På Himlavalvet – Vecka 43

Glowing mushrooms dreamlike fairytale macro photography by martin pfister 06

Gott folk 💛 Astrovänner och Stjärnbarn!

I förra veckans ”På Himlavalvet” så talade jag där om att universum skulle ge oss två veckor av fri lejd. Ja, det här är alltså den andra av de två veckorna och här finner vi förhoppningsvis fokus ordna upp våra känslor, arbete och andra förehavanden i lugn och ro och finna balans. Det är inte utan att jag tycker att det redan börjat uppnås i någon mån.

Tyfonen i Japan, bränderna i Kalifornien, Turkiets angrepp på Syrien och allt annat elände som kopplar jag till vecka 41 den tillagande månen och fullmåneprocessen som kulminerade den 13/10. Sedan lanade det av. Visst – lidandet av katastroferna och krigets offer finns ju fortfarande där men förhoppningsvis kan läkningen ta vid nu.

När fullmånen avklingade lugnade sig extremenergin och astrologiskt har det inte varit fullt så påfrestande energier runt oss den senaste veckan 42 och nu den kommande vecka 43 följer också samma. Man brukar beskriva den här månfasen som utandningen, som tiden när vi släpper taget om det vi inte längre behöver och kanske en tid vi kan vara lite mer introverta och ta hand om oss själva, se till våra egna behov.

I slutet av den här veckan går vi in i mörkermånens fas och vi får klara oss helt utan månljus här ett tag. Nymånen infaller inte för än 28/10 kl 04:40 alltså tidig måndag morgon så den är tillhörig skeendena i vecka 44.

Många talar redan om den nära förestående Merkuriusretrograden. Vi befinner oss i skuggan inför den nu och där har vi varit sedan den 11 oktober men det är först den 31/10 som Merkurius verkligen vänder.

☀️ SOLEN I VÅGEN ♎️/SKORPIONEN ♏️

Oj vad tiden går! Vi ser att Solen rör sig från 27° Vågen – 4° Skorpionen. Alltså återstår bara tre dagar av mysiga Vågen och sedan glider vi under onsdagskväll den 23/10. Ca kl 20.00 över till Skorpionens tecken.

Att denna årstid förknippas med död beror på att sommaren faktiskt dör för inför våra ögon. Nu faller löven av och träden står står kala. Klimatet kan vara ogästvänligare med höststormar, kyla och mörker och vi människor drar oss nu in i våra stugor, drar till dörrarna och tänder ljus. Här blir vi också djupare, intimare och privatare i vår kommunikation. ”Jag begär” är Skorpionens nyckelord och här är allt på allvar. Skorpionens energi är utmanande, passionerad, viljestark och intensiv Den här tiden kan vara helande och transformerande.. Men Skorpionen är inte omedelbar med sina avsikter och mycket av information är inte uttalad utan vetskapen och känslorna kommer bara över oss. Vi söker sanningen och vill ägna oss åt det som vi finner vara viktigt på allvar.  Grattis på födelsedagen Skorpionen.

🌝 MÅNENS FÄRD

Månen är 21/10 vid midnatt i Kräftans tecken, mitt emot Pluto dessutom. Gå och lägg dig och dra täcket över huvudet och sov! Under dagen rör den sig igenom slutet av Kräftan och det är lugn och stabil energi. Vid sjutiden på måndagskvällen träder Månen in i varma Lejonet för sin drygt två dagar långa vistelse där och några mysiga dagar väntar. På onsdagskvällen den 23/10 kl 21:30 skiftar Månen läge igen och tar klivet in till Jungfrun. Här kan man tänka sig att vi blir lite mer kritiska och lägger märke till alla detaljer runt oss. Det är kl 22:20 på fredagen 25/10 som månen går in Vågens sfär. Strax före midnatt går månen in i Skorpionen – men ska man vara precis så tillhör nymånen nästa dygn. Det är på morgonen 28/10 kl 04:40 som månen blir ny i Skorpionen.

♏️ MERKURIUS I SKORPIONEN

Merkurius är nu i Skorpionen 21°-26° i Skorpionen. Planeten har således redan börjat dra ner på takten och kommer så småning om att bromsa in helt inför den retrograda perioden.  Men i Skorpionen är det inte logiken utan känslan, intuitionen och instinkten som avgör hur vi kommunicerar och tänker. Vi blir analyserande, undersökande och går in på djupet i kommunikationen. Merkurius i Skorpionen

♍️ VENUS I SKORPIONEN

Venus befinner sig nu i Skorpionens sfär – 15° – 23° för att vara exakt.  Ytliga kontakter betyder ingenting för henne här. Hon söker kärnan, det innersta hos den andra och i detta tecken är kärleken intensiv. Hon vill känna extra allt. Extra härligt nu för oss alla är att Venus och Mars i ”ömsesidigt mottagande”. De två blir helt enkelt extra välfungerande när de är hemma i varandras tecken. Det innebär det är fin fina tider för kärlekens och känslofronten. Venus i Skorpionen

♎️ MARS I VÅGEN

Mars är visar sitt allra charmigaste jag nu och rör sig emellan den 10:e till 15:e graden i Vågen.  Styrkt av det ömsesidiga mottagandet dvs att Vågens planet Venus befinner sig i Skorpionen och Skorpionens planet Mars är i Vågen blir det extra bra styrka i Mars nu. Han vill framåt men det är viktigt för honom att allt ska gå balanserat och juste till.  Allt ska se bra ut och vara rätt och riktigt. Här ser vi en trevlig och socialt välanpassad krigsgud. En vältalig förhandlare som hellre använder sin charm istället för sin vanliga direkthet. Ja, om man är mån om att vara alla till lags tar det tid att komma fram till beslut.  Passiv-aggressivitet är skuggan på denna energi. Mars i Vågen

♐️ JUPITER I SKYTTEN

Vår älskade mirakulösa Jupiters rör sig mellan 21° – 22° i Skytten.  Här kommer han raskt att återerövra, och för tredje gången passera över de punkter han nyligen besökte. Det betyder att processer som drogs igång, tankar som tänktes men aldrig slutfördes osv – nu faktiskt kan mogna och bli av. Härligt!  Det är bara två månader kvar av Jupiters vistelse i hemmatecknet Skytten så här får passa på att använda oss av möjligheternas som bjuds. Det är i december som Jupiter tar steget över till Stenbocken. Jupiter i Skytten

♑️ SATURNUS I STENBOCKEN

Plötsligen händer det. Sega Saturnus börjar nu få upp ångan lite nu efter retrograden och kommer under veckan att gå en grad fram – till Stenbockens 15:e grad. Oh, när han nu börjar röra sig kommer det att bära iväg med honom och vi kan känna att vi går emot öppningar och faktiskt andra bekymmer. Jag kan tänka mig att många tycker att vi har bearbetat samma bekymmer väldigt länge. Visst, det är alltid lite tungt när Saturnus är med – men mycket skönare trots allt att han är på väg in i framtiden än att han tvingar oss att titta på våra gamla sår och begränsningar.  Saturnus är ju förutom tidens gud även The Lord of Karma och han aktiveras maximalt nu i och med kontakten med noderna, Mars, Merkurius och Pluto.  Saturnus i Stenbocken

♉️ URANUS RETROGRAD I OXEN

Uranus backar nu och bearbetar denna vecka Oxens 4:e grad. Uranus kommer att befinna sig i hela sju år i Oxen. Var än han uppträder skakar han om oss och erbjuder oss möjligheten att förnya oss, att hitta vårt eget unika jag, att finna vår egen inre sanning. Att Himmelen (Uranus) möter Jorden är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Genom att Uranus nu slutligen trädde i Oxen har en ny epok börjat.

♓️ NEPTUNUS RETROGRAD I FISKARNA

Neptunus vände retrograd den 21/6. Vår andliga ledsagare rör sig jättesakta baklänges och bearbetar i detta nu 16° i Fiskarna. När Neptunus backar är det de andliga i oss som berörs och utvecklas. Närvaron är subtil och vi känner inte av hennes rörelser lika påtagligt exempelvis de eldiga planeterna men tro för den sakens skull inte att Neptun enkom är mild och mesig. Neptunus kan locka oss ut på riktigt djupa farvatten och påverka oss djupare än självaste Pluto.  Neptunus jobbar med det undermedvetna, det andliga och i drömvärlden. Nu när Neptun är i direkt rörelse kan vår varseblivning, vår tro och kanske kan vi komma på andra tankar och öppna ögonen för en ny verklighet.

♑️ PLUTO VÄNDER DIREKT I STENBOCKEN

Pluto befinner sig nu på Stenbockens 20:e grad. Härligt! Härifrån kommer utvecklingen och transformationsprocesserna verkligen igång. Det som är på tapeten nu miljöfrågor, Greta Thunberg och processerna runt Donald Trump har ju puttrat på där i det fördolda sedan länge. Nu är det troligt att konsekvenserna kommer. Detta kommer att märkas kollektivt för hela mänskligheten, men förstås också i våra vanliga liv, Underjordens härskare vill att vi människor ska transformeras, utvecklas och finna den ultimata meningen med vår vandring på jorden.

♈️ KIRON RETROGRAD I VÄDUREN

Den 18/2 gick Kiron in i Väduren där han blir kvar till år 2027. Kiron rör sig nu retrograd och backar nu in i Vädurens 2°. Oavsett vilket stjärntecken du är född i så kommer Kirons retrograd att påverka dig. Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor. Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♋️ MÅNENS NODER I KRÄFTA/STENBOCKEN ♑️

De ödesmättade noderna är i rörelse och är nu helt lösgjorda från den lite tunga energi som färgade skeendena.  Denna vecka befinner de sig på 11° -10° i Kräftan/Stenbocken. Om du har någon planet eller viktig punkt på dessa grader kan du få uppleva att ödet knackar på din dörr, att karmiska händelser sätts igång.  Norra Noden i Kräftan