På Himlavalvet – Vecka 51

Kära Astrologivänner!

Jag skulle verkligen vilja veta hur ni alla upplevde fullmånen den 12/12 som blev helt full i Tvillingarnas tecken kl 6:14 på morgonen. Skriv gärna och berätta vad ni upplevde!

I efterhand kan jag inte göra annat än att skratta åt hur tokigt det var. I  den Facebooksgrupp Astrologi där jag deltar utbröt folkstorm. Under ett dygn var det öppet krig och frågorna haglade. Åsikterna gick brett isär. Oj, oj vad det rasslades fram kommentarer och jättemånga personer deltog. Vissa var rosenrasande – andra mer roade. Det utmynnade i  diskussioner om etik, värderingar, moral inom astrologi och det hela var så Tvilling/Skyttigt att det var komiskt.. Nu är det frid och fröjd och alla är kompisar igen.

Jag jobbar med årshoroskopen nu. Jag skrev dock ihop de viktigaste datumen för 2020 i ett dokument och jag hoppas att ni alla sett det http://Astrologiska Trender & Transiter 2020

⭐️ Bonniers lägger ner Onlinekurserna – nu vid årsskiftet tror jag – men de som har köpt kurs kommer naturligtvis att få ha kursen kvar under den utlovade perioden.  Jag börjar på ny kula och skapar kurser i egen regi. Det blir grundkurs, Kärlek och Relationer och  Framtid och Förutsägelser (transiter, progession mm). 3 olika kurser kommer under våren.

⭐️ Många skriver och frågar mig om Astrokalender för 2020.  Det var många som gillade den – men nästa år när jag har fria händer blir den ännu mer magisk.  Förra året gavs den ut av Bonnier – men även det initiativet lades ner. Jag kommer att skapa en kalender för 2021 i egen regi – men dessvärre finns det inte någon att sälja i år. 

☀️ ️ SOLEN I SKYTTEN/STENBOCKEN

Detta är Solens sista vecka i rörliga Skyttens tecken där energin är social, underhållande och fartig. De allra flesta människor försöker hinna med så mycket som möjligt. Här ska presenter inköpas, man vill träffa alla, vara med på alla frianden och avslutningar. På ett högre plan finns en önskan av att nå ut i världen och ta del av något som är större än oss själva. Medan solen rör sig genom detta eldiga, rörliga tecken, söker själen förståelse och medvetenhet för omvärlden.

Strax före kl 06 på söndag morgon den 22/12, träder solen in i Stenbockens tecken. Grattis på födelsedagen Skytten

🌝 MÅNENS FÄRD

Ingen kan ha missat den maxade fullmånen i Tvillingarnas tecken som ägde rum den 12/12. Det var en rejäl fylla må jag säga. Nu är månen avtagande och energierna håller på att stilla sig. På måndagen befinner sig månen i Lejonet tecken, 17/12 kl 09 skiftar månen över till Jungfrun där den blir kvar i dryga 2 dygn. 19/12 kl 11:30 träder månen in i Vågens tecken, där den blir kvar under torsdag, fredag och det är först på lördag  21/12 kl 14 som den skiftar över till Skorpionens sfär där den blir kvar resten av helgen.

♏️ MERKURIUS I SKYTTEN

På måndag förmiddag 9/12 kl 12.00 tar vår käcka Merkurius klivet in i Skyttens tecken. Tjoho! Utåtriktat, roligt och glädjande – för den här positionen öppnar oss för det sociala livet och vinterns glöggpartyn blir bra så mycket mera lättsamma. I Skytten är det högt i tak och kommunikationen är på högsta nivå! Här längtar Merkurius efter att utvecklas, lära nytt, ta till sig nya impulser – gärna ifrån främmande länder och kulturer. Här är tanken fri, vidsynt och gränslös. Vi diskuterar och tänker ut lösningar och kommunicerar på ett optimistiskt sätt. I Skytten är tankarna stora och djärva. Att vara utanför boxen är inga problem alls, snarare är det så att verkligheten kan vara för liten för dessa visioner. Detaljer är ingenting som Merkurius tar allvarligt på i Skytten. Nä, här handlar det om lösningar på världsproblemen, politik, religion och filosofi. Denna glada kommunikation blir med oss hela julen. Det är först den 29/12 kl 06.00 som vi har skiftet över till Stenbocken. Merkurius i Skytten

♐️ VENUS STENBOCKEN

4/12 trädde Venus i Stenbockens tecken där hon verkligen trivs.  Hon gillar det förstklassiga, den högsta nivån och det bästa. Det erbjuds här. Hon gör hon livet härligt, njutbart och vackert. Hon uppskattar det exklusiva, det klassiska och traditionella och söker sig till det som är bäst, topnotch och ultralyxigt. Här vill Venus inte såsa bort sin tid på dagdrömmar utan är förankrad i verkligheten och vill bli tagen på allvar för den hon är och det hon presterar. Hon vill gillar utmaningar och komma någon vart i livet.. Allt handlar om vad hon gör och levererar. Allt är på riktigt för henne nu. Venus i Stenbocken

♏️ MARS I SKORPIONEN

Underbart! Här blir han kraftfull, dynamisk och igångsättande. Här kommer han till sin rätt och kan leva ut alla sina facetter av sitt ohämmade väsen.  Vi människor får inte en långtråkig minut nu! Generellt brukar Mars stanna sex veckor i varje tecken han besöker så han blir kvar i Skorpionen hela året ut. 19/11 till årsskiftet kommer Mars som klassiskt är skorpionens hemvist att fritt husera i en miljö där han stortrivs. Han symboliserar drivet, motorn, motivationen i alla människor. Han är rå, het, han är igångsättande, vill framåt, viljestark, manlig, övererotisk och sexig också. Vilja, aggression, styrka, krig. Det är Mars i ett nötskal. Mars i Skorpionen

♐️ JUPITER I STENBOCKEN

TUR, LYCKA, VÄLGÅNG, UTVECKLING, HÖGRE MEDVETANDE är vad Jupiter erbjuder. Från den 2/12 2019 och ett drygt år framåt till den 19/12 år 2020 befinner sig magnifika Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi i Stenbocken. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. I hans närhet föds nya och fantastiska idéer.

Stenbockens symbol är ju den lilla bergsgeten som klättrar upp för den stupräta bergväggen och mot alla odds så når han bergets topp. När Jupiter befinner sig här främjar det starka ambitioner hos människor.  Här lyckas vi genom att hålla oss till våra planer och inte avvika en tum ifrån den redan utstakade vägen. Vi är alltså inte gränslösa, spontana och vilda som Jupiter kunde vara i sitt eget tecken. Nu tar vi välavvägda steg, vi är noga förberedda, pålästa och planlagda. Genom att vara målinriktade och uthålliga skördar vi våra framgångar. Vi är praktiska och tänker noga efter och kalkylerar vårt nästa drag. Det här är inte en tid när förändringar sker hastigt och lustigt. Jupiter i Stenbocken

♑️ SATURNUS I STENBOCKEN

Sega Saturnus har fått upp ångan och befinner sig nu på Stenbockens 19 – 20:e grad. Visst, det är alltid lite tungt när Saturnus är med – men mycket skönare trots allt att han är på väg in i framtiden än att han tvingar oss att titta på våra gamla sår och begränsningar.  Saturnus är ju förutom tidens gud även The Lord of Karma och han aktiveras maximalt nu i och med kontakten med noderna, Mars, Merkurius och Pluto.  Saturnus i Stenbocken

♉️ URANUS RETROGRAD I OXEN

Uranus backar nu och bearbetar denna vecka Oxens 2° 58 – 2° 48 i Oxe. Här befinner  sig i Oxen under ytterligare sex år. Var än han uppträder skakar han om oss och erbjuder oss möjligheten att förnya oss, att hitta vårt eget unika jag, att finna vår egen inre sanning. Att Himmelen (Uranus) möter Jorden är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Genom att Uranus nu slutligen trädde i Oxen har en ny epok börjat.

♓️ NEPTUNUS I FISKARNA

Sedan den 27/11 går Neptunus direkt. Neptunus närvaro i horoskopet står för inspiration, drömmar, andlighet, synskhet, illusion och förvirring. Eftersom Neptunus är så inkännande, subtil och andlig är allt runt denna planet svårt att begripa och förstå. Neptunus kan handla om de andliga världarna, landet bortom, evigheten och kanske till och med gudsnärvaron. En ungdomlig och möjligen också naiv själ är vad som förknippas med personer som har en stark Neptunus i sitt horoskop.

Vidrör Neptunus någonting i ditt horoskop? Kolla vad du har på 15°-18° i Fiskarna. Har du någonting på dessa gradantal i andra tecken kan du ändå bli påverkad genom opposition, kvadratur, trigon, sextil eller inkonjunkt. Under en Neptunustransit blir du mjukare, öppnare och känner medkänsla och sympati. Kreativitet, fantasi och musik kan flöda ur dig nu. Din andliga kanal, blir öppen och tydlig. Det är den positiva sidan. Andra kan uppleva att det faktiskt år dåligt psykiskt och blir extra sensitiva under denna influens.

Närvaron är subtil och vi känner inte av hennes rörelser lika påtagligt exempelvis de eldiga planeterna men tro för den sakens skull inte att Neptun enkom är mild och mesig. Neptunus kan locka oss ut på riktigt djupa farvatten och påverka oss djupare än självaste Pluto.  Neptunus jobbar med det undermedvetna, det andliga och i drömvärlden. Nu när Neptun är i direkt rörelse kan vår varseblivning, vår tro och kanske kan vi komma på andra tankar och öppna ögonen för en ny verklighet.

♑️ PLUTO I STENBOCKEN

Pluto kommer denna vecka att gå från 21° i Stenbockens till den 22° och dag för dag nu kommer Saturnus och Pluto allt närmare varandra. Detta skapar genomgripande förändringar som kommer att påverka utvecklingen på jorden på allvar. Transformationsprocesserna är igång och närheten till Saturnus gör att mänskligheten också får smaka på konsekvenserna av tidigare val.  Detta kommer att märkas kollektivt för hela mänskligheten, men förstås också i våra vanliga liv, Underjordens härskare vill att vi människor ska transformeras, utvecklas och finna den ultimata meningen med vår vandring på jorden.

♈️ KIRON I VÄDUREN

Detta är vår ”Sårade Helare -Kiron” och han befinner sig i Väduren 2019- 2027.  Förra veckan vände Kiron direkt och befinner sig nu på 0°, 29 i Vädurens tecken.§. Oavsett vilket stjärntecken du är född i så kommer Kirons retrograd att påverka dig. Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♋️ MÅNENS NODER I KRÄFTA/STENBOCKEN ♑️

De ödesmättade noderna är i rörelse och är nu helt lösgjorda från den lite tunga energi som färgade skeendena.  Denna vecka befinner de sig på 8 i Kräftan/Stenbocken. Om du har någon planet eller viktig punkt på dessa grader kan du få uppleva att ödet knackar på din dörr, att karmiska händelser sätts igång.  Norra Noden i Kräftan