritänkande energi som tar över bilden nu.

SOLEN I STENBOCKEN –  Nu är det bara 5 dygn kvar för Solen i Stenbocken innan det stora skiftet väntar. Veckan startar på 25° – men Solen kommer att få vara med om en härlig nymåne där Solen, Månen och Venus möt i en gudomlig konjunktion på 26°55 i  Stenbocken innan det är dags för Solen att pipa över till Vattumannens sfär den 20/1.  Grattis Stenbocken och Grattis på födelsedagen Vattumannen.

MÅNENS FÄRD –  Veckan börjar med månen i som tuffar på igenom Stenbocken och passerar i turordning alla planeter där. Den 17/1 kl 03:18 blir månen ny på 26°55. Tjoho! Det är en jättehärlig nymåne som bär med sig sprittande, igångsättande energi som mot kvällningen samma dag skiftar över till Vattumannen där den stannar i två dygn. Strax efter midnatt den 20/1 går månen in i Fiskarna där hon stannar perioden ut. Nymånen i Stenbocken

MERKURIUS I STENBOCKEN – Den 11/1 kl 06:10 träder Merkurius in i traditionella Stenbocken och då blir också våra tankar och handlingar färgade av den jordbundna energin. Vi vänder tankarna emot det solida, stabila och trygga. Merkurius är strävsam, fokuserad, målinriktad och kanske även aningen återhållen i den här positionen. Tankarna är riktade emot att bygga upp framtid och ekonomi. Merkurius i Stenbocken

VENUS I STENBOCKEN/VATTUMANNEN – Veckan börjar med Venus på 25° i Stenbocken och kommer att utgöra en viktig del av den underbara nymånen natten till onsdag. Dagen därpå skiftar gudinnan sfär och gör sig redo för lite tuffare energier och friare tankar. Själva övergången till Vattumannen sker den 18/1 kl 04:45. Befriande och härligt! Venus i Stenbocken och Venus i Vattumannen

MARS I SKORPIONEN – Heta Mars är klassiskt också Skorpionens styrare och stortrivs förstås i den här miljön där han kan komma till sin rätt och få sina behov tillfredsställda utan att behöva hålla igen eller begränsa sig. Den här veckan befinner han sig 23° – 26° i Skorpionen. Han symboliserar drivet, motorn, motivationen i alla människor. Han är rå, het, han är igångsättande, vill framåt, viljestark, manlig, övererotisk och sexig också. Vilja, aggression, styrka, krig. Det är Mars i ett nötskal. Så nu kan vi förvänta oss en aktionfylld tid när det händer massor på kort tid. Stora förändringar kan äga rum snabbt. Så – i filmer så ses han som en Action-Hjälte och det är han i våra liv också. Mars älskar att vara hjälte – Han kanske vill vara Jultomte också? Det kan man tänka sig att han vill i dessa dagar. Mars i Skorpionen

JUPITER I SKORPIONEN – kommer nu att röra sig mellan 19° – 20° i Skorpionen och nu är energin i full blom. Att expansiva Jupiter går igenom ett vattentecken bereder väg för en ny kraftmanifestation. Jupiter har redan gjort ett enormt avtryck i Skorpionen. Processen att dra fram mörka sanningar i ljuset började omedelbart efter Jupiters entré i tecknet.  Skorpionen är ett fast vattentecken som styrs av planeten Pluto. Att Jupiter går igenom ett fast tecken hjälper en viss sorts kraft att utrycka sig. Hos Skorpionen är det känslornas makt som kan användas konstruktivt eller destruktivt. Det betyder att ord som intensitet, sanning, känslor, liv, död, passion, psykologi får ökad betydelse i våra liv. I sämsta fall kan det vara ett kategoriskt svart eller vitt tänkande, kontroll och disciplin kan vara en del i detta. Nu kommer sanningen upp till ytan, vi blir starka i våra övertygelser och kan ta Jupiters hjälp att utvecklas andligen. Läs också om: Jupiters baksida,  Jupiter i Skorpionen och Jupiter igenom de olika husen

SATURNUS I STENBOCKEN – Saturnus är nu ca 3°52 i Stenbocken. Han uppmärksammar oss på sanningen, på att jordens resurser inte är obegränsade och mycket annat! Under 2018 får vi att se att flera viktiga planeter växlar ifrån snabba, eldfängda eldselementet till det stabiliserande Jordelementet. Nu när Saturnus träder in i strävsamma Stenbocken, där han är styrande planet stortrivas han och fungerar optimalt. Han är hemma i sitt eget tecken ju och här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att välja väg och hitta rätt. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramningar. Saturnus i Stenbocken

URANUS I VÄDUREN Uranus blir uppmärksammad under veckan nu i och med att han är befinner sig kvadratur till nymånen och sextil Mars. Vilket för det är till en superintressant vecka.  Innovativa, supersmarta, revolutionerande nydanande Uranus går sedan den 2/1 på direkt i Väduren. Han är den kosmiska väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya innovativa ideér. Revolutionära Uranus öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. I och med att Uranus går framåt igen kommer nya impulser, tankar och idéer igång.

NEPTUNUS I FISKARNA Vår andliga gudinna Neptunus rör sig sakta och fint fram igenom Fiskarna och befinner sig nu på 12°26 . Här hjälper hon oss alla till andlig utveckling och medvetande höjande. Neptunus jobbar på framåt emot en positiv utveckling. Om hon aspekterar någon av dina personliga planeter nu blir det lättare att finna sanningen inom dig, få intuitiv vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig.

PLUTO STENBOCKEN – Pluto underjordens härskare når nu 19° i Stenbocken och har således hunnit 2/3 av sin långa vandring igenom tecknet som påbörjades 2008 och kommer att pågå fram till år 2023. Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur).

KIRON I FISKARNA – som börjat få upp ångan efter sin långa retrograd tuffar på igenom Fiskarna, befinner sig nu 25° i tecknet. Han har siktet inställt på Väduren och dit kommer han att nå i april 2018. De som är födda i Fiskarnas sista grader som får jobba med sina inre sår, att läka och helas och gå ut ur transiten som en stärkt individ. Underbart!

Norra Noden  befinner sig 14°57  i Lejonet.