På Himlavalvet – Vecka 38

 

💫🌟Hej vackra själar – Stjärnbarn, Astroälskare🌟💫

Astrologiskt har vi en spännande, aktiv och föränderlig stjärnhimmel ovanför oss som förstås gör att vi härnere på jorden kan se fram emot att  vecka 38 utgör en väldigt intressant period.

💫As Above – So Below – som alltid.💫

Det finns en känsla av avslut med i bilden eftersom sommaren dör nu. Snyft! På söndag har vi höstdagjämning och vi går in i en ny årstid. Det innebär att Solen förstås skiftar över till Vågens tecken samtidigt.

Ett annat viktigt avslut är Mars sista och avslutande kvadratur med Uranus. Jag har sagt det förut – men minns vad som kom upp i mitten av maj, i början av augusti och nu det som sker nu i detta sista avgörande mötet. Det här kan ha en utvecklande period där dina krafter mätts och du förhoppningsvis fått en tydligare bild av vem du är och vad som verkligen är viktigt för dig i det här livet.

Merkurius, den pigga gnistan och budbäraren – kliver ut på scenen och tar plats. Dels genom att han i början av veckan bildar vackra aspekter till Pluto och Jupiter, men under torsdag/fredag möter Merkurius Solen – och tankar i sig mängder av positiv energi och fortsätter laddad och förstärkt i energi glatt in i Vågen tecken dit anländer natten till lördag.

SOLEN JUNGFRUN –  Det är sista veckan i Solen rör sig igenom jordade, effektiva och Jungfrun – nu 24° i Jungfrun – 00° i Vågen. I Jungfrun är energin inriktad mot problemlösning, förbättring och service. Ögat ser direkt vad som behöver göras och ser till att få jobbet gjort snabbt och effektivt.  . – Solen i Jungfrun

MÅNENS FÄRD – Natten till måndag kl 01:16 har Månen bildat sitt första kvarter i Skyttens tecken. Hon skiftar senare under dagen kl 13 in i ambitiösa Stenbockens rike – så var beredd på tre strävsamma dagar. Torsdag 20/9 kl 02 går månen in i Vattumannen som även det är ett klarsynt framtidstecken som får oss att en viss distans till våra känslor och fokusera på det som verkligen är viktigt. Lördag 22/9 kl 14:30 träder månen in i Fiskarna känslosamma sfär och vi vilar ut. Under veckan har vi en tilltagande måne som växer sig allt större till dess fullmånen är här den 24/9. Fast det är ju förstås i nästa vecka.

MERKURIUS I JUNGFRUN/VÅGEN – 20° – 03° Vågen. Merkurius, den pigga gnistan och budbäraren – kliver ut på scenen och tar plats. Dels genom att han i början av veckan bildar vackra aspekter till Pluto och Jupiter, men under torsdag/fredag möter Merkurius Solen – och tankar i sig mängder av positiv energi och fortsätter laddad och förstärkt i energi glatt in i Vågen tecken dit anländer natten till lördag.  Merkurius i Jungfrun

VENUS I SKORPIONEN – Nu har Venus skiftat över till Skorpionens sfär 5°- 8° och Venus har redan börjat förbereda sig för den snart förestående retrograda fasen. Här i Skorpionen förvandlas Venus till en djupare kännande varelse än vad hon brukar vara. När transiterande Venus träder in i det fasta tecknet Skorpionen fördjupas våra känslor och vi är lite djupare i kontakten med andra. Vi kommer närmare och bli själsligt intima. Det är inte den ytliga vänskapen eller den lättsamma flirten vi söker. Ska det vara något så är det på riktigt som gäller. Venus i Skorpionen

MARS I VATTUMANNEN   Det här är efterlängtat  eftersom Mars äntligen och för tredje och sista gången färdas över den punkt där han befann sig i 18/5 och plöjer han för tredje gången över de sista 9° i Vattumannen och når vid månadsskiftet ny mark. Vi blir med andra ord färdiga och kan öppna nya kapitel i våra liv.

JUPITER I SKORPIONEN – Expansiva Jupiter hastar nu på igenom Skorpionen och når under veckan 19° – 20°46. Intressant dialog inleds med Solen och Merkurius som kommer att skapa händelser och ny förståelse.  Processen med att avslöja och dra fram sanningen i ljuset började omedelbart efter Jupiters entré i tecknet (pengar, makt och sex är Skorpionens områden). Ord som intensitet, sanning, känslor, liv, död, passion, psykologi får ökad betydelse i våra liv. Nu kommer sanningen upp till ytan, vi blir starka i våra övertygelser och kan ta Jupiters hjälp att utvecklas andligen. Jupiter i Skorpionen

SATURNUS I STENBOCKEN – Saturnus är nu i princip stillastående och sakta vänder han på sig.  Saturnus når nu 2°47 och rör sig nu framåt igenom. I strävsamma Stenbocken, där han är styrande planet stortrivs han och fungerar optimalt. Här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att välja väg och hitta rätt. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramning i ekonomi och tankesätt. Saturnus i Stenbocken

RETROGRADA URANUS I OXEN Uranus når nu 1°43 i Oxens tecken. Uranus påbörjade sin långa retrograda fas den 7/8 kl 18:50 och backar nu tillbaka den väg han precis vandrat. Den retrograda fasen pågår fram till 6 januari där han vänder direkt på 28° Väduren. Därefter ska han åter tillbaka till Oxen. Han kommer inte att göra fler besök i Väduren under vår livstid igen. Oxen är ett jordelement och Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. En ny epok i våra liv – när Uranus träder in i Oxen.

RETROGRADA NEPTUNUS I FISKARNA – Vår andliga gudinna Neptunus blir rör sig jättesakta baklänges i 14°39 i Fiskarna. Och när vår andliga Gudinna backar är det dags också för oss att gå in i ett viloläge, låta alla yttre processer tonas ut och själva behöver vi massor av vila och att vända blicken inåt.

RETROGRADA PLUTO STENBOCKEN – Pluto fortsätter sin retrograd och kommer denna vecka att nå 18°46 i Stenbocken. Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur).

RETROGRAD KIRON I VÄDUREN – Den lilla dvärgplaneten (asteoriden) Kiron eller (Chiron) backar nu sakta igenom Väduren, nu 00°06. Kiron stannar i tecknet i nästan åtta år framöver – ända fram till juni månad 2026 – med det undantaget att han backar retrograd tillbaka in i Fiskarna en sväng sedan. På en personlig nivå visar Kiron dig dina sår så att smärtan kan komma upp till ytan och helas. Kolla om Kiron befinner sig nära någon av dina personliga planeter. Kiron i Väduren

NORRA NODEN  har nu hunnit ända bort till 04°33 i Lejonet. Norra Noden i Lejonet

Nyfiken på horoskop? Gå vår onlinekurs i astrologi!

  • Lär dig tolka ditt eget och andras horoskop!
  • Förstå hur stjärntecken och stjärnhimlen påverkar oss!
  • Med astrologen Margareta Hedin som kursledare.