På Himlavalvet – Vecka 32

Det är med glädje jag beskriver planetställningarna denna vecka 32 eftersom alla de inre planeterna festar loss och kommer till ett extra gynnsamt läge och vi här nere har alla förutsättningar att åstadkomma mirakel i våra liv. Det är en toppentid som väntar.

☀️ SOLEN I LEJONET

Solen fortsätter sitt segertåg igenom Lejonet. Denna vecka färdas dock Venus hack i häl efter Solen! Det anses oerhört välgörande för alla att Venus laddar upp Solenergi. Det är lyckosamt och glamoröst så se fram emot en jättehärlig vecka.

Med Solen i Lejonet gillar vi att bjuda till lite extra, öppna hjärtat och vara generösa och välkomnande.  I Lejonet är Solen stolt, utåtriktad och lekfull. Det här är den glassigaste tiden på året och vi vill bara njuta, leka och ha kul. Om njutning för dig är att ligga och sola, att mysa med en god bok eller att stå på ett dansgolv med tusen andra är väldigt personligt – men.. det vi gör – det ska komma från hjärtat. Den här vecka se vi Solen röra sig på 12°- 18° i Lejonet.

🌚 MÅNENS FÄRD 🌙

Vi har en tilltagande Måne på gång som tidigt på måndag morgon befinner sig i början av Vågens tecken. På onsdag bildar månen sitt 1:a kvarter på 14° Skorpionen kl 19:32. På torsdag kl 22:35 tar Månen steget över till Skyttens tecken där den blir kvar tills på söndag morgon när skiftet till Stenbocken äger rum.

 ♌️ MERKURIUS

Vår lilla pigga glada Merkurius har börjat få upp farten och rasslar nu iväg igenom Kräftans tecken. Vi ser honom röra sig mellan 24°47 -29°58 sen söndag kväll. Merkurius som vände direkt under förra veckan befinner sig fortfarande i sin ”skuggazon” dvs han är ännu inte helt fri från den retrograda processen. Det blir han först den 15/8.

Här i Kräftan kommer våra tankar osökt att handla mer om det allra mest personliga – våra känslor och vad som verkligen betyder mycket på djupet. Det är runt hemmet, tryggheten och våra nära och kära och kanske allra mest våra barn eller föräldrar tankarna kretsar. Merkurius i Kräftan

♋️ VENUS I LEJONET

Venus kommer under veckan att befinna sig mellan 9° – 18° i Lejonet. Här kan Venus ta ut svängarna och vara grandios, generös, flärdfull. Det ska vara vackert, storslaget och underbart! Nästan allt handlar om personliga relationer, socialt umgänge, glädje, värme, kärlek och sympati. Underbart! Hela denna vecka är Venus hack i häl med Solen vilket anses vara oerhört gynnsamt. Dessutom är Venus också i trigon till lyckans planet Jupiter. Och.. Venus och Mars är i samma tecken.. Wow.. det är ju liksom det som är hela livet för de två – de korta stunder de möts.  Venus i Lejonet

♌️ MARS I LEJONET

Mars befinner sig i Lejonets sfär där han faktiskt älskar att vara och kan uppträda hur kaxigt, självsäkert och grandiost han vill. Detta är ett eldtecken och där trivs ju krigaren som allra bäst och kan ta för sig, uttrycka sig och vara ohämmad och kaxig. Detta gör förstås att det blir fart på Lejon och Vattumän och visst spiller energin över på Skorpionen och Oxen också och ser till att ALLT händer i deras liv.  Vi ser honom under veckan röra sig på 21° – 25° i Lejonets tecken. Transiterande Mars har ofta en igångsättande effekt på skeenden, den kan vara med när man blir arg, upprörd, ledsen, vid plötsliga olyckor osv. Det kan också vara så att Mars här har ett finger med i spelet när man bestämmer sig och får saker gjorda. Mars i Lejonet

♐️ JUPITER I SKYTTEN DIREKT

Den här veckan är Jupiter huvudrollsinnehavare han är förstärkt i sina krafter eftersom han är stationär, blir extra kraftfull och han vänder på söndag direkt! Tjoho! Jupiter kommer dessutom att vara i trigon till Solen och Venus hela veckan!! Wow! Det är bara  fyra månader kvar av Jupiters vistelse i hemmatecknet Skytten så här får passa på att använda oss av möjligeternas som bjuds. Det är i december som Jupiter tar steget över till Stenbocken.

♑️ SATURNUS I STENBOCKEN RETROGRAD

När Saturnus går retrograd vänder vi tillbaka och tittar åter igen lite närmare på vad det är för livsläxor vi har att lära. Han bearbetar denna vecka den 15° i Stenbocken. Planeten backar ju tillbaka i de fåror han nyss plöjde så nu får vi chans att åter blicka in i våra själar. Saturnus är ju förutom tidens gud även The Lord of Karma och han aktiveras maximalt nu i och med kontakten med noderna, Mars, Merkurius och Pluto.  Saturnus i Stenbocken

♉️ URANUS I OXEN

Uranus befinner sig nu på 6° i Oxens tecken. Uranus trädde in i tecknet den 6/3 och blir kvar där i sju års tid. Var än Uranus uppträder skakar han om oss och erbjuder oss möjligheten att förnya oss, att hitta vårt eget unika jag, att finna vår egen inre sanning. Att Himmelen (Uranus) möter Jorden är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Genom att Uranus nu slutligen trädde i Oxen har en ny epok börjat.

♓️ NEPTUNUS I FISKARNA RETROGRAD

Neptunus vände retrograd den 21/6. Vår andliga ledsagare rör sig jättesakta baklänges och är nu på 18° 14 i Fiskarna. När Neptunus backar är det de andliga i oss som berörs och utvecklas. Närvaron är subtil och vi känner inte av hennes rörelser lika påtagligt exempelvis de eldiga planeterna men tro för den sakens skull inte att Neptun enkom är mild och mesig. Neptunus kan locka oss ut på riktigt djupa farvatten och påverka oss djupare än självaste Pluto.  Neptunus jobbar med det undermedvetna, det andliga och i drömvärlden. Nu när Neptun är i direkt rörelse kan vår varseblivning, vår tro och kanske kan vi komma på andra tankar och öppna ögonen för en ny verklighet.

♑️ PLUTO STENBOCKEN RETROGRAD

Den 23/4 vände Pluto retrograd i Stenbocken och planeten rör sig väldigt långsamt baklänges under de kommande fem månaderna och kommer bara att backa 3° bakåt innan han vänder direkt igen den 3/10. Nu bearbetas den 21° i Stenbocken. Detta att den backar/ går retrograd är något som sker varje år. Underjordens härskare vill att vi människor ska transformeras, utvecklas och finna den ultimata meningen med vår vandring på jorden. När planeten vänder retrograd riktas inte energin utåt längre – utan inåt, in i våra hjärtan och psykologiska mönster. Finns det något område i ditt liv där du söker förbättra, transformera eller utveckla? Hur ser maktstrukturerna i dina relationer ut? Hur är ansvarsfördelningen och strukturen i kontakten mellan dig och dina nära och kära? Är det något ogräs kvar i ditt liv du behöver rensa bort?

♈️ KIRON I VÄDUREN RETROGRAD

Den 18/2 gick Kiron in i Väduren där han blir kvar till år 2027. Kiron rör sig nu retrograd i Väduren. Oavsett vilket stjärntecken du är född i så kommer Kirons retrograd att påverka dig. Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor. Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♋️ MÅNENS NODER I KRÄFTA/STENBOCKEN ♑️

Noderna som har stått och trampat på 17° under hela eklipssäsongen kommer även denna vecka att vara kvar i samma läge innan de lossnar ut greppet. Det är ett intressant fenomen faktiskt att de förblir stillastående under eklipstiden. Men snart kommer de att fortsätta sin färd genom Kräftan/Stenbocken.  Norra Noden i Kräftan