På Himlavalvet – Vecka 4

 

aquarius

💫 ️ Kära Astrologivänner! 💫

Ni anar inte hur glad jag är att jag kan sitta här och skriva om detta stora energiskifte för ifrån att ha varit i det mörkaste mörker – Saturnus/Plutos grepp så ska vi se att de två giganterna mot slutet av veckan ändå glider isär! Tjoho! Det må vara pyttelite till en början – men det är ändå en glipa som kommer att vidga sig och det blir allt enklare att andas.

Veckan börjar med att Solen skiftar över till Vattumannens tecken där Merkurius redan väntar. Härligt. Detta Vattumannatema växer sig allt starkare fram till nymånen.  Nu kommer Solen kommer att vara i kvadratur med sin styrare Uranus. Nymånen kommer också att infalla i kvadratur med Uranus.

Kul också är kvadraturen mellan Mars – Venus och Neptunus som också kommer vara tydlig här i helgen. Det ger en mjuk romantisk och förlåtande känsla.

☀️ ️ SOLEN I VATTUMANNEN ♒️

På måndag eftermiddag kl 15:55 träder Solen i Vattumannens tecken! Härligt! Under den kommande månanden blir vi arbetsamma, målfokuserade, vetgiriga och söker vårt eget uttryck. Säga vad men vill om Vattumannen men någon mesig ja-sägare det är Vattenbäraren aldrig. Tvärt om. Att vara i framkanten, komma med nya lösningar är mycket mera intressant än att syssla med bevarandet av traditioner och upprepa sådan som vi alltid har gjort.  Vi vill framåt nu, lämnar gärna det som är föråldrat bakom oss söker efter nya smarta hållbara lösningar. Grattis på födelsedagen Vattumannen! 

🌝 MÅNENS FÄRD

Måndag och tisdag färdas Månen igenom glada, kommunikativa Skytten och det är först onsdag morgon kl 06 som Månen träder in i Stenbockens tecken. Ja, vi det här laget har vi väl alla lärt oss att detta innebär att månen under två dagar kommer att bli konjunkt alla planeterna i Stenbocken och dessutom aktiveras 20° Kräfta/Stenbock igen – dvs punkt som månen blev full på för två veckor sedan. Därefter passerar månen raskt över Pluto och Saturnus. Så i synnerhet torsdagen den 23/1 kan bli en knepig dag. Fredagen 24/1 kl 14:22 träder Månen in i Vattumannens tecken. Senare på kvällen blir det Nymåne här kl 22:42 i Vattumannen på 04°22 och månen blir kvar i samma tecken tills nästa vecka börjar.

♒️ MERKURIUS 5° – 15° i  VATTUMANNEN

Det är ett spännande liv Merkurius lever. Nyss var han konjunkt Sol och blev laddad med positiv energi. Nu lämnar han käckt den övriga gruppen och pilar piggt iväg på egen hand igenom Stenbockens sita grader. Under torsdagskvällen kl 19:35 når Merkurius Vattumannen och här kommer han in i ett stjärntecken han stortrivs i. Här är kan han uttrycka sig, är sugen på att lära sig mer. Det här är en jättelyckad placering eftersom luftiga, rörliga Merkurius nu befinner sig i ett annat lufttecken. Det här hjälper faktiskt oss jordebor med både tänkandet och kommunikationen. Nu kan vi prata fritt, öppet med vem som helst. I torra Vattumannen är vi frikopplade från våra känslor, vi tänker som små vetenskapsmän på ett fritt och objektivt sätt. Tankarna blir stora, smarta och ofta även politiska. Vi söker förståelse för vad som är bäst för alla! Merkurius i Vattumannen. 

♓️ VENUS  7° – 15° I FISKARNA

Underbara, mirakelgöraren Venus befinner sig nu i Fiskarnas tecken.  Här främjas fantasin och drömmarna och för det flesta är detta en vacker tid. Venus är exalterad i Fiskarna och detta är hennes absolut bästa position där hon verkligen kan uttrycka sig. Här finner Venus konsten, musiken, färgen, formen och uttrycket som hon älskar att drömma sig bort i. Här är modet, stilen allt som Venus vill ha. Hon blir trendkänslig här. Venus högre oktav är hennes andliga väsen och även den längtan efter att enas med universum och det högsta ljuset kan hon finna och uttrycka här. En eterisk, skir och romantisk känsla som fyller henne. Venus i Fiskarna.

♐️ 11° – 15° I SKYTTEN

När Mars befinner sig i Skyttens fylls vi av höga ideal som vi är färdiga att slåss för. Vi vill att det ska hända grejer – och helst nu på en gång. Det här handlar inte om lång och trogen tjänst. Det är en sprittande, motiverande och igångsättande energi. Det kan vara nu att du känner att det är dags att börja smida nya planer. Med Mars i Skytten satsar vi allt, vi satsar kallt på det som vårt hjärta säger till oss. Vi vill känna att det händer något. Målet och ambitionen är skyhög men dessvärre inte uthålligheten. Det som driver oss är idealismen – Mars älskar att få rädda någon i nöd, en prinsessa i ett torn eller liknande – om det går. Om inte det går att fixa duger det bra med vilket äventyr som helst. Mars i Skytten

♑️ JUPITER 11° – 12° I STENBOCKEN

TUR, LYCKA, VÄLGÅNG, UTVECKLING, HÖGRE MEDVETANDE är vad Jupiter erbjuder. Från den 2/12 2019 och ett drygt år framåt till den 19/12 år 2020 befinner sig magnifika Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi i Stenbocken. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. I hans närhet föds nya och fantastiska idéer.

Stenbockens symbol är ju den lilla bergsgeten som klättrar upp för den stupräta bergväggen och mot alla odds så når han bergets topp. När Jupiter befinner sig här främjar det starka ambitioner hos människor.  Här lyckas vi genom att hålla oss till våra planer och inte avvika en tum ifrån den redan utstakade vägen. Vi är alltså inte gränslösa, spontana och vilda som Jupiter kunde vara i sitt eget tecken. Nu tar vi välavvägda steg, vi är noga förberedda, pålästa och planlagda. Genom att vara målinriktade och uthålliga skördar vi våra framgångar. Vi är praktiska och tänker noga efter och kalkylerar vårt nästa drag. Det här är inte en tid när förändringar sker hastigt och lustigt. Jupiter i Stenbocken

♑️ SATURNUS 23°-24° I STENBOCKEN

Saturnus konjunktion med Pluto kommer att pågå några dagar till innan Saturnus lyckas frigöra sig från Pluto och en liten glipa emellan dem återstår. Pust! Ja, detta är den enda exakta konjunktionen mellan de två. Härifrån kommer de två att gå isär – för att sedan framåt hösten närma sig varandra igen. De kommer dock inte under vår levnad mötas igen i Stenbocken men det anses att processen med Saturnus/Pluto är igång hela 2020. Det är som först i början av 2021 vi kan andas ut, titta i backspegeln och med tydlighet se vad detta möte gav. Vi måste titta på förändringar runt miljö, politik ekonomi och maktstrukturer.   Saturnus i Stenbocken

♉️ URANUS 2° 45 OXEN

Uranus har nu börjat få upp farten igen efter sin retrograda period och sätter nu iväg framåt – emot utvecklingen och framtiden. Var än han uppträder skakar han om oss och erbjuder oss möjligheten att förnya oss, att hitta vårt eget unika jag, att finna vår egen inre sanning. Att Himmelen (Uranus) möter Jorden är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️ NEPTUNUS 16° 55 I FISKARNA

Sedan den 27/11 går Neptunus direkt. Neptunus närvaro i horoskopet står för inspiration, drömmar, andlighet, synskhet, illusion och förvirring. Eftersom Neptunus är så inkännande, subtil och andlig är allt runt denna planet svårt att begripa och förstå. Neptunus kan handla om de andliga världarna, landet bortom, evigheten och kanske till och med gudsnärvaron. En ungdomlig och möjligen också naiv själ är vad som förknippas med personer som har en stark Neptunus i sitt horoskop. Vidrör Neptunus någonting i ditt horoskop? Kolla vad du har på 15°-18° i Fiskarna. Har du någonting på dessa gradantal i andra tecken kan du ändå bli påverkad genom opposition, kvadratur, trigon, sextil eller inkonjunkt. Under en Neptunustransit blir du mjukare, öppnare och känner medkänsla och sympati. Kreativitet, fantasi och musik kan flöda ur dig nu. Din andliga kanal, blir öppen och tydlig. Det är den positiva sidan. Andra kan uppleva att det faktiskt år dåligt psykiskt och blir extra sensitiva under denna influens.

Närvaron är subtil och vi känner inte av hennes rörelser lika påtagligt exempelvis de eldiga planeterna men tro för den sakens skull inte att Neptun enkom är mild och mesig. Neptunus kan locka oss ut på riktigt djupa farvatten och påverka oss djupare än självaste Pluto.  Neptunus jobbar med det undermedvetna, det andliga och i drömvärlden. Nu när Neptun är i direkt rörelse kan vår varseblivning, vår tro och kanske kan vi komma på andra tankar och öppna ögonen för en ny verklighet.

♑️ PLUTO 23° I STENBOCKEN

Under hela januari får vi se de båda värstingarna Saturnus och Pluto i konjunktion med varandra på 23°. Detta skapar genomgripande förändringar som påverka utvecklingen på jorden på djupet på alla plan. Det är mycket troligt att vi får se maktkamp, politiska, ekonomiska och strukturella förändringar. Transformationsprocesserna är igång och  Saturnus närvaro gör att mänskligheten också får smaka på konsekvenserna av tidigare val.  Detta kommer att märkas kollektivt för hela mänskligheten, men förstås också i våra vanliga liv, Underjordens härskare vill att vi människor ska transformeras, utvecklas och finna den ultimata meningen med vår vandring på jorden.

♈️ KIRON 2° 19 i VÄDUREN

Vår sårade helare kommer under veckan att nå den 2° i Väduren.  Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♋️ MÅNENS NODER 8° I KRÄFTA och STENBOCKEN ♑️

Trots att eklipserna ligger bakom oss anses vi fortfarande befinna oss i eklipssäsong ända till dess månens noder börjar röra sig. Än så länge är de fortfarande fast på 8° i Kräftan/Stenbocken. Om du har någon planet eller viktig punkt på dessa grader kan du få uppleva att ödet knackar på din dörr, att karmiska händelser sätts igång.  Norra Noden i Kräftan