På Himlavalvet-vecka 6

Fullmåne

💫 ️ Kära Astrologivänner! 💫

Jag känner mig lätt om hjärtat när jag skriver dessa rader.. Äntligen är vi ute ur januari och de enormt pressande energier som pågått.

Naturligtvis är det eklipssäsongen och Saturnus/Pluto mötet jag syftar på.  Norra noden låstes på 8° i Kräftan den 24/11 varit stillastående på samma punkt till 31/1. Mer än två månader!  Först nu kan vi blicka tillbaka och sammanfatta skeendena: Attacken mot Soleimani, nedskjutningen av flygplanet i Iran, branden i Australien, jordbävningar, tyfoner och spridningen av coronaviruset är det som kommer till mig direkt som viktigaste punkterna på katastroflistan.

Till den positiva sidan kan vi ändå räkna Greta Thunbergs genomslagskraft i Davos. Visst är det ett mirakel att en liten flicka står upp, blir respekterad och lyssnad på av världens ledare.             Kan detta vara början till det maktskifte som Pluto/Saturn implicerar?  Sist den här konjunktionen ägde rum i Stenbocken handlade det om protestantismen och reformationen av kyrkan.

🥳 Februari bjuder på lättnader! Äntligen har övertaget från jordens element gett med sig och planeterna är mer jämt fördelade. Samtliga planeter är synliga på himlavalvet vilket också är en fördel.  Alla blockeringar bakom och framtiden ser ut som en curlad blank bana.Vi har 17 dagar till vårt förfogande när alla planeter är i direkt riktning, inga hinder i vägen och möjligheterna är oändliga.

🌕Det som dominerar skeendena den här veckan är Merkurius nya position i Fiskarna, Venus inträde i Väduren men störst är utan tvekan fullmånen i Lejonet! Så eldig, helt och kraftfull kommer den att vara,

️ SOLEN 13° – 20° I VATTUMANNEN ♒️

Solen lyser nu för andra veckan upp Vattumannens sfär vilket förstås är härligt eftersom vi nu riktar blicken mot framtiden. Under de kommande tre veckorna vill vi komma någon vart, både för oss själva men och samhället, miljön och politiskt. Rättvisa och de humanitära värdena blir angelägna. Utveckling och nytänkande är vad Vattumannen står för. Vi vill framåt nu, lämnar gärna det som är föråldrat bakom oss söker efter nya smarta hållbara lösningar.
På det personliga planet vill vi uttrycka vår eget unika jag och hitta vår grej. Grattis på födelsedagen Vattumannen!

🌝 MÅNENS FÄRD

Söndagen den 2/2 bildade månen sitt första kvarter så det är en tilltagande måne vi har på gång här. Det aktiverar, gör att skeenden snurrar allt fortare tills dess vi når kulmen.. den fulla månen. Under måndag vid 13.00 tiden träder Månen in i Tvillingarna för två glada, kommunikativa dygn där. Onsdag kväll 20:05 träder Månen in i Kräftan och det blir lite känslomässigare tongångar under dryga två dygn. Fredagkväll vid midnatt nästan 23:45 skiftar Månen så över till Lejonets sfär där Månen under söndagen kommer att bli full i Lejonets tecken på 20°00 och den når klimax kl 08:33 på söndag morgon. Väldigt kraftfullt såklart!

♒️ MERKURIUS 29° i VATTUMANNEN – 08° i FISKARNA

Vår kosmiske kommunikatör Merkurius lämnar nu Vattumannens sfär och glider in i Fiskarnas vattenrike måndagen 3/2, kl 12:42. Oh.. Det är ett radikalt skifte för oss alla. Vi går ifrån ett lufttecken där tanken och den intellektuella processen är knivskarp till mjuka Fiskarnas sfär där vi snarare tar in informationen andligt och intuitivt. Merkurius i Fiskarna

♓️ VENUS  24° I FISKARNA – 2° VÄDUREN

Underbara, mirakelgöraren Venus befinner sig i Fiskarnas tecken under veckan men kommer under fredagskvällen ca 21.00 tiden att gå in Väduren – där hon faktiskt inte gillar att vara. Men innan det händer kan vi fortsätta att glädjas åt  att detta är en vacker tid. Venus är exalterad i Fiskarna och detta är hennes absolut bästa position där hon verkligen kan uttrycka sig.  Venus i Fiskarna.  

Fredag den 7/2 2020 kl 21 träder Venus är i Väduren. Det är absolut en tuffare gudinna vi närmar oss. Här i Väduren uttrycker sig Venus hett, spontant. Lata, njutningslystna Venus kommer nu att aktiveras och ta på sig en annan roll än vad hon är van vid och gillar. Nu spritter känslorna i kroppen igen och vi vaknar till och vill något både i livet och i kärleken. Plötsligen blir flirten en spännande lek. Vi vill ut i livet, vill uppleva och kan känslomässigt vara lite djärvare, lite modigare och gladare än annars så se fram emot en period av dynamiska relationer, där det händer något.

♐️ MARS 20°- 25° I SKYTTEN

När Mars befinner sig i Skyttens fylls vi av höga ideal som vi är färdiga att slåss för. Vi vill att det ska hända grejer – och helst nu på en gång. Det här handlar inte om lång och trogen tjänst. Det är en sprittande, motiverande och igångsättande energi. Det kan vara nu att du känner att det är dags att börja smida nya planer. Med Mars i Skytten satsar vi allt, vi satsar kallt på det som vårt hjärta säger till oss. Vi vill känna att det händer något. Målet och ambitionen är skyhög men dessvärre inte uthålligheten. Det som driver oss är idealismen – Mars älskar att få rädda någon i nöd, en prinsessa i ett torn eller liknande – om det går. Om inte det går att fixa duger det bra med vilket äventyr som helst. Mars i Skytten

♑️ JUPITER 14° – 15° I STENBOCKEN

Tur, lycka, välgång, utveckling och högre medvetande är vad Jupiter erbjuder. Magnifika Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi kommer att vara i Stenbocken ända fram till 18/12 -2020. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. I hans närhet föds nya och fantastiska idéer. Nu har vår välgörare snudd på hunnit beta av halva Stenbocken!

Stenbockens symbol är ju den lilla bergsgeten som klättrar upp för den stuprätta bergväggen och mot alla odds så når han bergets topp. När Jupiter befinner sig här främjar det starka ambitioner hos människor.  Här lyckas vi genom att hålla oss till våra planer och inte avvika en tum ifrån den redan utstakade vägen. Vi är alltså inte gränslösa, spontana och vilda som Jupiter kunde vara i sitt eget tecken. Nu tar vi välavvägda steg, vi är noga förberedda, pålästa och planlagda. Genom att vara målinriktade och uthålliga skördar vi våra framgångar. Vi är praktiska och tänker noga efter och kalkylerar vårt nästa drag. Det här är inte en tid när förändringar sker hastigt och lustigt. Jupiter i Stenbocken

♑️ SATURNUS 25°-26° I STENBOCKEN

Nu får vi se att Saturnus tagit fart och nu rör han sig stadigt framåt igenom zodiaken -mellan 1-2 grader per vecka faktiskt och det är verkligen max takt för honom. Vecka för vecka ökar ni avståndet till Pluto och snart har han lyckats med att frigöra sig. Pust! Saturnus/Pluto mötet var ju verklige en milstolpe i mänsklighetens historia. Detta är den enda exakta konjunktionen mellan de två. Härifrån kommer de två att gå isär – för att sedan framåt hösten närma sig varandra igen. De kommer dock inte under vår levnad mötas igen i Stenbocken men det anses att processen med Saturnus/Pluto är igång hela 2020. Det är som först i början av 2021 vi kan andas ut, titta i backspegeln och med tydlighet se vad detta möte gav. Vi måste titta på förändringar runt miljö, politik ekonomi och maktstrukturer.   Saturnus i Stenbocken

♉️ URANUS 3° 02 OXEN

Det har varit lite spännande för Uranus nu som han under hela förra veckan bildade kvadrtur till Solen och under fredagsnatten var han ju huvudrollsinnehavare i nymånen i Vattumannen.  Var än han uppträder skakar han om oss och erbjuder oss möjligheten att förnya oss, att hitta vårt eget unika jag, att finna vår egen inre sanning. Att Himmelen (Uranus) möter Jorden är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️ NEPTUNUS 17° 22 I FISKARNA

Neptunus närvaro i horoskopet står för inspiration, drömmar, andlighet, synskhet, illusion och förvirring. Eftersom Neptunus är så inkännande, subtil och andlig är allt runt denna planet svårt att begripa och förstå. Neptunus kan handla om de andliga världarna, landet bortom, evigheten och kanske till och med gudsnärvaron. En ungdomlig och möjligen också naiv själ är vad som förknippas med personer som har en stark Neptunus i sitt horoskop. Vidrör Neptunus någonting i ditt horoskop? Kolla vad du har på 15°-18° i Fiskarna. Har du någonting på dessa gradantal i andra tecken kan du ändå bli påverkad genom opposition, kvadratur, trigon, sextil eller inkonjunkt. Under en Neptunustransit blir du mjukare, öppnare och känner medkänsla och sympati. Kreativitet, fantasi och musik kan flöda ur dig nu. Din andliga kanal, blir öppen och tydlig. Det är den positiva sidan. Andra kan uppleva att det faktiskt år dåligt psykiskt och blir extra sensitiva under denna influens.

♑️ PLUTO 23° 42 I STENBOCKEN

Det dramatiska mötet mellan Saturnus och Pluto håller nu så sakteliga att lösas upp. Det kommer lite luft emellan och det blir enklare att leva. Men – tro inte för den sakes skull att det kommer att bli lugnt på jorden. Det är inte för än i början av 2021 som vi kan blicka tillbaka och kunna sammanfatta betydelsen av vad detta potenta möte innebar. Lite riktlinjer inom detta är att vi kan vänta genomgripande förändringar som påverka utvecklingen på jorden på djupet på alla plan. Det är mycket troligt att vi får se maktkamp, politiska, ekonomiska och strukturella förändringar. Transformationsprocesserna är igång och Saturnus närvaro gör att mänskligheten också får smaka på konsekvenserna av tidigare val.  Detta kommer att märkas kollektivt för hela mänskligheten, men förstås också i våra vanliga liv, Underjordens härskare vill att vi människor ska transformeras, utvecklas och finna den ultimata meningen med vår vandring på jorden.

♈️ KIRON 2° 55 i VÄDUREN

Vår sårade helare kommer under veckan att nå den 2°46 i Väduren.  Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♋️ MÅNENS NODER 7°42 I KRÄFTA och STENBOCKEN ♑️

Ända sedan den 24/11 har vi befunnit oss i eklipssäsongen. Man ser det genom att noderna låses fast vid en viss grad. Här är det just den 8° i stenbock/kräfta där noden har stått och ”bränt”. När en viss grad markeras på detta vis, gör att den graden under en tid blir lika viktigt som om att det stod planet där.  Om du har någon planet eller viktig punkt på dessa grader kan du få uppleva att ödet knackar på din dörr, att karmiska händelser sätts igång.  Norra Noden i Kräftan