På Himlavalvet – Vecka 7

 

aquarius

💫 ⭐️ Kära Astrologivänner! ⭐️💫

Det vilar ett stort Carpe Diem över hela horoskopet eftersom det här är sista veckan i det här synnerligen gynnsamma skeendet som jag har beskrivit här de senaste veckorna. Den 17/2 kommer Merkurius att vända retrograd och då är det här magiska fönstret, tiden när alla planeter rör sig åt samma håll över. Med andra ord gäller det att passa på.

Mars rör sig nu de allra sista graderna igenom Skytten och når under söndagen Stenbocken tecken där Mars kan göra synnerligen bra ifrån sig. Detta är kanske den Marsposition som är allra mest lyckad för den som söker stabilitet och att bygga någonting varaktigt.

Under Alla Hjärtans Dag – 14/2 kommer Månen att vara opposition till Uranus vilket faktiskt kan förmedla överraskningar, genombrott och plötslighet. Månen kommer då också att vara inkonjunkt Venus så vem vet? Kanske är det här en möjlighet för kärleken att få uttrycka sig.

☀️ SOLEN 20° – 27° I VATTUMANNEN ♒️

Nu rör sig Solen igenom Vattumannens sista dekan under de kommande tre veckorna vill vi komma någon vart, både för oss själva men och samhället, miljön och politiskt. Rättvisa och de humanitära värdena blir angelägna. Utveckling och nytänkande är vad Vattumannen står för. Vi vill framåt nu, lämnar gärna det som är föråldrat bakom oss söker efter nya smarta hållbara lösningar.
På det personliga planet vill vi uttrycka vår eget unika jag och hitta vår grej. Grattis på födelsedagen Vattumannen!

🌝 MÅNENS FÄRD

Under söndagen den 9/2 blev månen full i Lejonets tecken. Wow! Straxt efter midnatt träder månen in i Jungfruns tecken, men det kommer dröja ända tills tisdagen innan fullmånens vibbar helt klingat av. 12/2 kl 00:45, natten till onsdag träder den avtagande månen in i Vågens tecken. Natten till fredag kl 01:40 skiftar månen in i Skorpionen och det blir förstås ett känslosamt veckoslut för oss alla. Månen bildar sitt sista kvarter 15/2, 23:19 på 26° i Skorpionen.  På söndag morgon kl 05:20 är smyger månen in i Skyttens tecken och så avslutas veckan.

♒️ MERKURIUS i 09° – 12°53 FISKARNA

Under tiden som Merkurius befinner sig här så kan du som är född i Fiskarna – eller om man ska vara generös – alla ni som är födda i de rörliga tecken vara extra alerta, fantasirika, kommunikativa och utåtriktade.

Merkurius närvaro vispar upp takten på pratet, flirten, humorn och dialogen. Skapar nya chanser, kontakter, möten, främjar handel, resor och all kommers. Nu när den ständigt rörliga kommunikationsplaneten färdas igenom det rörliga vattentecknet Fiskarna gynnas de vibrerande kommunikationen, det andliga och intuitiva sättet att ta till oss information på. Vi anar och känner in och tanken tar lätt nya svindlande former, utan att hindras av regler och normer – för i det gränslösa Fiskarna är tanken fri. Merkurius i Fiskarna

♓️ VENUS I 2°- 10° VÄDUREN

När Venus befinner sig i Väduren är det absolut en tuffare gudinna vi närmar oss. Här i Väduren uttrycker sig Venus hett, spontant. Lata, njutningslystna Venus kommer nu att aktiveras och ta på sig en annan roll än vad hon är van vid och gillar. Nu spritter känslorna i kroppen igen och vi vaknar till och vill något både i livet och i kärleken. Plötsligen blir flirten en spännande lek. Vi vill ut i livet, vill uppleva och kan känslomässigt vara lite djärvare, lite modigare och gladare än annars så se fram emot en period av dynamiska relationer, där det händer något. Venus i Väduren

♐️ MARS 25° I SKYTTEN – 0° 15 STENBOCKEN

När Mars befinner sig i Skyttens fylls vi av höga ideal som vi är färdiga att slåss för. Vi vill att det ska hända grejer – och helst nu på en gång. Det här handlar inte om lång och trogen tjänst. Det är en sprittande, motiverande och igångsättande energi. Det kan vara nu att du känner att det är dags att börja smida nya planer. Med Mars i Skytten satsar vi allt, vi satsar kallt på det som vårt hjärta säger till oss. Vi vill känna att det händer något. Målet och ambitionen är skyhög men dessvärre inte uthålligheten. Det som driver oss är idealismen – Mars älskar att få rädda någon i nöd, en prinsessa i ett torn eller liknande – om det går. Om inte det går att fixa duger det bra med vilket äventyr som helst. Mars i Skytten

♑️ JUPITER 15° – 17° I STENBOCKEN

Tur, lycka, välgång, utveckling och högre medvetande är vad Jupiter erbjuder. Magnifika Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi kommer att vara i Stenbocken ända fram till 18/12 -2020. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. I hans närhet föds nya och fantastiska idéer. Nu har vår välgörare snudd på hunnit beta av halva Stenbocken!

Stenbockens symbol är ju den lilla bergsgeten som klättrar upp för den stuprätta bergväggen och mot alla odds så når han bergets topp. När Jupiter befinner sig här främjar det starka ambitioner hos människor.  Här lyckas vi genom att hålla oss till våra planer och inte avvika en tum ifrån den redan utstakade vägen. Vi är alltså inte gränslösa, spontana och vilda som Jupiter kunde vara i sitt eget tecken. Nu tar vi välavvägda steg, vi är noga förberedda, pålästa och planlagda. Genom att vara målinriktade och uthålliga skördar vi våra framgångar. Vi är praktiska och tänker noga efter och kalkylerar vårt nästa drag. Det här är inte en tid när förändringar sker hastigt och lustigt. Jupiter i Stenbocken

♑️ SATURNUS 26° I STENBOCKEN

Nu får vi se att Saturnus tagit fart och nu rör han sig stadigt framåt igenom zodiaken – mellan 1-2 grader per vecka faktiskt och det är verkligen max takt för honom. Vecka för vecka ökar ni avståndet till Pluto och snart har han lyckats skapa en glipa på 3°. Pust! Saturnus/Pluto mötet var ju verklige en milstolpe i mänsklighetens historia. Detta är den enda exakta konjunktionen mellan de två. Härifrån kommer de två att gå isär – för att sedan framåt hösten närma sig varandra igen. De kommer dock inte under vår levnad mötas igen i Stenbocken men det anses att processen med Saturnus/Pluto är igång hela 2020. Det är som först i början av 2021 vi kan andas ut, titta i backspegeln och med tydlighet se vad detta möte gav. Vi måste titta på förändringar runt miljö, politik ekonomi och maktstrukturer.   Saturnus i Stenbocken

♉️ URANUS 3° 14 OXEN

Det har varit lite spännande för Uranus nu som han under hela förra veckan bildade kvadrtur till Solen och under fredagsnatten var han ju huvudrollsinnehavare i nymånen i Vattumannen.  Var än han uppträder skakar han om oss och erbjuder oss möjligheten att förnya oss, att hitta vårt eget unika jag, att finna vår egen inre sanning. Att Himmelen (Uranus) möter Jorden är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️ NEPTUNUS 17° 37 I FISKARNA

Neptunus närvaro i horoskopet står för inspiration, drömmar, andlighet, synskhet, illusion och förvirring. Eftersom Neptunus är så inkännande, subtil och andlig är allt runt denna planet svårt att begripa och förstå. Neptunus kan handla om de andliga världarna, landet bortom, evigheten och kanske till och med gudsnärvaron. En ungdomlig och möjligen också naiv själ är vad som förknippas med personer som har en stark Neptunus i sitt horoskop. Vidrör Neptunus någonting i ditt horoskop? Kolla vad du har på 15°-18° i Fiskarna. Har du någonting på dessa gradantal i andra tecken kan du ändå bli påverkad genom opposition, kvadratur, trigon, sextil eller inkonjunkt. Under en Neptunustransit blir du mjukare, öppnare och känner medkänsla och sympati. Kreativitet, fantasi och musik kan flöda ur dig nu. Din andliga kanal, blir öppen och tydlig. Det är den positiva sidan. Andra kan uppleva att det faktiskt år dåligt psykiskt och blir extra sensitiva under denna influens.

♑️ PLUTO 23° 54 I STENBOCKEN

Det dramatiska mötet mellan Saturnus och Pluto håller nu så sakteliga att lösas upp. Det kommer lite luft emellan och det blir enklare att leva. Men – tro inte för den sakes skull att det kommer att bli lugnt på jorden. Det är inte för än i början av 2021 som vi kan blicka tillbaka och kunna sammanfatta betydelsen av vad detta potenta möte innebar. Lite riktlinjer inom detta är att vi kan vänta genomgripande förändringar som påverka utvecklingen på jorden på djupet på alla plan. Det är mycket troligt att vi får se maktkamp, politiska, ekonomiska och strukturella förändringar. Transformationsprocesserna är igång och Saturnus närvaro gör att mänskligheten också får smaka på konsekvenserna av tidigare val.  Detta kommer att märkas kollektivt för hela mänskligheten, men förstås också i våra vanliga liv, Underjordens härskare vill att vi människor ska transformeras, utvecklas och finna den ultimata meningen med vår vandring på jorden.

♈️ KIRON 3° 15 i VÄDUREN

Vår sårade helare kommer under veckan att nå den 3°15i Väduren.  Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♋️ MÅNENS NODER 7°13 I KRÄFTA och STENBOCKEN ♑️

Till skillnad ifrån alla andra aspekter är månknutarna inte planeter eller asteroid.  I alla horoskop finns båden en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möttes just vid den tiden. Dessa punkter berättar de historien om vår själs resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra och den södra noden i ett horoskop är också kända som ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själs utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv.

Den norra noden representerar framtiden och det öde som väntar, grundat på de lärdomar du har lärt dig tidigare. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.