På Himlavalvet – Vecka 36

d515d65fb0c3ef7ee2f2a3203fd074f4

💫 Kära Astrologivänner  💫

Det här är en så aktiv, spännande, igångsättande och intressant vecka att man knappt vet var man ska börja berätta.

Det allra mest uppenbara och det som kommer dominera hela veckan  är förstås den tilltagande månenen som blir full på 10° i Fiskarnas tecken på onsdag morgon kl 07:23. Den mest talande aspekten här är den mellan fullmånen och sextilen till Uranus. Den kan erbjuda oss tur, utveckling, någonting plötsligt, kanske en helt ny idé.

Merkurius är snabb som attan här och hastar igenom Jungfruns sista dekan och sent på lördagkvällen tar sig in i Vågens tecken.

Vi har Venus som börjar veckan i en opposition till Pluto men under natten till söndag lämnar Kräftan och går in i Lejonets tecken.

☀️ SOLEN 8°- 14° i JUNGFRUN         

Nu när Solen befinner sig i Jungfrun ligger fokus på att få planera och verkställa. Vi befinner oss nu i jordens element, det är ordning och reda, produktivitet och framtid som gäller. Nu vill vi inte såsa bort tiden utan det är dags att prestera och få saker gjorda. Kritiska Jungfrun missar inga detaljer. Det är nu vi kommer igång med hälsan, träningen, våra dagliga rutiner och förstås arbetet.

🌝  MÅNENS FÄRD

Veckan börjar med en tilltagande måne i Vattumannen som faktiskt redan nu kan ge den här hypade känslan som bara en fullmåne kan ge. Det är i och för sig först på onsdag 2/9 på morgonen kl 07:23 som månen blir full på 10° i Fiskarnas tecken i sextil till Uranus. Det här är en superintressant måne eftersom Fiskarna förstås får oss att tänka på drömvärlden, det andliga, det passiva emedan kopplingen till Uranus kopplar detta till ett genombrott, kanske en glimt av framtiden eller en vision som kan komma ut ur detta. Vid midnatt, 4/9 går månen in i Vädurens tecken och blir kvar där till kl 11:20 på söndagen när den så går in i Oxens tecken. Som fullmånen inföll en onsdag kommer hela veckan att domineras av detta skeende.

️  MERKURIUS 20° JUNGFRUN – 1° VÅGEN   

Merkurius rör sig verkligen rekordsnabbt fram nu, nästan två grader per dag och Merkurius befinner sig i sitt styrande tecken Jungfrun där han är exalterad och på topp! Här kommer han verkligen till sin rätt fullt ut.  Han är lika smart som i Tvillingarna (det andra tecknet han också styr) men blir mer fokuserad, praktisk och effektiv här i Jungfrun. Det som händer denna vecka är att Merkurius är medskapare i en stortrigon i jord. 5/9 strax före kl 22 skiftar Merkurius över till Vågens tecken.

♋️   VENUS I 23° I KRÄFTAN- 0° i LEJONET

Denna vecka kommer Venus att stå mitt emot transformerande, passionerade vilket förstås kan göra att saker och ting ställs på sin spets känslomässigt. Svart eller vitt? Älskar eller älskar inte?

Hon skiftar sedan tecken och går in i Lejonet under under natten till söndag.

I kräftans tecken är energin lugn, mer accepterande, givande och omhändertagande – som en varm filt ungefär. Här riktas energin mer emot våra inre, emot själslig balans och harmoni – för sig själv och de personer som finns runt om. När Venus är i Kräftan är vi mer vårdande både mot oss själva och emot våra nära och kära. Vi vill hela, läka och bygga på våra relationer och blir mer lyhörda, receptiva, inkluderande och mer lyhörda till andras önskningar och behov. Men Venuskräftan vet också att sätta gränser så det trygga och ansvarsfulla finns också med i bilden.

♈️  MARS I VÄDUREN 27° -28°

Mars befinner sig sedan den 26/7 in i skuggzonen på 15°14 i Väduren. Om vi är lite generösa med graderna kan vi fortfarande påstå att Mars är i kvadratur till Saturnus. (Gasa och bromsa samtidigt). Mars har verkligen saktat in nu och ju närmare han kommer till den dag han ska vända retro – desto kaxigare blir hans energi. Det är den 10/9 han vänder retrograd på den 28°08 i Väduren. 14/11 vänder han direkt.

När Mars den röda planeten och vår krigsherre är i sitt eget konungarike trivs han allra bäst.  Mars är Vädurens styrande planet och zodiakens hjälte och krigare. Han är Yang- energin – den maskulina kraften. Han symboliserar drivet, motorn, motivationen i alla människor. Mars i Väduren

♑️ RETROGRADA JUPITER på 17° 28 i STENBOCKEN

Jupiters bana vände retrograd 14/5, 2020 på 27° 14 i Stenbockens tecken. Jupiter anses vara försvagad i Stenbocken och när han är retrograd blir det ju ännu mera så. Jupiter är ju förstoringsglaset, sanningssägaren som gör allt han vidrör större och väldigare. Här får vi se intensiteten, transformationen och destruktiviteten hos Pluto smälta samman med Jupiters krafter. Det här kan leda till att hoppet om förändring, kanske en bättre värld tänds hos oss människor. Jupiter i Stenbocken

♑️ RETROGRADA SATURNUS I STENBOCKEN 26°-25°

Saturnus älskar naturligtvis att vara hemma i sitt eget tecken, där hans energi kommer fram på bästa sätt. Han är nu i retrograd och backar tillbaka igenom Stenbocken och nu är vi där igen och här erbjuds du igen en möjlighet att göra om och göra bättre. Saturnus kommer att med undantag av ett halvårs avstickare (1/7 – 17/12) att befinna i Vattumannen i tre års tid – ända till den 8/3 – 2023.

♉️ URANUS 10° 29 I OXEN RETROGRAD

Att Himmelen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️ RETROGRADA NEPTUNUS 20° 03 I FISKARNA

Neptunus vände retrograd den 23/6. Det finns en koppling mellan Neptunus smitta/sjukdom. Förhoppningsvis kommer viruset att bromsa in lite nu under retrograden. (Hoppas)! Neptunus brukar annars beskrivas som för inspiration, drömmar, andlighet, synskhet, illusion och förvirring. Eftersom Neptunus är så inkännande, subtil och andlig är allt runt denna planet svårt att begripa och förstå. Neptunus kan handla om de andliga världarna, landet bortom, evigheten och kanske till och med gudsnärvaron. En ungdomlig och möjligen också naiv själ är vad som förknippas med personer som har en stark Neptunus i sitt horoskop. Under en Neptunustransit blir du mjukare, öppnare och känner medkänsla och sympati. Kreativitet, fantasi och musik kan flöda ur dig nu. Din andliga kanal, blir öppen och tydlig. Det är den positiva sidan. Andra kan uppleva att det faktiskt år dåligt psykiskt och blir extra sensitiva under denna influens.

♑️ RETROGRADA PLUTO 22°40 I STENBOCKEN

Pluto i Stenbocken handlar i det stora om transformation i samhället, om förändringar i det kollektiva. Stenbocken står ju bland annat för staten, kapitalet och ordningen i landet. Pluto för djuplodade förändringar.

Det mest intressanta som är på gång nu är konjunktionen mellan Venus och retrograda Pluto som när veckan börjar befinner sig på 23° Stenbock. Senast de två möttes såhär tätt var runt 15 december 2019. Nu är vi där, på samma grader igen vilket förstås rör upp det som hände vid den tiden igen.

♈️  RETROGRADA KIRON 8°  i VÄDUREN

Den sårade helaren befinner sig nu på 9° i 14 Väduren. Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♊️ MÅNKNUTARNA 26° TVILLINGARNA & SKYTTEN ♐️

Till skillnad ifrån allt annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan två skärningspunkter.  I alla horoskop finns både en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möts. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra och den södra noden i ett horoskop är också kända som ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själs utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden och det öde som väntar, grundat på de lärdomar du har lärt dig tidigare. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.  Noderna skiftar tecken.